23 April 2024
ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝέα της ΑγοράςΡεπορταζ

Ανοιξε το 3ο Scooter Moto Festival στο Γκάζι! Video, Φωτογραφιες, Ρεπορτάζ.

To 3ο Scooter Moto Festival άνοιξε σήμερα το απόγευμα τις πύλες του στον όμορφο εκθεσιακό χώρο στο Γκάζι.  Το Biker Spirit βρέθηκε εκεί και σας ενημερώνει τι μπορείτε να δείτε,  με Βίντεο και Φωτογραφίες!

 Video από το 3ο Scooter Moto Festival στο Γκάζι

Αρκετές ήταν οι εταιρίες που έδωσαν το παρόν και γέμισαν την  Τεχνόπολη με  νέα μοντέλα scooter αλλά και μοτοσικλέτες.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_03

Μπαίνοντας στον εκθεσιακό χώρο, στο κεντρικό φουγάρο, εντύπωση προκαλεί η Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, η οποία εκθέτει μια πολυάριθμη σπάνια συλλογή κλασικών μοτοσυκλετών. Οι μοτοσυκλέτες είναι άριστα συντηρημένες και αρκετές ανακατασκευασμένες και αποτελούν ένα οφθαλμόλουτρο για τους λάτρεις της κλασικής μοτοσυκλέτας.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_44

Στο κέντρο της έκθεσης,  το περίπτερο της ΚΤΜ και της Husqvarna όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το εντυπωσιακό ΚΤΜ 1290 Super Duke R.  To ‘κτήνος’ όπως χαρακτηριστικά το έχει ονομάσει η Αυστριακή εταιρία.
Γύρο από το Super Duke υπάρχει σχεδόν όλη η γκάμα των χωμάτινων μοντέλων των δυο εταιριών, το 1190 Αdventure  της ΚΤΜ αλλά και τα ασφάλτινα μοντέλα της Husqvarna, TR 650 Strada και Terra, όπως και το δυνατό Nuda 900.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_50

Δεξιά, μέσα στα όμορφα κτίρια της Τεχνόπολης υπάρχουν τα περίπτερα της Kymco και της Yamaha (στην αίθουσα Δ7). Στον εξωτερικό χώρο η Kymco έχει τα ATV της, ενώ μέσα στην αίθουσα έχει όλη την γκάμα των σκούτερ όπως το Xciting 400i, το XCT 300i αλλά και όλη την οικογένεια των Agility.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_08

Στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας όπου εκθέτει η Yamaha, στην δεξιά της είσοδο υπάρχει το μικρό YZF-R125 και το μεγάλο του αδελφάκι το YZF-R1 ενώ στην αριστερή είσοδο υπάρχουν τα χωμάτινα μοντέλα της εταιρίας. Στον εσωτερικό χώρο ανάμεσα στα σκούτερ της Yamaha, δεσπόζουν τα ολοκαίνουργια ΜΤ-07 και ΜΤ-09 όπως επίσης και η ναυαρχίδα των Ιαπώνων το XT1200Z Super Ténéré 2014.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_15

Το παρόν δίνει και φέτος η Triumph με τα Τiger Explorer 1200 και Tiger 800 XC να τραβούν τα βλέμματα, δίπλα από τα πανέμορφα ρετρό των Άγγλων, Bonneville και Thruxton όπως επίσης και το εντυπωσιακό supersport της εταιρίας,Daytona 675.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_24

Επίσης δυναμικό παρόν και φέτος έδωσε η Honda στην αίθουσα Δ6 όπου μέσα και έξω από την αίθουσα εκτίθενται σχεδόν όλα τα μοντέλα της εταιρίας από το μικρό σκούτερ, SH 125, μέχρι τα μεγάλα ταξιδιάρικα μοντέλα όπως το VFR 1200, το Crossrunner 800 και το Crosstourer VFR1200X. Στον εξωτερικό χώρο δεσπόζουν τα νέα NC 750X  και Integra NC 750.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_25

Η Ducati και η BMW μοιράζονται τον ίδιο χώρο με την MV Agusta στην αίθουσα Δ10. Μπαίνοντας στην αίθουσα τα βλέμματα πέφτουν αμέσως στην ολοκαίνουργια MV Agusta Brutale 800 Dragster ενώ λίγο ποιο δεξιά, μπροστά από ένα εντυπωσιακό σκηνικό πίστας δεσπόζει το νέο Ducati Panigale 899 όπως και το εκκεντρικό Ducati Diavel.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_96

Όσον αφορά τα Βαυαρικά μοντέλα οι περισσότεροι επισκέπτες του χώρου της ΒΜW προσπερνούσαν για λίγο τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας όπως το γυμνό S 1000R, το R Nine-Τ, το F 800GS και το R1200RT και επανέρχονταν λίγο αργότερα. Ο λόγος ήταν πως στο βάθος στεκόταν η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας, το ολοκαίνουργιο υδρόψυκτο R1200GS ADV, και σχεδόν όλοι ανέβαιναν στην σέλα για να νιώσουν την αίσθηση του νέου mega on-off, αφού είχαν απολαύσει την εντυπωσιακή εμφάνιση του.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_108

Στην αίθουσα Δ12, υπάρχουν όλα τα μοντέλα της  SYM –  MODENAS –  DAYTONA  και τα ποδήλατα GIANT. Η SYM δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν οι επισκέπτες στην κλήρωση για ένα scooter! Στο κέντρο της αίθουσας το ενδιαφέρον έκλεβε το νέο MAXSYM600i ABS το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί πλέον την «ναυαρχίδα» της SYM. Όπως δηλώνουν και από την SYM «ποτέ άλλοτε η πολυτέλεια δεν ήταν τόσο προσιτή»!

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_75

Στο ίδιο κτίριο εκθέτει και η Piaggio Hellas, όπου οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοντέλα του Ομίλου Piaggio μέσα από μία πλούσια γκάμα σκούτερ και μοτοσυκλετών από 50 έως 1400κ.εκ από τις μάρκες Aprilia, Scarabeo, Piaggio, Vespa, Gilera, Moto Guzzi, και Derbi.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_71

Την εντύπωση βέβαια έκλεψαν τα ολοκαίνουργια Vespa Primavera και Vespa Sprint ενώ δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα μοντέλα όπως το νέο Caponord 1200 δίπλα από το πανέμορφο superbike της Aprilia, RSV-4, όπως επίσης και το mega scooter της ιταλικής φίρμας, το SRV 800.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_67

To παρόν έδωσαν και φέτος τα ηλεκτροκίνητα σκούτερ της εταιρίας Electric Motor Way και της Govecs καθώς η ηλεκτροκίνηση μπαίνει δυναμικά στην ζωή μας και κατά πως φαίνεται θα είναι το μέλλον του μοτοσυκλετισμού. Επίσης  είδαμε και τα Ινδικά σκούτερ με της LML τα οποία μας θυμίζουν κατά πολύ τις παλιές κλασικές βέσπες.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_81

Εκτός από τις εταιρίες εμπορίας μοτοσυκλετών, αρκετά ήταν και τα περίπτερα των εμπόρων αξεσουάρ και αναλωσίμων όπως το περίπτερο του Γιώργου Χάλαρη και της Halaris bike center όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν το ολοκαίνουργιο σκούτερ της Kawasaki, το J300 που πρώτο το BikerSpirit  παρουσίασε στην Ελλάδα σε Test Review πριν λίγες ημέρες.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_84

Στον χώρο των αξεσουάρ και αναλωσίμων είδαμε επίσης το περίπτερο της SCOTT με όλα της τα είδη ένδυσης και προστασίας του αναβάτη, τα περίπτερα των εταιριών εμπορίας ελαστικών της Heidenau και Mitas-tyres, το περίπτερο της PERFECT FAIRINGS με τις πολυεστερικές κατασκευές για όλες τις μοτοσυκλέτες, τις ζελατίνες της MPF όπως επίσης και την eXTra Products Tasoulis με τις αναρτήσεις της WP και της Ohlins.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_41

Στο περίπτερο της ART – Travel Training Events, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες από τον Νίκο Σπανό και τον Λάζαρο Μαυράκη, ενώ το Σάββατο 05 και την Κυριακή 06 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάρια Τεχνικής Οδήγησης σε όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_94

Εκτός από την Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας το παρόν δίνουν και άλλες λέσχες μοτοσυκλέτας όπως το Africa Twin Club, το TDM Hellas, όπως και το Scooter Club Hellas.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_88

Στο χώρο της έκθεσης επίσης οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον μικρό Νότη Παπαπαύλου στο περίπτερο που διατηρεί με τον πατέρα του, και να τον συγχαρούν αλλά και να του δώσουν κουράγιο στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει φέτος να διακριθεί στο εξωτερικό συμμετέχοντας στο “Moriwaki 250 Junior Cup”. Εδώ να θυμίσαμε πως όσοι θέλουν μπορούν να βοηθήσουν τον μικρό Νότη στην προσπάθεια του αυτή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο σχετικό άρθρο που έχουμε ανεβάσει πριν λίγες μέρες.

3ο_Scoote_ Moto_Festival_2014_BS_86

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει το περίπτερο της Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Καταναλωτών όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν και να ζητήσουν βοήθεια για οποιοδήποτε νομικό θέμα που έχει να κάνει με την μοτοσυκλέτα. Οι άνθρωποι της ένωσης είναι και οι ίδιοι μοτοσικλετιστές αλλά και νομικοί, και σίγουρα μπορούν να καταλάβουν κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος αλλά κυρίως γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορεί να επιλυθεί.

Video Μοντάζ
Γιώργος Φιωτάκης

Κάμερα
Δημήτρης Τσούρας

—————————————-­­—
Music – Μουσική
Archtypo – Why
Inperfektion – The Shame
—————————————-­­-

Παραγωγή
Biker Spirit Magazine
www.bikerpirit.net
© 2014

Εκτέλεση Παραγωγής
IGF Productions
www.igf.gr

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events