29 March 2024
BimotaEICMA 2013

Νέα Bimota BB3 στην EICMA 2013. Video – Φωτογραφίες!

Η έκθεση μοτοσυκλέτας EICMA 2013  σηματοδοτεί μια επίσημη νέα αρχή για Bimota, αφου η ιταλική εταιρεία πρόσφατα αγοράστηκε από τους Daniele Longoni και Marco Chiancianesi οι οποίοι παρουσίασαν την νέα τους μοτοσυκλέτα την Bimota BB3.

bimota-bb3-eicma-6

Χρησιμοποιώντας το 999cc τετρακύλινδρο superbike κινητήρα της BMW, με ιπποδύναμη 190hp, όσους δηλαδή και η BMW S1000RR, ενώ το βάρος της είναι 178κιλα στεγνή οπού είναι αρκετά παρόμοιο με την BMW S1000RR.  Θεωρητικά οι δυο μοτοσυκλέτες δείχνουν ολόιδιες. Σχεδιαστικά όμως είναι δυο διαφορετικά μοντέλα!

bimota-bb3-eicma-13

Η Bimota εφάρμοσε το ίδιο γενικό σχέδιο αισθητικής στο ΒΒ3 όπως και στα προηγούμενα της μοντέλα  που χρησιμοποιούσε κινητήρες της Ducati.  Ένα ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα που συνδυάζεται με αλουμίνιο, φρένα από την Brembo, ανάρτηση από την Ohlins και ζάντες από την OZ.

bimota-bb3-eicma-28

Οι γραμμές και η οπτική από το πίσω μέρος μέχρι και μπροστά είναι ομαλές, με την πίσω πλευρά του μοντέλου να είναι πολύ όμορφη, ενω το μπροστινό τμήμα θυμίζει τη σχεδιαστική γραμμή της Suzuki.

bimota-bb3-eicma-17

Ο προβολέας σου δίνει την αίσθηση ότι κάπου το έχεις ξαναδεί, ενώ οι αεραγωγοί παραπέμπουν στην Bimota του παρελθόντος.

Σε αντίθεση με την BB2, την οποία είτε θα λάτρευε κανείς, είτε θα τη μισούσε, το νέο αυτό μοντέλο ακολουθεί μια πιο συντηρητική γραμμή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της εταιρείας, κάτι αρκετά ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε ότι η Bimota μόνο συντηρητική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την έναρξή της!

 Video Bimota BB3 στην EICMA 2013.

.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events