28 March 2024
DragsterΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αγώνας Επιτάχυνσης Μοτοσυκλετών – Αγώνας Προετοιμασίας 0 – 200 Ξάνθης 1 Ιουνίου 2014

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης (Α.ΛΕ.Ξ.) , διοργανώνει Αγώνα προετοιμασίας μοτοσυκλετών 0 – 200 Ξάνθης 2014, στο αεροδρόμιο του Ζυγού Ξάνθης στις 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2014,

dragster_xanthi-2Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο χώρο του Αεροδρομίου του Ζυγού Ξάνθης, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ     12-5-2014     Έναρξη εγγραφών:στο site (www.e-amotoe.gr)

ΔΕΥΤΕΡΑ     26-5-2014     21:00 – Λήξη προεγγραφών Συμμετοχής

ΣΑΒΒΑΤΟ    31-5-2014     9:30 – Άνοιγμα πίστας για άφιξη αγωνιζομένων

10:00 – Έλεγχος Εξακρίβωσης – Διανομή Αριθμ. Συμμετοχής

11:00 – 1η Ενημέρωση Οδηγών και Μηχανικών

12:00 – Λήξη εκπρόθεσμων εγγραφών

14:30 – Έναρξη Χρονομετρημένων Περασμάτων

19:30 – Λήξη Χρονομετρημένων Περασμάτων

ΚΥΡΙΑΚΗ         1-6-2014      9:00 – Έναρξη Ελεύθερων Περασμάτων

10:15 – 2η Ενημέρωση Αθλητών και Μηχανικών

10:30 – Έναρξη Χρονομετρημένων Περασμάτων

11:00 – Λήξη Χρονομετρημένων Περασμάτων

11:15 – Ανακοίνωση Σχάρας Εκκίνησης Αγώνα

11:30 – Διεξαγωγή ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

12:30 – Διεξαγωγή ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

13:30 – Διεξαγωγή ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

14:00 – Διεξαγωγή Μικρών ΤΕΛΙΚΩΝ

14:30 – Διεξαγωγή ΤΕΛΙΚΩΝ

14:50 – Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων

15:20 – Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων

15:30 – ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΔΗΓΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σε κάθε προγραμματισμένη ενημέρωση η παρουσία του αθλητή ή σε περίπτωση ανώτερης βίας, ενός εκπροσώπου του, θεωρείται αναγκαία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί:

– Στα γραφεία της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης από Δευτέρα έως Σάββατο από 7.00 έως 8.00 μ.μ.

– Την Κυριακή από 8.00 π.μ. έως 3.30 μ.μ. στον χώρο του Αγώνα.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

 Θα βρίσκεται συνεχώς παραπλεύρως του χώρου που θα λειτουργεί η γραμματεία και στα γραφεία της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σαββατο-Κύριακο 7-8 Ιουνίου 2014, με μεταφορά του παραπάνω προγράμματος κατά μια εβδομάδα.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Αγώνα Προετοιμασίας Μοτοσυκλετών 0 – 200 Ξάνθης 2014

ΑΡΘΡΟ 1ο   

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1. ΟΡΙΣΜΟΣ

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης (Α.ΛΕ.Ξ.) μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ και σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, διοργανώνει:

Αγώνα προετοιμασίας μοτοσυκλετών 0 – 200 Ξάνθης 2014,

στο αεροδρόμιο του Ζυγού Ξάνθης στις 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με:

– Τον Αθλητικό Νόμο 2725/99 όπως ισχύει

– Τον Γενικό και Τεχνικό ΚανονισμόDragster και

– Τον Παρόντα Ειδικό Κανονισμό.

2. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

  • Πρόεδρος: Στυλιανός Κεφαλάς
  • Μέλη:Πασχάλης Λασπίδης,  Χρηστίδης Χρήστος.

3. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

  • Παρατηρητής: ΓΙΑΝΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • Πρ. Αγωνοδικών:  ΜΠΟΥΣΙΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  • Αγωνοδίκες: Ιωάννης Ζερζέλίδης, Ανέστης Βαταμίδης
  • Αλυτάρχης: Αναστάσιος Καρκάνης
  • Γραμματέας: Απόστολος Μαλουσάρης
  • Τεχνικός Εφορος: ΞΕΝΟΥΔΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • Χρονομέτρης: Όλγα Καρκάνη

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΑΡΘΡΟ 2ο    ΓΕΝΙΚΑ

Οι Αγώνες Προετοιμασίας Μοτοσυκλετών βασίζονται στους γενικούς κανόνες των αγώνων Dragster. Οι αγώνες αυτοί διεθνώς έχουν σαν σκοπό την προετοιμασία των Λεσχών, των διοργανωτών αλλά και των αγωνιζόμενων εν’ όψη αγώνων dragster.

ΑΡΘΡΟ 3ο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΘΕΣΗ-ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

3.1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διοργάνωση τύπου Dragster είναι ένας διαγωνισμός επιτάχυνσης μεταξύ δύο οχημάτων από στάση και για ορισμένη εξ αρχής απόσταση που αυτή είναι το 1/8 του μιλίου (201,168) για τις μοτοσυκλέτες. Ο διαγωνισμός αυτός χρονομετρείται με ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης και η εκκίνηση δίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής που αποκαλείται “Cristmas Tree”. Με την εκκίνηση του κάθε αγωνιζόμενος ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο κόβοντας μια δέσμη φωτοκύτταρου και το σταματάει κόβοντας την αντίστοιχη δέσμη φωτοκύτταρου στον τερματισμό. Ο επιτευχθείς χρόνος (ΕΤ – Elapsed Time) είναι αυτός που καθορίζει τις επιδόσεις των οχημάτων.

Στα ελεύθερα αλλά και στα χρονομετρημένα περάσματα οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους το ζευγάρι που θα αγωνιστούν αρκεί αυτό να γίνει έγκαιρα και τα δύο οχήματα να εμφανιστούν ταυτόχρονα στη γραμμή εκκίνησης.

3.2 ΠΙΣΤΑ

Ως πίστα θα διαμορφωθεί ο διάδρομος του αεροδρομίου στο Ζυγό Ξάνθης, που βρίσκεται στο 4ο χιλ. του δρόμου Ξάνθης – Λάγους. Έχει μήκος διαδρομής 730μ. και πλάτος 40μ.

3.3 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

3.3.1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Το σύστημα έχει δύο σειρές κάθετων φώτων παρέχοντας οπτικώς την αντίστροφη μέτρηση για κάθε αθλητή . Οι αθλητές προσπαθούν να εκκινήσουν στο μικρότερο δυνατό χρόνο από την στιγμή που ανάβουν τα πράσινα φώτα (RT – Reaction Time).

3.3.2 ΜΕΘΟΔΟΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι επιδόσεις κάθε αθλητή που καταγράφονται είναι: Ο χρόνος αντίδρασής κατά την εκκίνηση,  o χρόνος που πέτυχε στα201,168 μέτρα, από την εκκίνηση και η ταχύτητα που είχε περνώντας από αυτά.

Για την κατάταξη των αγωνιζομένων στις κλάσεις του αγώνα μετρά ο καθαρός χρόνος που πέτυχε ο αγωνιζόμενος από την στιγμή που έκοψε το φωτοκύτταρο εκκίνησης μέχρι τη στιγμή που πέρασε από το φωτοκύτταρο τερματισμού.

Για την ανάδειξη του νικητή κάθε κλάσης θα δημιουργηθεί 16αδα σύμφωνα με τους χρόνους από τα χρονομετρημένα περάσματα. Από τα ζεύγη που θα προκύψουν, οι νικητές θα προχωρήσουν στην 8άδα, στην συνέχεια στους ημιτελικούς για να αναδειχθεί το ζεύγος του τελικού, ενώ ο νικητής του μικρού τελικού θα καταλάβει την 3η θέση της κλάσης.

3.3.3 ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ

Όταν κατά την εκκίνηση του αθλητή ανάψει στην πλευρά του κόκκινο φως αυτό πάει να πει ότι ο αθλητής ξεκίνησε ενωρίτερα από το επιτρεπόμενο ή το όχημά του κινήθηκε κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης και έτσι η προσπάθειά του είναι άκυρη και δεν επαναλαμβάνεται

ΑΡΘΡΟ 4ο

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαιωμα συμμετοχης εχουν οι αθλητες των σωματείων της  ΑΜΟΤΟΕ που εχουν εγκυρο αθλητικο δελτιο για το 2014.

Κάθε μοτοσυκλετα επιτρέπεται να λαμβάνει μέρος περισσότερες της μιας φορας σε διαφορετικές κλάσεις

Κάθε αθλητής μπορεί να συμμετέχει σε δύο (2) κλάσεις αλλά στην ίδια κλάση μόνο μια φορά.

ΑΡΘΡΟ 5ο    ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

Γίνονται δεκτες μοτοσυκλετες κάθε τύπου οι οποίες σύμφωνα με τους χρόνους που θα πραγματοποιήσουν κατά την διαδικασία των χρονομετρημένων στην απόσταση του 1/8 του μιλίου (201,168) θα χωρισθούν και θα αγωνισθούν σε πέντε (5) κλάσεις.

– Κλάση  SUPER MOTO    Μοτό με χρόνο μικρότερο των 6 δευτερολέπτων.

– Κλάση   7+ Μοτό με χρόνο μεγαλύτερο των 7 και μικρότερο των 8 δευτερολέπτων.

– Κλάση   8+ Μοτό με χρόνο μεγαλύτερο των 8 και μικρότερο των 9 δευτερολέπτων.

– Κλάση   9+ Μοτό με χρόνο μεγαλύτερο των 9 και μικρότερο των 10 δευτερολέπτων.

– Κλάση 10+ Μοτό με χρόνο μεγαλύτερο από 10 δευτερόλεπτα.

Εάν ένα όχημα των κλάσεων 7+, 8+, 9+, ή 10+ κατά την διάρκεια του αγώνα, εκτός του τελικού της κλάσης, κάνει χρόνο βάση του οποίου θα έπρεπε να ανέβει κλάση, τότε αποκλείεται της συνέχεια της παιδιάς και για την επόμενη φάση προκρίνεται το ζευγάρι του.

ΑΡΘΡΟ 6ο

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

1. Οι αθλητές της ΑΜΟΤΟΕ, θα δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σωματείων τους, στην ηλεκτρονική Γραμματεία της ΑΜΟΤΟΕ (www.e-amotoe.gr). Όσοι δεν είναι αθλητές, μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους σωματεία μέλη της ΑΜΟΤΟΕ που μπορούν να τα βρουν στο site της AMOTOE www.amotoe.gr ή να εκδώσουν δελτίο αθλητή μέσω της Α.ΛΕ.Ξ (www.alexanthis.gr).

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 60€.

2. Η υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής σημαίνει αυτόματα ότι ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ανεπιφύλακτα τον Γενικό Κανονισμό και τον παρόντα Ειδικό Κανονισμό.

3. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων έχει καθοριστεί στις εκατόν είκοσι (120). Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου, λαμβάνεται υπόψη η σειρά προτεραιότητος της δήλωσης συμμετοχής. Επίσης διατηρεί το δικαίωμα να μην τελέσει την παιδιά αν οι συμμετοχές είναι λιγότερες από 40.

4. Για ότι δεν προβλέπεται από τον παρόντα κανονισμό αποφασίζουν  οι αγωνοδίκες.

ΑΡΘΡΟ 7ο

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ

1. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 60 Ευρώ για συμμετοχές που θα δηλωθούν έγκαιρα (ημερομηνίες προεγγραφής) και 20 Ευρώ προστιμο για τις εκπρόθεσμες (Από 29-5-2014 έως 1-6-2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι).

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΡΘΡΟ 8ο

ΠΛΗΡΩΜΑ

Οι αθλητές θα πρέπει να φορούν σε κάθε στιγμή συμμετοχής τους στις αγωνιστικές διαδικασίες: Κράνος full face και όχι πέραν της ημερομηνίας λήξεως. Η στολή πρέπει να είναι όλη δερμάτινη μοτοσυκλέτας. Επιτρέπεται η διαιρούμενη με την προϋπόθεση ότι το μπουφάν θα ενώνεται με το παντελόνι με φερμουάρ. Τα γάντια πρέπει να είναι δερμάτινα μοτοσυκλέτας. Οι μπότες πρέπει να είναι δερμάτινες και να καλύπτουν υποχρεωτικά τον αστράγαλο. Οι μοτοσυκλέτες θα έχουν υποχρεωτικά και τα δύο φρένα λειτουργικά και ελαστικά σε καλή κατάσταση.

Στις περιπτώσεις :

* Άρνησης συμμόρφωσης στις οδηγίες των Στελεχών-Κριτών, του αθλητή ή ατόμων της ομάδας του.

* Κατεύθυνση για οποιοδήποτε λόγο του οχήματος αντίθετα με τη φορά του αγώνα χωρίς εντολή Κριτού.

Τότε ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και στον αποκλεισμό από τον αγώνα.

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα οι αγωνιζόμενοι πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού και να συμμορφώνονται αναντίρρητα με τις οδηγίες, υποδείξεις και εντολές του Αλυτάρχη, των Αγωνοδικών και των Εφόρων του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 9ο

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αριθμοί συμμετοχής θα διατεθούν από την Οργανωτική Επιτροπή κατά την διάρκεια του ελέγχου εξακρίβωσης και θα τοποθετηθούν στο εμπρός μέρος στα δίκύκλα

Η σειρά εκκίνησης στα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά το Σάββατο και την Κυριακή γίνεται με τη σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων. Για την κατάταξη σε κλάση κάθε συμμετέχων θα πρέπει να τελέσει τουλάχιστον μία (1) χρονομετρημένη διέλευση και το μέγιστο τρία (3) περάσματα.

Την Κυριακή  κάθε συμμετέχων θα πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμα της κλάσης του. Συμμετέχοντες που θα κληθούν για να τους δοθεί εκκίνηση και δεν εμφανισθούν εντός 2 λεπτών χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους. Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα συμμετοχής σε τέσσερα (4) το μέγιστο περάσματα για να επιτύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο κατάταξης στην κλάση του. Τα ζεύγη συμμετοχής ανακοινώνονται από την γραμματεία του αγώνα, χωρίς δικαίωμα από τους αγωνιζόμενους να αμφισβητήσουν τα ζεύγη που θα ανακοινωθούν.

ΑΡΘΡΟ 10ο  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

1. Επιτρέπεται στους αγωνιζόμενους να τοποθετήσουν ελεύθερα πάνω στο όχημά τους οποιαδήποτε διαφήμιση με τους παρακάτω όρους:

            α. Το περιεχόμενο να μην αντιβαίνει τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους και της ΑΜΟΤΟΕ.

            β. Να μην προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και έθιμα.

            γ. Να μην καταλαμβάνουν τις θέσεις που προορίζονται για τις πινακίδες και τους αριθμούς συμμετοχής.

            δ. Να μην έχουν θρησκευτικό ή πολιτικό περιεχόμενο.

            ε. Να μην εμποδίζουν την ορατότητα.

            Δεν θα επιτραπεί η εκκίνηση σε οχήματα που δεν θα είναι σύμφωνα με τα παραπάνω.

2. Οι διαφημίσεις των Οργανωτών που είναι υποχρεωτικές θα βρίσκονται στο πάνω και κάτω μέρος των αριθμών συμμετοχής.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΘΡΟ 11ο  ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο αεροδρόμιο του Ζυγού Ξάνθης, σύμφωνα με τους γενικούς κανονισμούς των αγώνων Dragster.

Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να φέρνουν το όχημά τους στον ειδικό χώρο για BURN OUT  πέντε (5) λεπτά πριν τον προβλεπόμενο χρόνο εκκίνησης.

Στο χώρο του BURN OUT ο αθλητής μπορεί να πραγματοποιήσεις μόνο ένα BURN OUT, πριν από κάθε πέρασμα, και αυτό χωρίς εξωτερική βοήθεια. Στο χώρο του BURN OUT δεν επιτρέπεται η παρουσία ατόμων που δεν είναι εξουσιοδοτημένα για αυτό.

Παράβαση των παραπάνω ή απρεπής συμπεριφορά γενικά, θα επιφέρει τον αποκλεισμό του αγωνιζόμενου από την παιδιά, ή αν έχει ήδη αγωνιστεί, την ακύρωση του αποτελέσματός του, με απόφαση των Αγωνοδικών.

Οι σειρές εκκίνησης των κλάσεων καθορίζονται από τον οργανωτή. Στην εκκίνηση κάθε περάσματος λαμβάνουν μέρος όλοι οι αθλητές σε κάθε κλάση, ανά ζεύγη, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου χρόνου. Σε περίπτωση μη κοινής συναίνεσης μεταξύ των αθλητών στην επιλογή του διαδρόμου, θα ισχύσει ο κανόνας ότι στους μονούς αριθμούς περασμάτων όλα τα μονά νούμερα διαγωνίζονται στον αριστερό διάδρομο και όλα τα ζυγά στον δεξιό ενώ στους ζυγούς αριθμούς περασμάτων το αντίστροφο.

Στις περιπτώσεις που :

* Ο αθλητής χάσει τον έλεγχο του οχήματος και έρθει σε επαφή με τα φωτοκύτταρα.

* Περάσει την κεντρική γραμμή που χωρίζονται οι διάδρομοι, ακόμη και μετά τον τερματισμό.

* Ο χρόνος του είναι μικρότερος από τον επιτρεπόμενο στην κατηγορία του.

* Καθυστερήσει να έρθει στην εκκίνηση πέρα των 2 λεπτών από το τελευταίο κάλεσμα της κατηγορίας του.

* Καθυστερήσει να κλειδώσει πέραν των 30΄΄ μετά το κλείδωμα του αθλητή του άλλου διαδρόμου.

* Εκκινήσει πριν την ενεργοποίηση της χρονομέτρησης.

Τότε ακυρώνεται μόνο αυτό το πέρασμά του αθλητή και η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν επαναλαμβάνεται.

Περάσματα που κοκκίνισαν κατά την εκκίνηση μετρούν κανονικά μόνο το Σάββατο.

Εάν διακοπεί ο αγώνας για λόγους ανωτέρας βίας, θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε με τα όσα περάσματα έχουν γίνει.

Η κατάταξη προκύπτει από τον τελικό νικητή κάθε κλάσης, στις κόντρες.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ – ΠΟΙΝΕΣ

ΑΡΘΡΟ 12ο  ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

1. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιαστούν με τα οχήματά τους στον χώρο ελέγχου εξακρίβωσης όπως προβλέπεται από το επίσημο πρόγραμμα.

2. Η μη προσέλευση στον χώρο ελέγχου εξακρίβωσης και η μη παρουσίαση του οχήματος στον εντεταλμένο Τεχνικό Έφορο συνεπάγεται σε αποκλεισμό και τη μη επιστροφή του παραβόλου συμμετοχής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΘΡΟ 13ο

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Όταν το όχημα βρεθεί στην περιοχή εκκίνησης, πριν τη γραμμή εκκίνησης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ρυθμίσεις του. Κανένα μέλος του συνεργείου δεν μπορεί να αγγίξει ή να προβεί σε κάποια λειτουργία ή ρύθμιση στο όχημα σε αυτή τη περιοχή . Όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν το στήσιμο του οχήματος στην γραμμή εκκίνησης, όπως ευθυγράμμιση του οχήματος, σκούπισμα ελαστικών, ρυθμίσεις ψεκασμού intercooler, κλπ). Μόλις όχημα φτάσει στην γραμμή εκκίνησης και κλειδώσει θα πρέπει να είναι έτοιμο να εκκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Για την ασφάλειά τους οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει:

Κατά την είσοδο μιας μοτοσυκλέτας στο χώρο του BURN OUT ο αναβάτης τη είναι υποχρεωμένος να φορά το κράνος του δεμένο, γάντια, και στολή αναβάτη..

Μετά τον τερματισμό της διαδρομής του (201,168 μέτρα) οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να επιβραδύνουν το όχημά τους άμεσα. Η επιστροφή στα paddocks θα πρέπει να γίνεται με μέγιστη ταχύτητα 60 χιλ/ώρα από την διαδρομή που θα έχει υποδειχθεί από την οργάνωση.

Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω δεν θα επιτρέπεται η εκκίνηση.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ

ΑΡΘΡΟ 14ο  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ εγγράφως στην Γραμματεία του αγώνα και πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από το ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ. Το παράβολο ένστασης είναι ίσο με το ποσό συμμετοχής. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τους ΑΓΩΝΟΔΙΚΕΣ. Το παράβολο της ένστασης επιστρέφεται εάν η ένσταση γίνει δεκτή.

– Ενστάσεις για την διεξαγωγή του αγώνα υποβάλλονται μέχρι και 30′ μετά τη λήξη του ή μετά τη λήξη του συναγωνισμού της κλάσης.

– Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων μέχρι και 30′ από την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

– Ενστάσεις κατά της χρονομέτρησης και της διαδικασίας εκκίνησης δεν μπορούν να γίνουν.

ΑΡΘΡΟ 15ο ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Δεν ανακοινώνεται γενική κατάταξη αλλά μόνο κατάταξη κατά κλάσεις των τριών πρώτων.

Η κατάταξη κάθε κλάσης προκύπτει από τους από τους αγώνες των ζευγών που θα γίνουν την Κυριακή το πρωί.

ΑΡΘΡΟ 16ο

ΒΡΑΒΕΙΑ

Στους νικητές θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα:

Στον 1ο, 2ο και 3ο κάθε κλάσης ΚΥΠΕΛΛΟ

ΑΡΘΡΟ 17ο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει μετά την λήξη του χρόνου υποβολής ενστάσεων και στην συνέχεια θα γίνει η απονομή των επάθλων.

ΑΡΘΡΟ 18ο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παιδιά αναβάλλεται για το επόμενο από το προγραμματισμένο Σαββατοκύριακο, δηλαδή στις  7 – 8 Ιουνίου 2014.

dragster_xanthi_xartis-1

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events