29 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν.Πρ.Ταχ. 2013

Έδωσε μάχες ο Παπασταύρου στα Μέγαρα. 3ος Αγώνας Π.Π.Τ. 2013

Δελτίο Τύπου Ducati:  Έγινε στην πίστα των Μεγάρων ο 3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, με την ομάδα KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM να δίνει το παρόν, με δυναμική παρουσία μέσα και έξω από την πίστα.

64-PAPASTAVROU

Στις Κατατακτήριες Δοκιμές 1 του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπασταύρου σημείωσε τον καλύτερό του χρόνο 59.4, αλλά στις Κατατακτήριες 2 είχε μια άτυχη στιγμή όταν σε μια έξοδο στην 6η στροφή της πίστας έπεσε με μικρή ταχύτητα και το δεξί του πόδι μπλέχτηκε με τη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει διάστρεμμα. Παρά τον πόνο την Κυριακή σε συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή του αποφασίστηκε να αγωνιστεί. Θετική ενέργεια του έδωσαν και τα μέλη του DOC (Ducati Owners Club) που με πολλές και όμορφες μοτοσυκλέτες πλαισίωσαν τον πιο καλά οργανωμένο χώρο του paddock, που είχε φροντίσει να έχει η ομάδα.

_MG_4657

Η Ducati Panigale 1199STK προετοιμάστηκε σωστά από τους μηχανικούς και στην εκκίνηση η “κόκκινη” πέρασε μέχρι την πρώτη στροφή 5 αντιπάλους. Μέχρι τον 4ο γύρο φάνηκε ότι μπορούσε να καλύψει τη διαφορά από το γκρουπ που έδινε τη μάχη για την 4η θέση, αλλά ο πόνος και η αδυναμία σωστής θέσης οδήγησης στις δεξιές στροφές της πίστας, ανάγκασαν τον Παπασταύρου να κόψει το ρυθμό του και να υπερασπιστεί την 8η θέση, αρχικά απέναντι στις επιθέσεις του Βασίλη Γερακίτη και στους τελευταίους 10 γύρους του Διονύση Αχτύπη, που εν τω μεταξύ πέρασε 9ος. Τελικά, η σημαία του τερματισμού τον βρήκε μπροστά από τις δύο BMW, χαρούμενο για το ότι άντεξε στις δύο μονομαχίες.

_MG_4684

Γιώργος Παπασταύρου 8ος, ταχύτερος γύρος 59.9
“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, μετά τον τραυματισμό του Σαββάτου. Έσφιξα τα δόντια μετά τον 4ο γύρο όταν τα παυσίπονα δεν βοηθούσαν πια και προσπάθησα στις δεξιές στροφές να κρατιέμαι με το γόνατο στο ρεζερβουάρ, μιας και δεν μπορούσα να λυγίσω όσο θα ήθελα το δεξί μου πόδι. Δυστυχώς τα Μέγαρα είναι δεξιόστροφη πίστα και αυτό δεν βοήθησε! Στον προτελευταίο γύρο ο Αχτύπης με πέρασε στην πρώτη στροφή που είναι αριστερή, αλλά στην έξοδο είχα καλύτερη γραμμή και ξαναπέρασα μπροστά. Έδωσα δύο ωραίες μάχες, τις κέρδισα και πήρα τους βαθμούς που μπορούσα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου έδωσε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα και τον προπονητή μου Σάκη Συνιώρη. Τώρα στόχος είναι η επιστροφή όσο πιο γρήγορα γίνεται στις προπονήσεις, εν όψη του τελευταίου Αγώνα της χρονιάς”.

IMG_8937

Γιάννης Μυτιληνάκης – Team Manager
“Ο τραυματισμός του Γιώργου το Σάββατο άλλαξε τα πλάνα και τη δυναμική της ομάδας, τη στιγμή που είχαμε πετύχει τους καλύτερους φετινούς χρόνους. Οι μάχες που έδωσε ήταν ωραίες και έδειξε θετικά στοιχεία στον τομέα αυτό. Η Panigale 1199SSTK έδειξε τη δύναμή της ακόμη και στις μικρές ευθείες της πίστας και σίγουρα θα αισθάνεται πολύ καλύτερα στην πίστα των Σερρών, όπου μάλλον θα γίνει ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος. Ελπίζουμε εκεί να είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση μιας πίστας διεθνών προδιαγραφών”.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events