28 March 2024
motoGP 2013

Επιστροφή της Suzuki στα σαλόνια του motogp?

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρία όλο και πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την SUZUKI να επιστρέφει στα σαλόνια του motogp μετά και την επιβεβαίωση του Nobuatsu Aoki στο MCN, δοκιμαστή της  ιαπωνικής εταιρίας, ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μαλαισία την περασμένη εβδομάδα έγιναν δοκιμές μιας νέας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας. Η νέα μοτοσυκλέτα  παρουσιάστηκε αργά το Φεβρουάριο με ένα εντελώς νέο κινητήρα και  πλαίσιο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο που δοκιμαζόταν  για ένα χρόνο στην Ιαπωνία.

alvaro-bautista-rizla-suzuki-motogp-scott-jones-635x422Σύμφωνα με τον Aoki οι Ιάπωνες σχεδιάζουν άλλες 5 δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους αυτή τη φορά, με πρώτη εμφάνιση στα δοκιμαστικά της Καταλονίας τον Ιούνιο. Ακολουθούν ανεπίσημα δοκιμαστικά στην Aragon πριν βρεθούν στο Misano τον Σεπτέμβρη για δοκιμές μετά το τέλος του αγώνα. Στη συνέχεια έχουμε  μια ιδιωτική δοκιμή στο Mugello ενώ τέλος στα σχεδία της Suzuki υπάρχουν και τα παραδοσιακά δοκιμαστικά μετά τον τελευταίο  αγώνα της Βαλένθιας  το Νοέμβριο.

Επίσης επιβεβαίωσε και τις φήμες πως έτερος δοκιμαστής της Suzuki σε αυτά τα δοκιμαστικά θα είναι ο Randy de Puniet, ο οποίος έχει τη συγκατάθεση της  Aspar Aprilia team στο όλο project.

Σε ερώτηση του MCN για τις εντυπώσεις του από την νέα μοτοσυκλέτα είπε: «Οι εντυπώσεις από την οδήγηση της μοτοσικλέτας  ήταν θετικές, η απόδοση του κινητήρα ήταν ικανοποιητικός όπως επίσης και  η αίσθηση του πλαισίου. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, αλλά το βασικό πακέτο είναι πολύ καλό. Ήμουν λίγο ανήσυχος  γιατί έκαναν πολλές αλλαγές στο σχεδιασμό και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά έκαναν πολύ καλή δουλειά και έμεινα πραγματικά έκπληκτος.”

aoki

Για τις νέες στρατηγικές και τα νέα ηλεκτρονικά υποβοηθηματα που χρησιμοποιούνται Ίδη από τις Honda, Yamaha και Ducati όσο καιρό απουσιάζει η Suzuki από το motopg όπως επίσης και την νέα γενιά ελαστικών της Bridgestone είπε:  «Στο MotoGP τα ηλεκτρονικά βελτιώνονται συνεχώς. Η Suzuki έχει χάσει ένα-δύο χρόνια και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό για μας σε αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με Honda, Yamaha και Ducati και θα πρέπει να καλυφθεί. Ωστόσο, ακούγοντας την εξάτμιση  μπορώ να πάρω μερικές πληροφορίες και να φανταστώ τι περίπου κάνουν.Επίσης, η Bridgestone βελτιώνει κάθε χρόνο τα ελαστικά της, έτσι ο συνδυασμός των ηλεκτρονικών και των ελαστικών καθορίζει ποια θα είναι κατεύθυνση της Suzuki.”

022613-suzuki-2011-motogp-valencia

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events