25 April 2024
motoGP 2013

Μνημόσυνο για τον Nobuyuki Wakai

20 χρόνια πέρασαν από την 1η Μαΐου του 1993 όπου ο αναβάτης Nobuyuki Wakai  έπεσε θύμα θανατηφόρου ατυχήματος κατά τη διάρκεια των ελευθέρων δοκιμαστικών στο Ισπανικό Grand Prix, στην κατηγορία των 250 cc

wakai_tribute_original[1]
Η κοινότητα του MotoGP απέδωσε φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ιάπωνα αναβάτη το Σαββατοκύριακο των αγώνων στην πίστα της Jerez.
Για την 20ή επέτειο του θανάτου του Wakai ένα ειδικό μνημείο  έχει ανεγερθεί στο Circuito de Jerez, με τη μορφή ενός γλυπτού φλαμίνγκο – ένα σχέδιο όπου ο Wakai  χρησιμοποιούσε στο πίσω μέρος του κράνους του.

Το γλυπτό  παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην μητέρα και την αδελφή του Wakai .

Οι αναβάτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέδωσαν φόρο τιμής σε αυτόν όλο το Σαββατοκύριακο με ένα ροζ φλαμίνγκο αυτοκόλλητο στις μοτοσικλέτες τους!

Σίγουρα οι παρατηρητικοί θα το πρόσεξαν σε πολλές μοτοσικλέτες

O Wakai σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα μέσα στα pit lane,  ο Nobuyuki Wakai ο οποίος έφευγε από τα pits για να μπει  στην πίστα με μεγάλη ταχύτητα, χτύπησε τον 28χρονο ιταλό θεατή Fabio Ravaioli ο οποίος είχε μπει στα pitlane παράνομα. Παρά το γεγονός ότι ο θεατής τραυματίστηκε, τελικά ελαφριά ο  Wakai τραυματίστηκε σοβαρά και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο της Σεβίλλης, στην Ισπανία.

Ο θάνατος του Wakai έγινε αφορμή να μπει όριο στην ταχύτητας κίνησης μέσα στα pitlane και βέβαια να αλλάξουν οι όροι έλεγχου για το ποιοι μπαίνουν μέσα στα pitlane.

25maverickvinales 35crutchlow,motogp_s1d836l 45scottredding,moto2_s5d8 motogp-jerez-2013-27

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events