27 April 2024
MotocrossΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Husqvarna επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2014

Με τις Εργοστασιακές Ομάδες Husqvarna ICE1 Racing και WilvoNestaan επιστρέφει η Husqvarna στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Motocross για το 2014

HVA_3672
Η Husqvarna, πρωτοπόρος του Motocross, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επιστροφή της παρατάσσοντας δυο εργοστασιακές ομάδες, μια στην κατηγορία MXGP class και μια στην κατηγορία MX2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Κάθε ομάδα θα διαθέτει δύο αναβάτες.

Για την Husqvarna, η απόφαση να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ήταν μια εύκολη απόφαση. Ως ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο, είναι μια μάρκα με πλούσια ιστορία στο off-road. Κυριαρχώντας στο motocross μεταξύ του 1960 και του 1970, ο τότε Σουηδός κατασκευαστής εδραίωσε τη φήμη του συλλέγοντας αμέτρητες νίκες και τίτλους με θρυλικούς αναβάτες όπως ο Torsten Hallman, ο Rolf Tibblin, ο Bengt Aberg, ο Malcolm Smith κι ο Heikki Mikkola.

Χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, η Husqvarna θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, καθώς θέλει να αποκαταστήσει το όνομά της και να επανέλθει στην ελίτ των κορυφαίων κατασκευαστών μοτοσυκλετών motocross. Η Husqvarna θα εκπροσωπείται και στις δύο κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross με τις εργοστασιακές ομάδες ICE1 Racing στην κατηγορία MXGP και τη “Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing” στην κατηγορία ΜΧ2.

HVA_3709

“Η απόφαση της Husqvarna να συνεργαστεί με την ICE1 Racing και την αγωνιστική ομάδα του Jacky Martens ήταν απλή», επιβεβαιώνει o Pit Beirer, διευθυντής της KTM Motorsport. “Και οι δύο έχουν αποδείξει ότι είναι από τις πιο επαγγελματικές ομάδες στα paddock. Με την είσοδο τους, είναι σαφές ότι η Husqvarna θα επιστρέψει αγωνιστικά με έναν πολύ σοβαρό και συντονισμένο τρόπο, εξασφαλίζοντας πως νέοι, μελλοντικοί πρωταθλητές θα προστεθούν στον κατάλογο των μεγάλων αναβατών όπως οι Hallman, Smith και Mikkola. ”

Η εκπρόσωπος της Husqvarna στη διάσημη κατηγορία MXGP θα είναι η ICE1 Racing. Τα ισχυρά κίνητρα και η σωστή δομή που έχει ως ομάδα ταιριάζουν απόλυτα, θέτοντας υψηλούς στόχους μαζί με τη Husqvarna.  Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Kimi Raikkonen, που ήταν ενθουσιασμένος από την αρχή με αυτή τη νέα πρόκληση, κι ο manager της ομάδας Antti Pyrhonen, που διαθέτει μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, φέρνουν προσδοκίες για  μεγάλες επιτυχίες.

HVA_3699

“Είναι τιμή για μας αυτή η στενή συνεργασία με τη Husqvarna ” σχολιάζει ο Pyrhonen. “Η πίστη τους σε μας δείχνει ότι είμαστε απολύτως σοβαροί για αυτό που κάνουμε. Ανυπομονώ για τις συναρπαστικές στιγμές που βρίσκονται μπροστά μας. ”

O πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross με την Husqvarna Jacky Martens κι η ομάδα του “Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing” θα εκπροσωπήσουν τη Husqvarna στην ΜΧ2. Η πλούσια εμπειρία του και η ικανότητά του να φέρει νέους, ταλαντούχους αναβάτες στην πρώτη γραμμή του motocross θεωρούνται ανεκτίμητες. Για το λόγο αυτό, η Husqvarna είναι περήφανη που ανακοινώνει πως είναι ο manager της ομάδας  Wilvo Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing στην κατηγορία ΜΧ2.

“Αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα», επιβεβαιώνει ο Martens. «Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινά μια νέα εποχή για την Husqvarna – με την ίδια μάρκα έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής. Θα προσπαθήσουμε όπως πάντα, καταβάλλοντας τα μέγιστα για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων. “

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events