20 April 2024
motoGP 2012

Η FIM θα αποφασίσει για την σύγκρουση Marquez με Espargaro !

H 40Hp Twenti Pons είναι η ομάδα που διεκδικεί φέτος τον τίτλο με τον Pol Espargaro που ήταν πρώτος στη βαθμολογία μέχρι πριν τον αγώνα της Καταλονίας. Τώρα η ομάδα αποφάσισε να εφεσιβάλλει την απόφαση των Παρατηρητών της FIM στον αγώνα Moto2 της Καταλονίας, την περασμένη Κυριακή.

Αρχικά, ο Marquez είχε τιμωρηθεί από τον αλυτάρχη με ποινή 60 δευτ. για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση και ελαφρύ τραυματισμό του συμπατριώτη του Pol Espargaro. Η ποινή τον έστελνε στην 23η θέση του αγώνα, όπου δεν παίρνει βαθμούς.

Στην συνέχεια όμως η ομάδα του Marquez έκανε έφεση και αθωώθηκε καθώς οι κριτές δεν επιβεβαίωσαν ενδείξεις πρόθεσης του οδηγού. Η Pons 40HP όμως θα καταφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της FIM, ζητώντας την ανατροπή της αθώωσης του Marc Marquez.

Η σύγκρουση συνέβη τρεις γύρους πριν το τέλος, στην αριστερή Κ10 της πίστας Montmelό της Καταλωνίας ως εξής: ο Lüthi πέρασε το Marquez που έκοψε για κλάσμα δευτερολέπτου το γκάζι. Το μπροστινό του άρχισε να διπλώνει, αλλά ενώ φάνηκε ότι θα έπεφτε, ο μικρός άνοιξε το γκάζι και έσωσε το lowside.

Σε κατάσταση ανισορροπίας ακόμα ο Marquez προσπάθησε να επιστρέψει στη γραμμή του -καθώς είχε ανοιχτεί κατά την εξέλιξη του συμβάντος- και εκεί μπλόκαρε τον Espargaro που είδε την τρύπα και προσπάθησε να χωθεί για να περάσει. Ακούμπησαν, ο Pol πάτησε στο βιράζ, γλίστρησε, έχασε το μπροστινό του και έπεσε.

Διχάζονται και οι απόψεις των οδηγών του MotoGP που ανέβηκαν στο βάθρο, όταν ζητήθηκε η άποψη τους για το συμβάν:

Lorenzo: «Ήταν παρατραβηγμένο από τον Espargaro. Έπρεπε να ξέρει ότι από τη στιγμή που δεν έπεσε ο Marquez, θα επέστρεφε στη γραμμή του. Βρήκε ευκαιρία να περάσει, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη».

Pedrosa: «Ο Marquez έπρεπε να ξέρει ότι από τη στιγμή που άφησε την πόρτα ανοικτή, κάποιος θα προσπαθούσε να περάσει. Δεν έπρεπε να κλείσει τη γραμμή του σαν να μην υπάρχει άλλος».

Dovizioso: «Για εμένα είναι 50-50. Ο Marquez ήταν μπροστά και δεν μπορούσε να δει στο πλάι του, αλλά και ο Espargaro δεν μπορούσε να δει από την κλίση που είχε. Η μοτοσυκλέτα του έκρυβε τον Marquez. Είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια αλλά δεν νομίζω ότι έχει γίνει κάποιο αξιόποινο λάθος».

Μετά από ώρες, η Διεύθυνση του αγώνα τιμώρησε τον Marquez με ποινή 60 δευτερολέπτων, για παραβίαση του κανονισμού 1.21.2. Όμως αμέσως η ομάδα του Team CatalunyaCaixa Repsol υπέβαλε έφεση στους Παρατηρητές Αγώνα της FIM και ανέτρεψαν την πρωτόδικη ποινή.

Τώρα στον ιστότοπο της 40 HP Tuenti Pons αναρτήθηκε ανακοίνωση ότι η ομάδα θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον Pol Espargaró στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος Moto2 και ότι ο αναβάτης της υπέστη βλάβη από το συμβάν (στραμπούληγμα του δεξιού αστραγάλου) και από την απόφαση των Παρατηρητών Αγώνα της FIM.

 

 

.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events