29 March 2024
VespaΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ VESPA 946 ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ROBERTO COLANINNO ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΑΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (NIAF).

Η παρουσίαση της νέας Vespa 946, πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα – ναυαρχίδα της Bulgari, σε μία από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Μανχάταν , στην 5η Λεωφόρο.

06_Vespa946_NYC

Δύο ημέρες μετά το ντεμπούτο της, στην αγορά της Αμερικής, ο κ. Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο Achievement in International Business, σε μία λαμπρή τελετή, στην Ουάσινγκτον.

Piaggio Group Αμερικής: πάνω από 13.300 σκούτερ και μοτοσυκλέτες πωλήθηκαν συνολικά κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 (+7, 7% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του 2012).

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – το λανσάρισμά της νέας Vespa 946 στο αμερικανικό κοινό,  πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου: μετά την παρουσίασή της στην Ευρώπη και το επίσημο ντεμπούτο της στην αγορά των ΗΠΑ, η Vespa 946 είναι πλέον διαθέσιμη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η παρουσίαση της  πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν, στο κατάστημα-ναυαρχίδα της Bulgari, στην 5η Λεωφόρο.

05_Vespa946_NYC

Το μοντέλο της  Vespa 946 για το 2013 θα παραχθεί μόνο σε 3.600 κομμάτια, ενώ η παραγωγή της συγκεκριμένης σειράς θα τερματιστεί στην Τοσκάνη, το Νοέμβριο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα κομμάτια της Vespa 946 που θα πωληθούν κατά τη διάρκεια του 2013 είναι πραγματικά μοναδικά. Στις ΗΠΑ, η Vespa 946 είναι πλέον διαθέσιμη, στην τιμή των 9.946 δολαρίων.

Η  Vespa 946, είναι ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο  προϊόν, το οποίο έχει εμπνεύσει σχεδιαστικά και το νέο μοντέλο Vespa Primavera, το οποίο λανσαρίστηκε στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο, στις αρχές Νοεμβρίου.

Δύο μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της, ο κ. Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο Achievement in International Business, σε μία λαμπρή τελετή, στην Ουάσινγκτον.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν  επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Pietro Grasso, πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, ο Leon Panetta, πρώην διευθυντής της CIA, η Nancy Pelosi, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και ο Louis J. Freeh, πρώην διευθυντής του FBI. Ο κ. Colaninno τόνισε στην ομιλία του τη σημασία που έχει η παρουσία του Piaggio Group στην Αμερική, υπογραμμίζοντας πως αποστολή του Ομίλου είναι η διατήρηση της θέσης του παγκόσμιου «παίκτη» στην αγορά των 2 τροχών.

 colaninno_1pic

Το λανσάρισμα και η διάθεση της Vespa 946 στις ΗΠΑ, θα τονίσει περαιτέρω τη δυναμική της Piaggio Group Αμερικής, η οποία από την έδρα της στη Νέα Υόρκη, διαχειρίζεται όλα τα εμπορικά σήματα του Ομίλου για τη Βόρεια, Κεντρική και  Νότια Αμερική. Ο Όμιλος Piaggio είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αγορά της Αμερικής και ειδικά σε ότι αφορά την αγορά των σκούτερ, στην οποία κυριαρχεί με μερίδιο  23,1%, το οποίο εκτοξεύεται στο 36,5% για την κατηγορία σκούτερ άνω των 50 κ.εκ. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2013, πραγματοποιήθηκαν  13.300 πωλήσεις οχημάτων για τις αγορές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, σημειώνοντας μία αύξηση 7,7,% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

colaninno2pic

Εκτός από το δυναμικό τμήμα Πωλήσεων, ο Όμιλος διαθέτει από το 2012 και ένα πρότυπο κέντρο σχεδιασμού και παραγωγής νέων προϊόντων, στη Δυτική ακτή.  Το Group Advanced Design Centre του Ομίλου, βρίσκεται στην Pasadena της California και συνεργάζεται στενά με το Piaggio Group Style Centre στην Pontedera και τα υπόλοιπα κέντρα R & D, στην Ιταλία, την Κίνα, την Ινδία και το Βιετνάμ, επιβεβαιώνοντας το διεθνές προφίλ του Ομίλου. Το κέντρο σχεδιασμού στην Pasadena βρίσκεται όχι μόνο στην αιχμή των σχεδιαστικών εξελίξεων αλλά συνεργάζεται και με τα καλύτερα πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας στον κόσμο, σε projects που αφορούν τεχνολογικές λύσεις στο κομμάτι της σύγχρονης αστικής μετακίνησης, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη κινητήρων  με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων και στη χρήση  εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

04_Vespa946_NYC

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events