25 April 2024
BikerSpirit

Πρότυπο Δελτίο Τύπου – Πως γράφουμε ένα Δελτίο Τύπου

Ένα Δελτίο Τύπου είναι το απαραίτητο υλικό που στέλνουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να δημοσιεύσουν, είτε αυτούσιο , είτε μέρος αυτού, αναλόγως πως θα το κρίνει ο εκάστοτε συντάκτης ή ο υπεύθυνος ύλης του ΜΜΕ.

Ένα «σωστό»  δελτίο Τύπου μπορεί να βοηθήσει στην εικόνα προς τα έξω,  της επιχείρησής σας – της ομάδας σας κλπ., στη σωστή επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες σας – χορηγούς σας και όλους τους ενδιαφερόμενους  και να αποτελέσει ένα πολύ καλό  τρόπο προβολής.

Προσέξτε τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Το Δελτίο Τύπου πρέπει να είναι γραμμένο σωστά χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Τέτοιου είδους λάθη μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση και θα μετρήσουν αρνητικά στην εικόνα σας. Διαβάστε το πολλές φορές πριν το στείλετε.

Μην φλυαρείτε. Ένα Δελτίο Τύπου πρέπει να είναι περιεκτικό. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε τις ανούσιες μακροσκελείς προτάσεις. Στις πρώτες πέντε σειρές αναφέρατε την είδηση και κατόπιν όποιες λεπτομέρειες είναι απαραίτητες. Προσπαθήστε να μη ξεπερνά το κείμενο τη μία σελίδα.

Προσέξτε τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε. Τεχνική και πολύ εξειδικευμένη ορολογία, στερεότυπες και εξεζητημένες εκφράσεις  θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς θα πρέπει να θυμάστε ότι πρόκειται για ενημερωτικό κείμενο και ότι απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Έτσι θα πρέπει να είναι κατανοητό από όλους και να μην δημιουργεί σύγχυση.

Μην ξεχνάτε τη φωτογραφία. Στην εποχή της εικόνας, είναι σημαντικό να αποστέλλετε μία σχετική φωτογραφία ή/και video μαζί με το Δελτίο Τύπου.

Το email του BikerSpirit είναι : info@bikerspirit.net

Πρότυπο Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ Δελτίο Τύπου : ………………………………………………………………………….

Θέμα: ………………..(Ποιός – Τι – Πού – Πότε – Πως – Γιατί )

………………………………………………………………

……………………………………………………………….

……………………………………………….

Τέλος κλείνοντας το Δελτίο Τύπου μπορείτε να συμπληρώσετε  (Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε , σας παρακαλώ επικοινωνήστε με τον ………. στο …………….)

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Επίσης μπορείτε να στέλνετε και κάποιο σύνδεσμο (link) με κάποιο βίντεο που θα θέλατε να συνοδέψει το Δελτίο Τύπου σας.

 

Φωτογραφίες στέλνουμε σαν επισυναπτόμενο στο email η κάποιο σύνδεσμο (link) όταν πρόκειται για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Η αποφυγή, η αμέλεια σύνταξης και αποστολής δελτίων Τύπου, δεν είναι η σωστή τακτική. Όλοι όπως είναι οι Ομάδες – Οδηγοι επιχειρήσεις -μικρομεσαίες και μεγάλες- είναι σημαντικό να ενημερώνουν τον κόσμο τους , φίλους – οπαδούς – πελάτες –  συνεργάτες ακόμη και τον ίδιο τον χώρο – κλάδο τους σχετικά με τις δράσεις τους είτε είναι για μια δράση, κάποια εκδήλωση, μία σημαντική συνεργασία κ.ο.κ.

Αν έχετε αμφιβολίες για τη σωστή σύνταξη και αποστολή ενός Δελτίου Τύπου, τότε απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Εκτός από τις εταιρείες δημοσίων σχέσεων που μπορούν να σας παρέχουν πλήρες πρόγραμμα επικοινωνίας και διαχείρισης των Μ.Μ.Ε. αρκετοί δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν να γράψουν για εσάς τα Δελτία Τύπου και να τα προωθήσουν.

BS-bs-web

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events