Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στην Καστοριά!

Δελτίο Τύπου: World Championship  21-23 June. To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro ήρθε στην Καστοριά, 21-23 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά γεύση! Ο μεγάλος αγώνας που τόσο περιμέναμε «δικαιώθηκε», βάζοντας την πόλη κι τους οργανωτές σε περίοπτη θέση στο Διεθνές στερέωμα του Enduro, τόσο με την φυσική ομορφιά του μέρους, όσο και με την άριστη – άρτια οργάνωση!

Aubert

Ένα προσωπικό στοίχημα και μια δυνατή και δεμένη παρέα ανθρώπων της μοτοσυκλέτας στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας ήταν η αρχή. Ο πυρήνας που άναψε! Η πολυπληθής και έμπειρη ομάδα της ΛΑΜΣ ενώθηκε αμέσως στην ομάδα και στην συνέχεια, εθελοντές από ΟΛΗ την Ελλάδα έδωσαν την καλή τους διάθεση για ένα αξέχαστο 4ήμερο στην Καστοριά! Ήταν εντυπωσιακή έως και συγκινητική η βοήθεια από ανθρώπους του χώρου της μοτοσυκλέτας και όχι μόνο, που μας ανέβαζαν το ηθικό και μας έκαναν ΟΛΟΥΣ να απολαύσουμε αυτό το αποτέλεσμα: Έναν φανταστικό αγώνα, από κάθε άποψη, που θα έχουν να συζητάνε για πάρα πολύ καιρό οι ομάδες, οι οδηγοί, ο κόσμος, η πόλη!

E3Winner Christophe Nambotin

80 αγωνιζόμενοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσά τους και 7 τολμηροί Έλληνες που τίμησαν τα Ελληνικά χρώματα και δεν πτοήθηκαν από το μεγάλο αγωνιστικό μας χάσμα με την αφρόκρεμα του «Παγκοσμίου», διάνυσαν 500 χιλιόμετρα σε 8 κύκλους το τριήμερο, τρέχοντας 25 ειδικές διαδρομές γύρω από την πόλη! Αποκορύφωμα το Super Test της Παρασκευής, μια μοναδική πρωτοτυπία ΜΕΣΑ στην πόλη της Καστοριάς, που συγκέντρωσε τα βλέμματα και την υποστήριξη περισσότερων από 6.000 θεατών που μετέτρεψαν το παραλίμνιο μέρος σε μια εκπληκτική αγωνιστική αρένα!

Enduro Test

Η δυνατή μουσική και οι περιγραφές των εκφωνητών κράτησαν τον κόσμο ζωντανό και τους αθλητές ζεστούς, για να μας χαρίσουν το μοναδικό θέαμα που μόνο το endure μπορεί, σε μια τεχνητή διαδρομή με δύσκολα εμπόδια! Τις επόμενες ημέρες, οι μάχες μεταφέρθηκαν ΚΑΙ στο βουνό, στο Enduro και Cross Test, λίγο έξω από την πόλη, που από χωματερή μεταμορφώθηκε σε χώρο μηχανοκίνητου αθλητισμού!

EWCD1220613ST047

Οι ειδικές, άριστες σε θέαση στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, με φόντο την λίμνη της Καστοριάς, συγκέντρωσαν αντίστοιχο αριθμό θεατών τις 2 αγωνιστικές ημέρες, και σε συνδυασμό με την ζέστη, έφτασαν στα όρια τις αντοχές των αγωνιζομένων! Όσο για τα Paddocks, μέσα στο χώρο του ΔΗΝΑΚ και πλάι στην λίμνη, έδωσαν μια διαφορετική ομορφιά στους αγώνες!

EWCD1220613ST051

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Καστοριά ανέδειξε 2 πρωταθλητές για το 2013, πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος! Στην Ε1, ο -πρωταθλητής πλέον- Antoine Meo με ΚΤΜ κυριάρχησε και τις 2 ημέρες, κερδίζοντας και την γενική την Κυριακή! Ο Nicolas Deparrois με Yamaha, πήγε να κάνει την έκπληξη το Σάββατο, αλλά μια πτώση του στέρησε την χαρά του βάθρου, που πήγε στον 2o Cristobal Guerrero – KTM, και στον 3ο Jeremy Joly – Honda και στον Maurizio Micheluz – Suzuki την Κυριακή! Άσχημες μέρες για τους οδηγούς της Husqvarna…

EWCD1220613ST100

Αντίστοιχα, στην Ε3, ο Christophe Nambotin με ΚΤΜ πήρε διπλή νίκη και την γενική του Σαββάτου, για να πανηγυρίσει και αυτός με την σειρά του το συνεχόμενο πρωτάθλημα! Εκπληκτικός ο Mathias Bellino – Husaberg με μια 3η και 2η θέσεις, ενώ δυνατές οι παρουσίες του Fabien Planet με Sherco που ανέβηκε 2ος το Σάββατο, και του Aigar Leok με ΤΜ όντας 3ος την Κυριακή!

Herrera

Τρομερές μάχες δόθηκαν στην κατηγορία Ε2, με τους Rene Pierre Alexandre – Husaberg και Alex Salvini – Honda να μοιράζονται τις νίκες στα χιλιοστά του δευτερολέπτου, μέχρι την τελευταία ειδική της κάθε μέρας! Άσχημο 2ήμερο για τον Ivan Cervantes – KTM που ξεκίνησε κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό την Παρασκευή, όντας ο θεαματικός νικητής του Super Test! Όμως, οι πολλές πτώσεις τον άφησαν πίσω, και την Κυριακή μόνο κατάφερε να ανέβει 3ος. Στην ίδια ομάδα, ο Johnny Aubert – KTM, ήταν 3ος το Σάββατο.

Jump!

Στην Enduro Junior, o Matt Phillips και ο Loic Larrieu μοιράστηκαν τις νίκες, ενώ στους ακόμη νεώτερους αναβάτες με τις δίχρονες μοτοσυκλέτες των 125cc νικητής το Σάββατο ήταν ο ήδη πρωταθλητής Jamie McCanney, με τον Albin Elowson να κερδίζει την Κυριακή μετά από εγκατάλειψη του πρωταθλητή.

Trigkas-Siafarikas

Από Ελληνικής πλευράς, η μάχη δόθηκε μεταξύ Βασίλη Σιαφαρίκα – Honda και Γιάννη Τρίγκα – Yamaha, αμφότεροι στην Ε2, όπου ο πολυπρωταθλητής από τα Γρεβενά, αν και βρισκόταν πίσω, επέδειξε σταθερότητα και υψηλές αντοχές για να στεφθεί 1ος Έλληνας και τις 2 ημέρες. Αξιόλογες παρουσίες του Μιχάλη Ντουζένη – Yamaha με κεκτημένη ταχύτητα από την Ρουμανία, ενώ οι τοπικοί αναβάτες Αρτέμης Σφιναρολάκης – Honda και Αντώνης Δήμου – Honda ξεσήκωναν το τοπικό κοινό και τους φίλους τους παίζοντας «εντός έδρας».

Young

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς οι τοπικές αστυνομικές αρχές, σύλλογοι, το Νοσοκομείο, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, αλλά και σύσσωμη η περιοχή με τους κατοίκους της, αγκάλιασε την προσπάθειά μας και οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την υποστήριξη. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί, ότι η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών στο Νεστόριο, ήταν μια παράλληλη εκδήλωση που διοργάνωσε άλλος φορέας, η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας. Οι πολλοί μοτοσυκλετιστές που κατέκλυσαν την συγκέντρωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ως θεατές, αλλά όπως πάντα υπήρχαν και οι εξαιρέσεις που προκάλεσαν την συνήθη νυχτερινή όχληση, που δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας αγώνα.

Rojas-

Ολοκληρώνοντας αυτή την μικρή αναφορά όπως αρχίσαμε, και συγχωρέστε μας την επανάληψη, χίλια «μπράβο» και «ευχαριστώ» στους ανώνυμους εθελοντές, από την υπέροχη παρέα της Καστοριάς μέχρι τους ταξιδιώτες με τραίνο από την Πελοπόννησο, γιατί αυτοί ήταν και θα είναι οι «μικροί» Πρωταγωνιστές, που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν, και μάλιστα «μεγάλα» πράγματα που μας κάνουν περήφανους παντού, σε μια εποχή που οι «μεγάλοι» επώνυμοι κάνουν τα πάντα για να γκρεμίσουν αυτή τη χώρα…

Σας ευχαριστούμε όλους!

WordPress Gallery Extra

Related Posts