19 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν.Πρ.Ταχ. 2013

Νέες εμπειρίες για τον Γιώργο Παπασταύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μέγαρα 9 Ιουνίου 2013. Η ομάδα KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM  ξεπέρασε κάποιες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στον 2ο (διπλό) Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, με τον Γιώργο Παπασταύρου να μαζεύει βαθμούς και εμπειρίες για τη συνέχεια, πάνω σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής  Ducati Panigale 1199S που επιλέχτηκε για την ιδιαίτερα κλειστή πίστα των Μεγάρων.

papastavrou-megara

Ο 18χρονος οδηγός ξεκινώντας από την 11η θέση της σχάρας εκκίνησης, στον πρώτο  Αγώνα κατάφερε να κερδίσει κάποιες θέσεις, αλλά ένα λάθος και μια μικρή έξοδος εκτός πίστας τον περιόρισαν στην 13η θέση. Στο δεύτερο αγώνα τα πράγματα πήγαν σαφώς καλύτερα με τον Γιώργο να μαθαίνει ολοένα και περισσότερο την νέα μοτοσικλέτα  και τελικά η σημαία του τερματισμού τον βρήκε στην 9η θέση.

Με δεδομένες τις συνθήκες η συγκομιδή βαθμών και το ότι μια άστρωτη μοτοσυκλέτα παραγωγής σημείωσε καλούς χρόνους, καθώς και η συγκομιδή μεγάλου μέρους δεδομένων που συγκέντρωσε  η ομάδα είναι πολύτιμα στοιχεία για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία για τη συμμετοχή σε Αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος, στα τέλη Ιουλίου, είναι ο επόμενος στόχος, καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Γιώργος Παπασταύρου 13ος & 9ος, Ταχύτερος γύρος 1:00.00

“’Ήταν μια καθόλου εύκολη προσαρμογή από την πανίσχυρη Panigale SSTK στην S και στο πρώτο σκέλος ένα μικρό λάθος με έριξε πίσω, χωρίς να καταφέρω να ανακάμψω σε θέσεις. Στο δεύτερο όλα ήταν λίγο καλύτερα. Ευχαριστώ την ομάδα KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM για όλη την προσπάθεια του τριημέρου. Από τη μεριά μου θα κάνω το καλύτερο να ετοιμαστώ σωστά για τη μεγάλη πρόκληση του Αγώνα στην Ιταλία, μέσα στο καλοκαίρι”.

Γιάννης Μυτιληνάκης Team Manager

“Η απόφασή μας να χρησιμοποιήσουμε μιας Panigale παραγωγής, που είχε κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα και το ότι ο αγώνας αυτός ήταν διπλός μας έκανε πιο πλούσιους σε δεδομένα και εμπειρίες για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Όμως οι στόχοι της ομάδας παραμένουν οι αρχικοί, που είναι η απόκτηση διεθνούς εμπειρίας για οδηγό και μηχανικούς καθώς οι Ελληνικές πίστες δεν προσφέρονται για εξέλιξη και απόκτηση αγωνιστικής τεχνογνωσίας”.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events