29 March 2024
motoGP 2012

Αγωνιστικά νούμερα πηγαίνοντας στο Phillip Island

Το  MotoGP έφτασε στο  Phillip Island για το προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος. Ας δούμε λοιπόν μερικά στατιστικά νούμερα που μας δίνει το MotoGP .

148 – Ο Scott Redding έχει ήδη 148 βαθμούς στο Πρωτάθλημα της Moto2, που είναι οι περισσότεροι που έχει συγκεντρώσει ποτέ Βρετανός αναβάτης, στην μεσαία κατηγορία, σε μια σεζόν!

27 – Ο Crutchlow γίνεται έχει τα 27α  γενέθλια του την ημέρα του Αυστραλιανού Grand Prix στο Phillip Island

24 – Αυτό θα είναι  24ο  Αυστραλιανό Grand Prix, που διεξάγεται ανελλιπώς από το 1989. Τα πρώτα δυο έγιναν στο Phillip Island, για να ακολουθήσει το Eastern Creek για έξι χρόνια και στη συνέχεια επιστρέφουν στο Phillip Island το 1997, όπου γίνονται μέχρι σήμερα.

22 –  Ο Danilo Petrucci γιόρτασε τα 22 γενέθλιά του  την Τετάρτη πριν το Αυστραλιανό Grand Prix.

22 – Ο Jorge Lorenzo και ο Dani Pedrosa έχουν κερδίσει  την πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία MotoGP σε είκοσι δύο αγώνες . Στους δώδεκα από αυτούς ο  Dani Pedrosa έχει κερδίσει τον αγώνα ενώ ο  Jorge Lorenzo έχει κερδίσει δέκα φορές.

21 – Με την νίκη του στην Μαλαισία, ο Pedrosa έχει βρεθεί συνολικά 21 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της μεγάλης κατηγορίας. Έτσι, στην σχετική λίστα έχει ανέβει στην 13η θέση, ρίχνοντας τον  Freddie Spencer στη δέκατη τέταρτη θέση στην μεγάλη κατηγορία Grand Prix,  ενώ με μία νίκη ακόμα, θα πιάσει τους Geoff Duke, Kenny Roberts και John Surtees σε νίκες στο MotoGP!

16 – Η Honda είναι μπροστά στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 16 βαθμούς και θα πάρει το Πρωτάθλημα στην Αυστραλία αν η διαφορά πάει στους 25 βαθμούς! Το πιο πιθανό σενάριο για να επιτευχθεί αυτό είναι αν ένας αναβάτης της Honda κερδίζει τον αγώνα και κανείς αναβάτης της Yamaha δεν καταφέρει να είναι στη δεύτερη θέση. Αυτός θα είναι ο 19ος  τίτλος Κατασκευαστών στην  κορυφαία κατηγορία  για τη Honda.

15 – Ο Lorenzo, με την δεύτερη θέση που πήρε στην Μαλαισία, έχει καταφέρει να βρεθεί στις δυο πρώτες θέσεις για 15η φορά φέτος. Έτσι, έχει καταφέρει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Rossi .

13 – Ο Cortese κέρδισε το 13ο του βάθρο με την νίκη του στην Μαλαισία. Ο νεαρός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αν καταφέρει να πάρει ακόμα ένα βάθρο στην Αυστραλία, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ βάθρων που κατέχει ο Bautista από το 2006 και το οποίο ισοφάρισε ο Terol το 2010.

4 – Η Ducati και η Honda έχουν από 4 νίκες στο Phillip Island, με την Yamaha να έχει δυο η τελευταία εκ των οποίων ήταν το 2005.

1 – Η νίκη του Pedrosa δεν ήταν μόνο η πρώτη του στο βρεγμένο, αλλά και η πρώτη φορά που Ισπανός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην μεγάλη κατηγορία  στην πίστα της Μαλαισίας!

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events