19 April 2024
motoGP 2014

Η KTM στο Motogp το 2017

Μιλώντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ,ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTM Stefan Pierer ανακοίνωσε ότι η αυστριακή εταιρεία θα εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2017. Η KTM θα αγωνιστεί με μια νέα μοτοσυκλέτα που θα διαθέτει κινητήρα V4 και θα ονομάζεται RC16 KTM.ktm-logo

 

Ο Pierer είπε ότι η KTM θα κάνει το ντεμπούτο του κινητήρα V4 τον Μάιο του 2015, και θα αρχίσει τις δοκιμές και την ανάπτυξη της RC16 αργότερα εκείνη τη χρόνια. Η KTM μπορεί ακόμη να συμμετέχει ως wildcart σε μερικούς αγώνες το 2016. Ίσως η μεγαλύτερη είδηση όμως είναι ότι η KTM σχεδιάζει να παράγει έως και 100 RC16 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες ,η οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού με ένα κόστος από 150.000€ έως 200.000 €

Η KTM RC16 Αναπτύχθηκε ειδικά για την πίστα αλλά θα βγει στην παραγωγή κατά τον ίδιο τρόπο που έκανε και η Honda με το RCV1000R , αν έρθει ποτέ τελικά στην αγορά. Αντ ‘αυτού, η RC16 KTM θα είναι για τους λάτρεις της πίστας με γεμάτες τσέπες. Για όλα αυτά τα λεφτά , οι ιδιοκτήτες που θα αποκτήσουν αυτή την μοτοσυκλέτα θα παραλάβουν ένα κινητήρα 1.000 cc V4 (πιθανότερο να έχει πάνω από 200hp), ένα πλαίσιο χάλυβα , και τα αμορτισέρ της WP.

Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα να σημειωθεί είναι ότι, ενώ η RC16 εξελίσσεται εξετάζεται η άμεση αντικατάσταση για το superbike RC8.Η KTM παίρνει Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει αρχίσει να σκέφτεται τους περιορισμούς των επιδόσεων για τις μοτοσυκλέτες των superbikes. Λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μοτοσυκλέτα δρόμου οπού να έχει 200hp.

Όσον αφορά την πίστα, δεν υπάρχει λέξη ακόμα για το τι τιμές θα είναι για τις ομάδες του GP, αν και θα περιμέναμε να δούμε μια τιμή της τάξης κάποιων εκατομμύριων ευρώ. Η σημερινή είδηση κάνει την KTM ένα ακόμη νέο κατασκευαστή να δείχνει το ενδιαφέρον του για το MotoGP, όπως η Suzuki θα επιστρέψει στο paddock το 2015, και η Aprilia θα μπει με μια αναθεωρημένη μηχανή στην Open Class που βασίζεται στην RSV4 την επόμενη χρόνια, πριν μπει στην κατηγορία με ένα πρωτότυπο το 2016.

Η KTM ελπίζει να έχει το RC16 έτοιμο το 2017 για να το αγοράσουν οι ομάδες του GP .Ο Pierer λέει ότι η KTM δεν θα παρατάξει μια εργοστασιακή ομάδα στο MotoGP. Αντ ‘αυτού, η αυστριακή εταιρία θα λειτουργήσει στο MotoGP με τον ίδιο τρόπο που λειτούργει στη Moto3,δηλαδη με την προμήθεια μηχανημάτων σε ισχυρές ιδιωτικές ομάδες, και σε συνεργασία με αυτούς θα γίνεται η ανάπτυξη και η υποστήριξη.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events