20 April 2024
Motocross 2014ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία – διαμαρτυρία της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. για την αλλαγή 5ου αγώνα του Παν. Πρωτ. Motocross

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο.Λ.Μ.Ο. :  Το Διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ολυμπίας (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) θέλοντας να δώσει τέλος στην δημιουργούμενη αμφιβολία στο αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι ο 3ος αγώνα Motocross του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος 2014, σας ενημερώνει πως η Α.Ο.Λ.Μ.Ο. σεβόμενη προπάντων τους αθλητές του Motocross (πολλοί από τους οποίους πραγματοποίησαν και προπονήσεις προετοιμασίας στην πίστα μας για τον συγκεκριμένο αγώνα και επιβαρυνθήκαν με έξοδα και κόπο μετακίνησης), τις κατηγορίες Junior και Mini των οποίων η μόνη ουσιαστική αγωνιστική δραστηριότητα είναι το Πρωτάθλημα Νοτίου & αντίστοιχα Βορείου Ελλάδος, σεβόμενη το θεσμό του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος και γενικά τον άθλημα του Motocross, αποφάσισε στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αγώνα στις 31/8/2014 στην πίστα του Δ.Δ. Πλατάνου Αρχαίας Ολυμπίας.

aolmo-logoΘα θέλαμε όμως ως Δ.Σ. της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. να διαμαρτυρηθούμε δημοσίως και να καταγγείλουμε την διοργανωτική ¨τρικλοποδιά¨ που μας έβαλε η οργανωτική επιτροπή αγώνων Motocross της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. η οποία αποφάσισε και έκρινε σωστό να πραγματοποιήσει τον 5ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην ίδια περιοχή με τον δικό μας αγώνα (σε απόσταση 30 km) και σε διάστημα μιας εβδομάδας!
Η απόφαση αυτή της τελευταίας στιγμής από την οργανωτική επιτροπή αγώνων δημιουργεί οργανωτικά προβλήματα τόσο στον αγώνα τον δικό μας όσο και στον αγώνα του Πρωταθλήματος, μη μπορώντας η μικρή τοπική κοινωνία του Πύργου να στηρίξει οικονομικά, από πλευράς διαφημίσεων, τους δύο αγώνες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργεί διχασμό στους θεατές και μεγάλο ρίσκο από πλευράς συμμετοχών των αθλητών.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. , σκοπός της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε. είναι η μεταξύ των σωματείων μελών αυτής, οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας, με τις αρχές και αξίες του φίλαθλου πνεύματος, σε όλη τη χώρα.
Σε ποιες αξίες του φίλαθλου πνεύματος στηρίχτηκε η οργανωτική επιτροπή για την οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος μέσω των σωματείων μελών της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. , όταν έλαβε την απόφαση αυτή, βάζοντας τα δυο αθλητικά σωματεία Α.Ο.Λ.Μ.Ο. & ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. σε μια τέτοια διαδικασία – σύγκρουση για την οργάνωση δυο αγώνων στην ίδια περιοχή σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας;
Πως κύριοι της οργανωτικής επιτροπής αγώνων παίρνετε μια τέτοια απόφαση , 10 μέρες πριν τον προγραμματισμένο αγώνα της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. υπό την σκιά της μυστικοπάθειας, δίχως καμία ενημέρωση προς το σωματείο μας που επηρεάζετε σε τέτοιο βαθμό ο αγώνας μας;
Πως κύριοι της οργανωτικής επιτροπής αγώνων πετάτε την τελευταία στιγμή έναν αγώνα σαν μια καυτή ¨πατάτα¨ όταν γνωρίζατε αρκετό καιρό πριν ότι ο συγκεκριμένος αγώνα δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην πίστα του Άργους;
Για ποιον λόγο κύριοι της οργανωτικής επιτροπής αγώνων συμπεριφέρεστε με τέτοιον τρόπο, παρακάμπτοντας το Α.Σ. Α.Ο.Λ.Μ.Ο., ένα αθλητικό σωματείο μέλος της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. με αριθμό μητρώου ΦΣ84, ένα σωματείο που κάθε χρόνο προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη στο άθλημα που λέγετε Motocross (ενημερωθείτε για τις παροχές των αθλητών μας, ενημερωθείτε για την οργάνωση των αγώνων μας) και αναρωτιόμαστε για αυτή την συμπεριφορά γιατί δεν είναι η πρώτη φορά μέσα σ’ένα χρόνο που η Α.Ο.Λ.Μ.Ο. είναι στην ¨απ΄έξω¨ στα ουσιαστικά δρώμενα του χώρου.
• Το φθινόπωρο έγινε άτυπη συνάντηση των σωματείων της Πελοποννήσου και η Α.Ο.Λ.Μ.Ο. δεν ενημερώθηκε ποτέ γι’αυτή την συνάντηση, μια συνάντηση που επηρέασε και την δημιουργία της οργανωτικής επιτροπής αγώνων. Το προσπεράσαμε ως τυχαίο γεγονός.
• Για τον αγώνα Πρωταθλήματος Mini –Junior 2014 δεν ενοχληθήκαμε ποτέ και από κανέναν για το αν θα μπορούσαμε ν’ αναλάβουμε τον αγώνα, που σαφώς και μπορούσαμε, αλλά κατά τυχαίο γεγονός για άλλη μια φορά η πίστα μας βγήκε εκτός γιατί θεωρήθηκε από την οργανωτική επιτροπή ότι η πίστα της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. δεν είναι κατάλληλη για πρωτάθλημα! Ποια επίσημη πίστα στην Ελλάδα που πραγματοποιούνται επίσημοι αγώνες Motocross δεν είναι κατάλληλη για την διεξαγωγή αγώνα Πρωταθλήματος Mini-Junior των 16 αθλητών; Να σημειωθεί πως το 2007 στην πίστα του Δ.Δ. Πλατάνου είχε πραγματοποιηθεί και αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
• Και ερχόμαστε 10 μέρες πριν τον αγώνα της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. και ενημερωνόμαστε από τα site για Πρωταθληματικό αγώνα μια εβδομάδα μετά , στην ίδια περιοχή!
Όλα αυτά κύριοι της οργανωτικής επιτροπής αγώνων είναι τυχαία γεγονότα;
Μ’αυτές σας τις πράξεις πιστεύετε πως γίνετε ανάπτυξη των αθλημάτων της μοτοσυκλέτας, με τις αρχές και αξίες του φίλαθλου πνεύματος;
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για εμάς αλλά και γενικά για όλο τον κόσμο του Ελληνικού Motocross να περνάμε κάποιες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δημοσίως, για να σταματήσει εδώ ο δημιουργούμενος από πλευράς σας μυστικισμός, ενημερώνοντας άμεσα κάθε φορά τα Αθλητικά Σωματεία μέλη της Α.ΜΟΤ.Ε., γιατί κύριοι της οργανωτικής επιτροπής αγώνων, οι δικές σας αποφάσεις επηρεάζουν εμάς τα Αθλητικά Σωματεία, τον κόπο μας και την αγωνία μας να βγάζουμε κάθε φορά εις πέρας έναν επιτυχημένο αγώνα για την ανάπτυξη και μόνο του αθλήματος.
Εκ του Δ.Σ. της Α.Ο.Λ.Μ.Ο.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events