28 March 2024
WSBK 2013

Καταστροφική για την Ducati η Κωνσταντινούπολη. Ίσως αποχωρήσει ο Carlos Checa στο τέλος της σεζόν.

Ο αγώνας στην Τουρκία για τους τρεις αναβάτες της Ducati, Carlos Checa, Ayrton Badovini και τον δορυφορικό αναβάτη Max Neukirchner ήταν καταστροφικός  και για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια και 639 αγώνες Superbike,  δεν υπήρχαν αναβάτες της Ducati στην γραμμή εκκίνησης στο 2ο αγώνα.

carlos-checa-2013-9

Ο Checa είχε ένα φοβερό Highside στη στροφή 2 και τραυματίστηκε στο στήθος, καθώς έχει και ένα κάταγμα στο σκαφοειδές του αριστερού χεριού του.
Ο Team mate του Ισπανού,  Ayrton Badovini έπεσε στη στροφή 12 με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον  αριστερό του αστράγαλο.
Ο Max Neukirchner έσπασε το δεξί του χέρι και απαιτείται χειρουργική επέμβαση  και είναι το ίδιο χέρι που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Moto2 τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ayrton+Badovini+World+Superbikes+Qualifying+6oVu1ehs4fCx

Μόνο ο Badovini παρά τους πόνους του εκκίνησε στον 1ο αγώνα, αλλα  αναγκάστηκε να εγκαταλείψει  λόγω τεχνικών προβλημάτων στο Panigale του. Στον 2ο αγώνα δεν μπόρεσε να ξεκινήσει.

PA1338335

Ο γύρος της Κωνσταντινούπολης ίσως ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε και  έκανε τον Carlos Checa να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν και να αναζητήσει μια άλλη ομάδα ή θα αποφασίσει να αποσυρθεί από τους αγώνες αφού ο Ισπανός είναι πλέον 41 χρονών.

Σύμφωνα με το GPone.com το οποίο μίλησε με το manager του Checa, Alberto Vergani, ο Ισπανός εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες με την Kawasaki για να αντικαταστήσει τον Loris Baz για το 2014.

sbk-istanbul-2013-27-620x350

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events