28 March 2024
motoGP 2012

ΜοτοGP: Συνεντευξη τύπου στην Βαλένθια

Στην αίθουσα συνεντεύξεων της πίστας  στη Βαλένθια βρέθηκαν οι Jorge Lorenzo, Casey Stoner, Valentino Rossi, Cal Crutchlow και Aleix Espargaro και μίλησαν για το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο που κλεινει την αυλαία του πρωταθλήματος.

Jorge Lorenzo: Οι ώμοι μου είναι ελαφρύτεροι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα πράγματα είναι πιο εύκολα καθώς δεν υπάρχει πίεση. Θα ήθελα να παλέψω για τη νίκη, αλλά θα υπάρχουν δυνατοί αντίπαλοι. Ο Casey θα κάνει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, σίγουρα λοιπόν θα θέλει να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο και ο Dani θέλει να ανακάμψει από την άσχημη αίσθηση στο Philip Island. Σίγουρα δεν νιώθω πίεση, θα πιέσω λοιπόν περισσότερο.

Casey Stoner (Repsol Honda): Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά έχω πει στο παρελθόν ότι αυτό δεν είναι κάτι που αποφάσισα πριν από έναν μήνα. Γνώριζα εδώ και αρκετό καιρό ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος μου αγώνας. Δεν έχω πολλά συναισθήματα, γνωρίζουμε τι σημαίνει η απόφασή μας, πάμε σε αυτόν τον αγώνα όπως στους υπόλοιπους, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δούμε τι αίσθηση έχουμε μετά τον τελευταίο αγώνα. Φυσικά η αίσθηση είναι λίγο διαφορετική από άλλες φορές, δεν παλεύουμε για το πρωτάθλημα και δεν περιμένουμε την επόμενη χρονιά, είναι διαφορετικό λοιπόν από αυτό που έχω συνηθίσει. Αλλά γενικά αισθάνομαι καλά για αυτόν τον αγώνα και δεν θα γνωρίζω πως θα αισθάνομαι πριν τη Δευτέρα το πρωί. Όπως και να έχει η πίστα ταιριάζει στο στιλ μου και η Honda θα έχει λιγότερα προβλήματα στις αριστερές στροφές.  Είναι κρίμα που το πρωτάθλημα κρίθηκε. Ο Dani είχε ατυχία, αλλά ο Jorge το κέρδισε με το σπαθί του. Θα προσπαθήσω να κερδίσω εδώ, αλλά αυτό που μέτρησε περισσότερο για μένα ήταν η νίκη στο Philip Island.

Valentino Rossi (Ducati Team): Ναι, θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας με την Ducati και σίγουρα φτάνουμε στο τέλος της ιστορίας μας η οποία δυστυχώς ποτέ δεν ήταν καλή ή στο επίπεδο που περιμέναμε. Θα είναι δύσκολα την Κυριακή έπειτα από τόση δουλειά με αυτούς τους ανθρώπους, να αλλάζεις ομάδα. Θα υπάρχει έντονο συναίσθημα. Παρότι τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, είχαμε καλές στιγμές εκτός πίστας και προσπαθήσαμε στο μέγιστο.Θα δούμε και θα δοκιμάσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στον τελευταίο αγώνα με την Ducati. Θα έχει ενδιαφέρον την Τρίτη το πρωί να καταλάβουμε το επίπεδό μας με την M1 και ποια θα είναι η αίσθηση μετά από 2 δύσκολες χρονιές.

Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech3): Είναι όμορφο να επιστρέφω στη Βαλένθια έπειτα από ένα καλό αποτέλεσμα στο Philip Island. Ανυπομονώ για τον αγώνα. Θα είναι διαφορετικός αγώνας για μένα διότι εγώ, ο Valentino και ο Alvaro παλεύουμε για θέσεις στη βαθμολογία. Η 5η θέση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι καλύτερη από την 7η θέση, ελπίζω λοιπόν να έχουμε καλό αποτέλεσμα την Κυριακή.

Aleix Espargaro (Power Electronics Aspar): Φέτος ήταν υπέροχα διότι είχαμε καλή μάχη με τον Randy. Στην αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν η πρώτη θέση στις CRT αλλά γνωρίζαμε ότι με τον Randy, στην 7η χρονιά του στο MotoGP δεν θα ήταν εύκολο διότι είναι πολύ γρήγορος αναβάτης και έμπειρος. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο, δεν είχα καταλάβει την Aprilia και ο Randy ήταν πολύ πιο γρήγορος. Αλλά αγώνα με τον αγώνα βελτιωθήκαμε και κερδίσαμε 4 αγώνες, είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένος.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events