20 April 2024
Isle of Man TTΔιεθνή ΕπικαιρότηταΗλεκτροκίνητα

Ιστορία γράφουν οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο Isle of Mann γράφοντας ρεκόρ ταχύτητας !

O Michael Rutter έσπασε το φράγμα των 160 χλμ μέσης ωριαίας ταχύτητας στο Isle of Mann (210 χλμ είναι το ρεκόρ των συμβατικών μηχανών)

Ο αγώνας των ηλεκτρικών superbike με την ονομασία TT SES Zero διαρκεί όσο ένας πλήρης γύρος στην ιστορική διαδρομή των 61 χλμ του Isle of Man , το ¼ από τις συμβατικές μοτοσικλέτες .

Ο 42χρονος Rutter τερμάτισε 25,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 40χρονο πολυνίκη του Isle of Mann , John McGuinness, ο οποίος έφερε στη δεύτερη θέση τη μοτοσυκλέτα της Ομάδας Mugen Shinden, με υποστήριξη της Honda.

Ο δεύτερος αναβάτης της MotoCzysz, ο Mark Miller, κατέλαβε την τελευταία θέση του βάθρου. Και οι τρεις τους έσπασαν το όριο των 100 μιλίων ανά ώρα (160,9 χλμ ανά ώρα) σε μέση ωριαία ταχύτητα.

Τέταρτος τερμάτισε ο Rob Barber πάνω στην TGM IOM – Viena.  Ολοι οι υπόλοιποι αναβάτες εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες.

 

Michael Czysz  : «Οι μεγαλύτεροι αναβάτες και κατασκευαστές στην ιστορία της Μοτοσυκλέτας έχουν συνδέσει το όνομά τους με τους αγώνες του  Isle of Man TT. Είμαι λοιπόν πολύ περήφανος που πρόσθεσα στον κατάλογο αυτόν και το όνομα Segway Racing MotoCzysz.

Αυτό που κατόρθωσε η ομάδα σήμερα είναι αληθινά επαναστατικό και το επιστέγασμα πολύχρονης παθιασμένης δουλειάς.

Η σχεδίαση της φετινής MotoCzysz E1pc επικεντρώθηκε στη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας μοτοσυκλέτας και συστήματος κίνησης, ενώ προτεραιότητα δόθηκε στην αεροδυναμική. Φέτος καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια πραγματική ηλεκτρική Grand Prix με ικανοποιητική ροπή, ιπποδύναμη, κράτημα και αξιοπιστία.

Θέλουμε πάνω από όλα να αυξήσουμε την αυτονομία. Αλλά όχι απλά να φορτώσουμε μπαταρίες και βάρος στη μοτοσυκλέτα. Περισσότερο βάρος και ρεύμα για να πας πιο μακριά.

Όμως οι αγώνες και η βιομηχανία της αυτοκίνησης γενικά χρειάζεται επειγόντως εφαρμογές για το ανάποδο. Να χρησιμοποιεί δηλαδή λιγότερη ενέργεια για μεγαλύτερη απόδοση. Και πουθενά αλλού δεν είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για τέτοιες εφαρμογές, από όσο στα ηλεκτρικά οχήματα»

Με το ρεκόρ αυτό ο Άγγλος κέρδισε εκτός από τον αγώνα 2012 SES TT Zero και το βραβείο των 10.000 λιρών που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του Νησιού .

 

 

 

 

bs.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events