25 April 2024
motoGP 2014

«Καταστρέψαμε το μπροστινό λάστιχο» λέει ο Rossi εξηγώντας την εξέλιξη του χθεσινού αγώνα!!

«Καταστρέψαμε το μπροστινό λάστιχο εντελώς στη δεξιά πλευρά ” δηλώνει ο Valentino Rossi .

Μετά την κακή εκκίνηση που τον έφερε στις τελευταίες θέσεις της πρώτης δεκάδας στον πρώτο γύρο, ξεκινώντας από την έκτη θέση του grid, ο αναβάτης της Yamaha Movistar είχε μια εξαιρετική απόδοση, κάνοντας αρκετές προσπεράσεις έως την 4η θέση. Και ενώ τον είδαμε να μειώνει συνεχώς την διαφορά του από τον Andrea Iannone που βρισκόταν στην τρίτη θέση, ξαφνικά άρχισε να χάνει έδαφος και πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην όγδοη θέση.

PA1495113

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξήγησε την ξαφνική πτώση της απόδοσης του κατά τη διάρκεια του MotoGP της Κυριακής στο Austin, λέγοντας πως οφείλετε στην μεγάλη φθορά που υπέστη το μπροστινό ελαστικό του.

«Καταστρέψαμε το μπροστινό λάστιχο εντελώς στη δεξιά πλευρά», είπε ο Rossi. “Είχα το ίδιο πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά σε λιγότερο βαθμό. Ειδικά σήμερα το πρωί κάναμε ένα καλό βήμα και με ένα ήδη χρησιμοποιημένο ελαστικό ολοκλήρωσα το warm up και έτσι φάνηκαν αρκετά θετικά τα πράγματα.”

” Δυστυχώς, μετά από επτά ή οκτώ γύρους το ελαστικό είχε φθαρεί εντελώς και έπρεπε να πάω τρία δευτερόλεπτα πιο αργά. Είναι κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να πάρουμε άλλο ένα βάθρο, το οποίο θα ήταν ένα τέλειο αποτέλεσμα εδώ στο Austin, δυστυχώς δεν έγινε.”

46rossi_yfr_140411204325553_1_original

Και άλλοι αναβάτες είχαν παρόμοια προβλήματα με το μπροστά ελαστικό όπως ο Iannone, ο οποίος έπεσε στην έβδομη θέση, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν τρίτος.

Ο Rossi είχε την ελπίδα για ένα ισχυρό αποτέλεσμα στην πίστα του Austin για να αποδείξει πως η απόδοση του είναι βελτιωμένη το 2014, όμως δεν τα κατάφερε. Τουλάχιστον, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στις Yamaha.

Ο Διευθυντής ομάδας Massimo MEREGALLI, αισθάνθηκε σίγουρος όπως δήλωσε, ότι ο Rossi, θα ανέβαινε στο βάθρο, αν δεν είχε αυτό το πρόβλημα.

«Δυστυχώς ο Valentino κατέστρεψε ολοσχερώς τη δεξιά πλευρά του μπροστινού ελαστικού του μετά από μερικούς γύρους. Κάτι που είχαμε ήδη παρατηρήσει σε αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο set -up, και το πρωί καταφέραμε να κάνουμε 16 γύρους με το ελαστικό να εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση, έτσι σκεφτήκαμε πως το πρόβλημα λύθηκε. Είναι κρίμα επειδή το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε το βάθρο εδώ στο Τέξας, όπου ξέραμε από την αρχή ότι επρόκειτο να είναι ένας δύσκολος αγώνας.”

Όσο για το λάθος του team mate του, Jorge Lorenzo, ο Rossi παραδέχθηκε ότι είχε αποσπαστεί από το συμβάν.

” Με το λάθος του Jorge δυστυχώς έχασα την συγκέντρωση μου. Ήταν λίγο τρομακτικό. Σκέφτηκα , « F ** k ” τι συνέβη;” Τότε τα φώτα έσβησαν, η μοτοσυκλέτα μου σπίναρε στο βρώμικο μέρος της πίστας και έκανα μια άσχημη εκκίνηση. Τέλος πάντων, πιστεύω ότι θα μπορούσα να τερματίσω τρίτος χωρίς το πρόβλημα των ελαστικών. Είναι κρίμα να χάνουμε έτσι πόντους στο πρωτάθλημα.”

Ο Rossi είναι τώρα τρίτος στο πρωτάθλημα, αλλά 28 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Marc Marquez, νικητής των δύο γύρων μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events