26 April 2024
motoGP 2013

Καταρ MotoGP : Η πρώτη συνέντευξη τύπου της χρονιάς!

Την Τετάρτη το βράδυ ξεκίνησε επίσημα η αγωνιστική σεζόν του MotoGP  για το 2013 στο  Κατάρ, με την καθιερωμένη συνέντευξη  τύπου που γίνεται πριν από την έναρξη κάθε  αγωνιστικού τριημέρου.

pressconf-1_slideshow_169Στην πρώτη συνέντευξη  τύπου  της σεζόν  ήταν οι Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Valentino Rossi, Stefan Bradl, Nicky Hayden και Marc Marquez και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους πριν από τον πρώτο αγώνα.

99lorenzo,_pressconf-7_slideshow_169Ο Lorenzo, ο οποίος θα έχει ως στόχο να υπερασπιστεί το στέμμα της περασμένης χρονιάς  , ήταν ο νικητής στο Κατάρ πέρυσι μετά από μια σκληρή μάχη. Σχολιάζοντας τις πιθανότητές του για φέτος, είπε: «Είναι πάντα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πρώτο αγώνα, καθώς μας δίνει την εμπιστοσύνη για τους επόμενους αγώνες, όμως, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ ισχυρός, ο Marc έχει έρθει από την Moto2 και ο Vale βρίσκεται και πάλι στην ομάδα της Yamaha. Είμαστε τέσσερις ή πέντε αναβάτες που ειμαστε  φαβορί για τον τίτλο. Υπάρχουν, όμως, τρεις από τις τέσσερις άλλους που μπορεί επίσης να πρωταγωνιστήσουν  μαζί μας.»

26pedrosa,pressconfmiercoles_pressconf-9_slideshow_169Ο  Pedrosa θα προσπαθήσει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα και να ξεκινήσει με το δεξί πόδι: «Κάναμε κάποιες καλές δοκιμές κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος  για τον πρώτο αγώνα πραγματικά ανυπομονούμε. Φαίνεται πως θα είναι συναρπαστική σεζόν … Είμαι έτοιμος να την απολαυσω!»

46rossi,pressconfmiercoles_pressconf-10_slideshow_169Έχοντας δείξει κάποιες αναλαμπές από την  παλιά εποχή κατά τη διάρκεια των δοκιμών όλα τα βλέμματα θα επικεντρωθούν στον Valentino Rossi !  Μιλώντας για το έργο που έχει  μπροστά του ο Ιταλός σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος για την απόδοσή μου στις δοκιμές του χειμώνα, ήμουν δυνατός στη Sepang και στη Jerez. Είχα μόνο μερικά προβλήματα στο Austin. Αλλά σίγουρα οι αγώνες είναι διαφορετικό πράγμα. Μου αρέσει να οδηγώ την M1, είμαι αρκετά γρήγορος, αλλά το επίπεδο είναι υψηλό. Το κίνητρο είναι μεγάλο για να ανεβάσω το επίπεδό μου και την ταχύτητά μου και να παλέψω για το βάθρο

Ο Bradl, ο οποίος ήταν το 2012 πρωτάρης στην μεγάλη κατηγορία  MotoGP, ελπίζει να οδηγήσει την  καριέρα του στο επόμενο βήμα αυτή τη σεζόν και να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία:  «Νομίζω ότι κάθε χρονιά το MotoGP έχει ενδιαφέρον και είναι σημαντική. Έχω εμπειρία ενός χρόνου φέτος που δεν είναι κακό. Ελπίζω να πάμε καλά. Είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα εδώ. Η προτεραιότητά μας είναι να είμαστε σταθεροί και γρήγοροι και να μην χάνουμε χρόνο όταν τα ελαστικά φθείρονται, που ήταν μειονέκτημα για μένα πέρυσι. Νομίζω ότι είναι εφικτό να παλέψουμε με τους εργοστασιακούς αναβάτες. Θα είναι πολύ δύσκολο ωστόσο. Επίσης θα είναι πρόκληση να είσαι ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και με τους εργοστασιακούς αναβάτες».

69hayden,_pressconf-3_slideshow_169Ο Nicky Hayden, ο οποίος παραμένει με την ομάδα της Ducati για το 2013 είπε: «Δεν ήταν εύκολη χειμερινή περίοδος, ιδιαίτερα στο πρώτο τεστ της Sepang. Από εκεί και έπειτα βελτιωθήκαμε, με την κατανομή βάρους και κάποια άλλα πράγματα. Η μοτοσικλέτα άρχισε να βελτιώνεται στην είσοδο της στροφής. Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, ιδιαίτερα με τους δυνατούς αντιπάλους που έχουμε, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Αλλά θα πάρει χρόνο. Είμαι ικανοποιημένος που αρχίζει ακόμα μια σεζόν και βλέπω κάποια θετικά να έρχονται. Κάναμε μεγάλες αλλαγές στο προσωπικό, αλλά στη μοτοσικλέτα δεν θα έλεγα ότι αλλάξαμε πολλά. Μια μικρή αλλαγή δεν κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η Ducati έχει φτιάξει ανταγωνιστική μοτοσικλέτα στο παρελθόν – δεν αμφιβάλω ότι θα το κάνει και τώρα».

93marquez,_pressconf-8_slideshow_169Ο  Márquez  ψάχνει για ένα επιτυχημένο ντεμπούτο. Ο νεαρός σχολίασε: “Σίγουρα θα είμαι λίγο νευρικός .  θα είναι η πρώτη φορά για πολλά πράγματα.   Οι δοκιμές ήταν πολύ διαφορετικές σε σχέση με τον αγώνα. Δεν γνωρίζω πως είναι ένας αγώνας MotoGP. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και να κάνω το καλύτερο δυνατό. Από την αρχή η αίσθηση με τη μοτοσικλέτα ήταν καλή, με εξέπληξε αυτό. Δεν έχω πίεση από την ομάδα της Repsol  και τη Honda, αλλά γενικά οι στόχοι  είναι υψηλοί. Με την εμπειρία που έχει η Honda πιστεύω πως θα είναι μεγάλη βοήθεια για μένα». Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να κερδίσει τον παρθενικό αγώνα του, ο νεαρός απάντησε: «Σίγουρα θα είναι τρομερά  δύσκολο, θα μπορούσε να είναι και επικίνδυνο, όμως, δεν απορρίπτω τίποτα , καθώς τίποτα δεν είναι αδύνατο.»

Περιμένουμε λοιπόν όλοι με αγωνία τον πρώτο αγώνα ! Η δράση στο Κατάρ αρχίζει σήμερα Πέμπτη με τις ελεύθερες δοκιμές γύρω στις 8 το βράδυ.

46rossi,69hayden,99lorenzo,_pressconf-5_slideshow_169 26pedrosa,46rossi,93marquez,99lorenzo,_pressconf-6_slideshow_169

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events