24 April 2024
Enduro

Καστοριά, ENDURO WORLD CHAMPION 21 – 23 Ιουνίου 2013

Ο 6ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro έγινε στην μοναδική πόλη της Καστοριάς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 21 – 23 Ιουνίου. Εκεί βρέθηκε  ο φίλος μας Makis Zou και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του!

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_014

 Του Μάκη Ζου

Ξεκινώντας από το Χωριό μου την Ν.ΠΕΡΑΜΟ για την Καστοριά και το Παγκόσμιο Enduro δεν ήξερα πραγματικά τη θα συναντούσα φέτος από θέμα διοργάνωσης και περιοχής (καθώς πήγαινα πρώτη φορά στην Καστοριά). Είχα ένα άγχος. Φτάνοντας πρώτα στο Χωριό Μανιακοί  όπου θα ”στρατοπέδευα” εκεί και αφού μου έφυγε το πρώτο άγχος για το αν θα έβρισκα το ξενοδοχείο που είχα κλείσει  από τον Φεβρουάριο. Ξεκίνησα να δω που μπορεί να βρίσκονται τα super test και τα paddocks.Προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν σε εύκολη τοποθεσία, πάνω σε κεντρικό δρόμο και ακόμα και ο ποιο αγεωγράφητος όπως εγώ θα τα έβρισκε άνετα.

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_017

Αφού απέκτησα κάρτα δημοσιογράφου από την διοργανώτρια αρχή και στις 18:00 ξεκίνησαν τα SUPER TEST,με τους κριτές στης θέσεις τους και  τον Jimara Ζιγουρη εκφωνητή. Πυροσβεστικές και Εκαβ στις θέσεις τους και καμιά 5000 θεατές να έχουν περικυκλώσει την ειδική των Super Test ενώ από τις πολυκατοικίες ο κόσμος κυριολεκτικά να κρέμεται από τα μπαλκόνια.

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_032

Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε Super Test Παγκόσμιο επί Ελληνικού Εδάφους και αυτό ίσως έδωσε και κίνητρο στους Αθλητές να κάνουν τα τρέλα τους με whip και κινήσεις free style στο μεγάλο άλμα που υπήρχε στην Διαδρομή.

Φυσικά ενεργεία έδινε και ο εκφωνητής του αγώνα Jimaras.

Το τέλος των Super Test με βρήκε με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_018

Οι επόμενες 2 ημέρες του ουσιαστικού αγώνα ήταν και οι ποιο δύσκολες. Ζέστη και σκόνη κυριαρχούσαν. Οι διαδρομές πάνω στο βουνό στο οποίο δεν υπήρχαν πολλά δέντρα και η σκόνη που δημιουργούνταν από το κοκκινόχωμα της περιοχής δυσκόλευαν πολύ τους θεατές.

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_003

Η πρόσβαση στις διαδρομές μέσα στο Βουνό ήταν πολύ εύκολες, κοντά στην πολύ και γενικά ο καθένας μπορούσε να βρεθεί  εκεί, αρκεί να είχε μεταφορικό μέσον. Προσωπικά εγώ δεν άντεξα πάνω από 2 ώρες μέσα στο βουνό στην απίστευτη ζεστή του Σαββάτου και έφυγα για να δω την ειδική που υπήρχε μέσα στην πόλη (τα super test δηλαδή).

Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς.

 

Κυριακή, μια αγχωμένη ημέρα κυριολεκτικά διότι έπρεπε να  μαζέψω τα πράγματα μου από το ξενοδοχείο, να πάω να δω την ειδική μέσα στην πόλη, να βρω φίλους που με έψαχναν και άλλα τόσα που γύριζαν στο μυαλό μου. Η απίστευτη ζέστη συνεχιζόταν και επηρέασε πάρα πολύ τους αθλητές άλλα και τους κριτές. Δυστυχώς η ειδική με τα εμπόδια που βρισκόταν μέσα στην πόλη και είχε τους περισσότερους  θεατές είχε πλέον σηκώσει πολύ σκόνη και ήταν αποτρεπτικό να την βλέπεις από κοντά (από όσο είχα ακούσει χάλασε η υδροφόρα του δήμου) και έτσι ο κόσμος έψαχνε ένα πανοραμικό μέρος με σκιά για να μην ταλαιπωρείτε.

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_001

Δίπλα οι καντίνες με τα σουβλάκια και τα αναψυκτικά έσφυζαν από ζωή όπως γινόταν όλες αυτές τις ημέρες.

Εγώ ήπια την καφεδιά μου στην παραλιακή της Καστοριάς μαζί με φίλους και με μεγάλη στενοχώρια έφυγα πίσω για το χωρίο μου…

Τα παιδιά νομίζω ότι κέρδισαν το στοίχημα του αγώνα και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα ειδικά μέσα στην Πολύ.

Ο αριθμός θεατών που κυκλοφορούσε κάθε μέρα στα paddocks άλλα και γύρω από τις διαδρομές έδειχνε ότι έτυχαν.

EWC-KASTORIA-GREECE-2013_030

Το παρατράγουδο σε όλες τις ημέρες του αγώνα ήταν αυτοί που θεωρητικά ονομάζονται μοτοσικλετιστές και  αυτά που έκαναν μέσα στην πόλη. Δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα διότι απλά δεν θέλω να χαλάσω τις εικόνες που απέκτησα από τον Αγώνα.

Και ένα βίντεο απο το  Super Test

Κείμενο – Φωτογραφίες – Βίντεο : Makis Zou

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events