29 March 2024
Dakar 2015

Θετικός ο απολογισμός της ομάδος HRC στο Dakar Rally 2015

Νίκη σε επτά ειδικές διαδρομές, πρώτοι στο μισό αγώνα, δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη για τον Paulo Gonçalves και ένατη θέση για την Laia Sanz είναι ο θετικός απολογισμός για τη Honda και την ομάδα HRC από τη συμμετοχή της στο Rally Dakar 2015, ενώ ο στόχος για το 2016 θα είναι η νίκη.

Dakar-2015-stage-13_035

Μόλις μία ημέρα μετά τον τερματισμό του Rally Dakar 2015 η αγωνιστική ομάδα της Honda, έχει ήδη στρέψει το ενδιαφέρον της για τον αγώνα του 2016. Ξεκίνησε να προετοιμάζεται γι’ αυτόν έχοντας ως σημείο αναφοράς τα πολύτιμα στοιχεία που συγκέντρωσε από τη φετινή της συμμετοχή της στον αγώνα.

Μετά από εικοσιπέντε χρόνια απουσίας η ομάδα της Honda HRC, επέστρεψε δυναμικά στον αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές διαδρομές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

6562_DAK15_Stage6_Goncalves_1235_MC
Paulo Gonçalves

Το Rally Dakar 2015 ήταν μία πραγματική πρόκληση για τους αναβάτες και η ομάδα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Honda CRF450 RALLY κατάφεραν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δυσκολίες του αγώνα με τις τέσσερεις από τις πέντε μοτοσυκλέτες να επιστρέφουν στο Buenos Aires αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τα 4,000 μέτρα υψόμετρο κατά μήκος της διαδρομής στην Αργεντινή, Χιλή και Βολιβία.

Laia Sanz
Laia Sanz

Στον τερματισμό του αγώνα ο Γενικός Διευθυντής της ομάδος HRC Martino Bianchi δήλωσε: «Ο τελικός απολογισμός είναι θετικός. Ανεβήκαμε στο βάθρο των νικητών, έχοντας κατά νου ότι η ομάδα απουσίαζε από τον αγώνα για πολλά χρόνια. Αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ γρήγορη, η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, και οι αναβάτες μας είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για να είναι σε θέση να κερδίσουν την πρώτη θέση. Είχαμε κάποιες ατυχίες, αλλά τελικά κερδίσαμε τις επτά ειδικές διαδρομές με τρεις διαφορετικούς αναβάτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού καταφέραμε και δείξαμε τη δυναμική της ομάδος μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Αυτό που απομένει να κάνουμε ακόμη είναι μικρές αλλαγές και προσθήκες προκειμένου να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο στην επόμενη διοργάνωση του Rally Dakar.

Dakar-2015-stage-13_036

Ο Τεχνικός Διευθυντής της HRC, Taichi Honda δήλωσε: « είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά λίγο απογοητευμένος από τις ατυχίες που είχαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ευτυχώς η ομάδα μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτές τις δυσκολίες και να λειτουργήσει ομαδικά. Ο Paulo τερμάτισε στη δεύτερη θέση και η Laia στην ένατη και αυτό είναι πολύ θετικό. Η απόδοση της μοτοσυκλέτας μας ήταν καλύτερη από αυτή της περσινής χρονιάς. Ανακαλύψαμε ορισμένα θέματα τα οποία πρέπει να δουλέψουμε πριν το νέο χρόνο προκειμένου να επιστρέψουμε με μεγαλύτερες προσδοκίες για το Dakar της επόμενης χρονιάς.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events