19 April 2024
Dakar

Γέμισαν οι συμμετοχές moto-quad στο Dakar!

Οι εγγραφές για το ράλυ Dakar του 2013 – Περού, Αργεντινή, Χιλή – άνοιξαν στις 15 Μαΐου. Δύο μήνες (και κάτι ψιλά) μετά οι κατηγορίες moto και quad είναι γεμάτες και απομένει η επιλογή τον υποψηφίων.

Τις 305 έφτασαν οι αιτήσεις που έφτασαν στα γραφεία των διοργανωτών, αριθμός που είναι πολύ κοντά στα θρυλικά ράλυ που παρακολουθήσαμε στο παρελθόν στης ερήμους της Αφρικής!

Οι διαγωνιζόμενοι θα ειναι το πολύ 220 και θα ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου από τη Λίμα του Περού προσπαθώντας να φτάσουν στον Σαντιάγκο της Χιλής.

Η επιλογή θα γίνει από τους διοργανωτές με κριτήρια αυστηρά προσαρμοσμένα στις αυξημένες απαιτήσεις του αγώνα.

“Εκτός από την κεφαλή του αγώνα η οποία αποτελείται από επαγγελματίες οδηγούς αγώνων, το ράλυ Dakar από τη φύση του προορίζεται για τους ερασιτέχνες: αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν τις ανοιχτές εκτάσεις και την περιπέτεια” δηλώνει ο David Castera, διευθύνων του γεγονότος. “Πάρα ταύτα είναι κρίσιμο για αυτούς να είναι σωστά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι ο σκληρότερος στον κόσμο. Πάνω σε αυτές τις σκέψεις βασίζονται τα κριτήρια επιλογής των αγωνιζόμενων”.

Στις λίστες μπορούμε να διακρίνουμε ονόματα από 10 διαφορετικές Λατίνο-Αμερικάνικες χώρες, τα γνωστά ονόματα από την  γηραιά ήπειρο, καθώς επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται από Αυστραλούς, Δανούς και Βρετανούς αναβάτες.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events