24 April 2024
motoGP 2013

Μotogp:Pedrosa και Marquez πρωταγωνιστές στα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Sepang!!!

Ο Dani Pedrosa και ο συμπαίκτης του Marc Marquez ξεκίνησαν έντονα στο Grand Prix της Μαλαισίας  σήμερα, τερματίζοντας στις δύο πρώτες θέσεις και στις δύο ελεύθερες δοκιμές.

Ο νικητής του περσινού αγώνα του Sepang , Pedrosa , ξεκίνησε το τριήμερο με σκοπό να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη από την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Ο Ισπανός κυριάρχησε πετυχαίνοντας  ταχύτερους χρόνους και στα δυο ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ και στις δυο περιπτώσεις δεύτερος ήταν ο ομόσταυλός του στην Repsol Honda, Μarc Marquez .

 

26pedrosa_s1d1120_original

Το πρωί ο Pedrosa, στις πρώτες  Ε.Δ, μετά την ολοκλήρωση 17 γύρων , σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2’01 .229 ενώ ο Marquez, στην επιστροφή του στην Sepang  για πρώτη φορά μετά από τις δοκιμές που έγιναν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ήταν απλά 0.367s πίσω από συμπαίκτη του.

Το διαφορά τους αυξήθηκε σε μισό δευτερόλεπτο στα δεύτερα δοκιμαστικά , όταν ο  Pedrosa έθεσε ψηλά τον πήχη σημειώνοντας χρόνο 2’00 0.554 και ήταν  ο μοναδικός αναβάτης  που έπεσε κάτω από το 2’01.

Πήγε πολύ καλά σήμερα , κάναμε  δύο καλούς χρόνους και στα δυο δοκιμαστικά και οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και το πρωί και το απόγευμα “, δήλωσε ο Pedrosa ο οποίος έχει αναρρώσει επαρκώς από το  άσχημα μελανιασμένο ισχίο του μετά την συντριβή του στο Aragon αλλά νιώθει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις.

«Στα 2α δοκιμαστικά η πίστα έμοιαζε να είναι υγρή μετά από το σύντομο ψιλόβροχο μεταξύ FP1 και FP2 , αλλά στέγνωσε γρήγορα και ήμασταν σε θέση να συνεχίσουμε. Όταν ανεβαίνω στη μοτοσυκλέτα νιώθω αρκετό  πόνο , οπότε θα δούμε αν κάποια  αντιφλεγμονώδη μπορέσουν να με ανακουφίσουν λίγο. Θα προσπαθήσουμε  επίσης να προσθέσουμε  ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από την φόρμα προκειμένου να απορροφήσει τους κραδασμούς κατά την οδήγηση .συνέχισε ο Pedrosa.

93marquez_s1d1462_original

Από την πλευρά του , ο Marquez σχολίασε: “Έχουμε ξαναβρεθεί εδώ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όταν είχα οδηγήσει για πρώτη φορά μια μοτοσικλέτα MotoGP, έτσι έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα πράγματα και πάλι μετά από  πολλούς αγώνες και γυρολόγια πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ένιωσα άνετα και αυτό είναι σημαντικό όταν προσπαθείς σε κάθε γύρο να είσαι πιο σταθερός.’’

‘’Τα αποτελέσματα δείχνουν πως είμαστε μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Dani που ήταν πολύ γρήγορος , όπως είναι πάντα στη Sepang , αλλά ο ρυθμός μας σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητικός . Πρέπει να πιέσουμε σκληρά γιατί η Honda είναι σε θέση να κάνει τέτοιους χρόνους. Ήλπιζα να είμαι πιο σταθερός, αλλά είχα κάποια προβλήματα με το φρενάρισμα , τα οποία δεν ήμασταν σε θέση να λύσουμε πριν την έναρξη των δοκιμαστικών. Θα πρέπει ακόμη να βελτιώσουμε  μερικά πράγματα , αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ήδη γρήγοροι.’’

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MotoGP Free Practice Nr. 1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MotoGP Free Practice Nr. 2

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events