29 March 2024
Isle of Man TTΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Θρίαμβος της Honda στο Isle of Man TT 2013 και την ομάδα Honda TT Legends

To Isle of Man TT 2013 εξελίχθηκε σε μεγάλη επιτυχία για τη Honda και τη Honda TT Legends, με τους αναβάτες της ομάδας να κερδίζουν σε έξι από τους επτά αγώνες. Ο συνολικός αριθμός νικών της Honda στο ΤΤ ανέρχεται τώρα στις 170.

Η εβδομάδα ξεκίνησε θεαματικά το Σάββατο με τα Superbike και τη Honda να κατακτά όλες τις θέσεις του βάθρου. Ο Michael Dunlop της Honda TT Legends διεκδίκησε με πάθος τη νίκη που ήταν και η πρώτη του με Honda στο ΤΤ, 30 χρόνια μετά το θρίαμβο του θείου του, Joey Dunlop, στον ίδιο αγώνα. Ο teammate του John McGuinness κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Cameron Donald της Wilson Craig Honda και στην προσπάθεια αυτή σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου με μέση ωριαία 225,52 kms.

Isle-of-Man-2013(1)

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και ο πρώτος από τους αγώνες Sidecar, με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Tim Reeves να σημειώνει την πρώτη του νίκη έχοντας συνοδηγό τον Dan Sayle σε μία (τρίκυκλη) μηχανή βασισμένη σε Honda.

Την επόμενη μέρα, στον πρώτο από τους αγώνες Supersport, ο Michael Dunlop πήρε τη δεύτερη νίκη της εβδομάδας, αυτή τη φορά με τη δική του ομάδα MD Racing Honda. Μέχρι το απόγευμα και στο τέλος του αγώνα Superstock, το double είχε γίνει hat-trick αφού σημείωσε μία ακόμα νίκη και κατέγραψε ένα εντυπωσιακό νέο ρεκόρ γύρου (221.76 kms). Ο McGuinness κατέλαβε την 3η θέση του βάθρου με την ομάδα HM Plant Honda by Padgett’s Motorcycles.

Μετά από ανάπαυλα μιας μέρας, η αγωνιστική δράση επέστρεψε την Τετάρτη με το TT Zero Challenge, το δεύτερο αγώνα Sidecar και την τελική μάχη των Supersport. Οι αναβάτες της Honda TT Legends, Michael Rutter και John McGuinness εντυπωσίασαν και με τις αντίστοιχες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες τους, με τον Rutter να “κλέβει” τη νίκη από τον McGuinness με διαφορά μόλις 1,67”. Στον αγώνα Sidecar οι πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές  Ben και Tom Birchall οδηγώντας την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος με μοτοσικλέτες Honda κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη ΤΤ.

Isle-of-Man-2013(2)

Στον αγώνα Supersport, ο Michael Dunlop εντυπωσίασε και πάλι με τις επιδόσεις του με την MD Racing Honda και πέρα από τη νίκη κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ γύρου (217.44kms). Οι Bruce Anstey και John McGuinness – και οι δύο αναβάτες της HM Plant Honda by Padgett’s Motorcycles – κατάλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα εδραιώνοντας την κυριαρχία της Honda το βάθρο.

Με τους περισσότερους αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί, η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στην τελική και πολυαναμενόμενη μάχη του Isle of Man TT –το Senior 6 γύρων. Με τέσσερις νίκες ήδη στο “τσεπάκι” του, ο Michael Dunlop στόχευε στο πέντε στα πέντε, ενώ ο John McGuinness κυνηγούσε την 20ή νίκη του στο TT.

Isle-of-Man-2013(3)

Τελικά νικητής ήταν ο McGuinness στον τελευταίο αγώνα, ο οποίος καθυστέρησε λόγω κόκκινης σημαίας μετά από ατύχημα στο Bray Hill στον πρώτο γύρο. Ήταν η 20ή νίκη στο ΤΤ του McGuinness – γνωστού και ως “Morcambe Missile” – και ο 41ος τερματισμός του στο βάθρο μετά από επική μάχη με τον Michael Dunlop που τερμάτισε δεύτερος και επισφράγισε μία απίστευτη εβδομάδα προσωπικών επιτυχιών. Ο Kiwi Bruce Anstey ολοκλήρωσε ένα ακόμα 1-2-3 για τη Honda.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events