Καταστροφική για την Ducati η Κωνσταντινούπολη. Ίσως αποχωρήσει ο Carlos Checa στο τέλος της σεζόν.

Ο αγώνας στην Τουρκία για τους τρεις αναβάτες της , , και τον δορυφορικό αναβάτη ήταν καταστροφικός  και για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια και 639 αγώνες Superbike,  δεν υπήρχαν αναβάτες της Ducati στην γραμμή εκκίνησης στο 2ο αγώνα.

carlos-checa-2013-9

Ο Checa είχε ένα φοβερό Highside στη στροφή 2 και τραυματίστηκε στο στήθος, καθώς έχει και ένα κάταγμα στο σκαφοειδές του αριστερού χεριού του.
Ο Team mate του Ισπανού,  Ayrton Badovini έπεσε στη στροφή 12 με αποτέλεσμα να τραυματίσει στον  αριστερό του αστράγαλο.
Ο Max Neukirchner έσπασε το δεξί του χέρι και απαιτείται χειρουργική επέμβαση  και είναι το ίδιο χέρι που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Moto2 τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ayrton+Badovini+World+Superbikes+Qualifying+6oVu1ehs4fCx

Μόνο ο Badovini παρά τους πόνους του εκκίνησε στον 1ο αγώνα, αλλα  αναγκάστηκε να εγκαταλείψει  λόγω τεχνικών προβλημάτων στο Panigale του. Στον 2ο αγώνα δεν μπόρεσε να ξεκινήσει.

PA1338335

Ο γύρος της Κωνσταντινούπολης ίσως ήταν η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε και  έκανε τον Carlos Checa να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν και να αναζητήσει μια άλλη ομάδα ή θα αποφασίσει να αποσυρθεί από τους αγώνες αφού ο Ισπανός είναι πλέον 41 χρονών.

Σύμφωνα με το GPone.com το οποίο μίλησε με το manager του Checa, Alberto Vergani, ο Ισπανός εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες με την Kawasaki για να αντικαταστήσει τον Loris Baz για το 2014.

sbk-istanbul-2013-27-620x350

Related Posts