19 April 2024
Dakar 2014ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Honda-HRC ανακοίνωσε την ομάδα της για το Dakar Rally 2014

Πέντε αναβάτες θα αποτελέσουν τη σύνθεση της αγωνιστικής ομάδος της Honda HRC που θα οδηγήσουν τη CRF450 RALLY στο Dakar Rally 2014. Πιο αναλυτικά οι αναβάτες που θα οδηγήσουν τη CRF450 RALLY είναι: 0 Πορτογάλος Helder Rodrigues (34 χρονών), ο Βρετανός  Sam Sunderland (24 χρονών), ο Αργεντινός Javier Pizzolito (33 χρονών), ο Ισπανός Joan Barreda (29 χρονών) και ο Πορτογάλος Paulo Goncalves (34 χρονών).

Honda-HRC-Team-for-Dakar-Rally-2014

Η ομάδα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της τον Ιούνιο συμμετέχοντες σε ορισμένους αγώνες αντοχής πριν το Dakar Rally 2014, το οποίο θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου 2014 από το Rosario της Αργεντινής. Στο φετινό αγώνα αναβάτες πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν μερικές πολύ εξαντλητικές διαδρομές στη Βολιβία πριν δουν την καρό σημαία του τερματισμού στο Valparaiso της Χιλής, αφού πρώτα καλύψουν διαδρομή 8,000 km.

Για τους Helder Rodrigues και Javier Pizzolito η προετοιμασία για το Dakar Rally θα ξεκινήσει από τον αγώνα Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή, ενώ για τους αναβάτες Joan Barreda και Paulo Goncalves η εμφάνιση τους με τη νέα CRF450 RALLY θα γίνει στο Ράλι Φαραώ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τέλος ο Sam Sunderland μετά την 3η θέση που κατέκτησε στο θεσμό Abu Dhabi Desert Challenge, θα συνεχίσει την προετοιμασία του με τους υπολοίπους οδηγούς στη Βόρεια Αφρική και στη συνέχεια θα συμμετέχει στο Morocco Rally και στο Merzouga Rally.

Στόχος της αγωνιστικής ομάδος της Honda-HRC είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πιο σκληρό αγώνα μοτοσυκλετών του κόσμο, που δεν είναι άλλος από το Dakar Rally και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που θα έχει συγκεντρώσει από αυτή τη συμμετοχή προκειμένου η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να γίνει το μοντέλο μαζικής παραγωγής του αύριο.

Διευθυντής της ομάδος HRC για το Dakar Rally 2014 θα είναι ο Ιάπωνας Katsumi Yamazaki, ενώ Γενικός Διευθυντής είναι ο Ιταλός Martino Bianchi, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει τριάντα χρόνια εμπλοκής σε αγώνες εκτός δρόμου. Η ομάδα στελεχώνεται και με 30 μέλη που έχουν μεγάλη εμπειρία σε αγώνες αντοχής και αγώνες εκτός δρόμου.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events