Άλλη μια σεζόν όπως το 2017 θα είναι”απαράδεκτη” για τον Lorenzo

Η επανάληψη της φετινής “χωρίς-νίκες” σεζόν θα είναι “απαράδεκτη” για τον Jorge Lorenzo, είπε ο επικεφαλής της ομάδας της Ducati, Cristian Gabarrini.

Αφού έφυγε από τη Yamaha για τη Ducati στο τέλος του 2016, ο τρεις φορές πρωταθλητής MotoGP, ανατέθηκε στον Gabarrini, ο οποίος είχε αναλάβει με τον Casey Stoner την χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα με την ιταλική μάρκα το 2007.

Ο Ισπανός, όμως, είχε μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής πάνω στο Desmosedici, κερδίζοντας μόνο τρία βάθρα και για πρώτη φορά από τότε που ήταν πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία 250cc το 2005, δεν έκανε ούτε μία νίκη.

Πήρε επίσης τη χαμηλότερη θέση του πρωταθλήματος, την έβδομη, ενώ ο ομόσταυλος του, Andrea Dovizioso, πάλεψε με τον Marc Marquez για τον τίτλο.

Ο Gabarrini, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Jack Miller το 2016, πριν επιστρέψει στη Ducati φέτος, δήλωσε ότι η χρονιά ήταν επιτυχημένη συνολικά, αλλά και ότι πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο την επόμενη σεζόν.

“Η γενική απόδοση είναι θετική”, δήλωσε ο Gabarrini. “Οι στόχοι αλλάζουν όσο περνάει ο καιρός.”

“Στην αρχή της σεζόν, επικεντρωθήκαμε στο να μπορέσει ο Jorge να νιώσει άνετα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Αργότερα ο στόχος ήταν να είναι πάντα στην πρώτη πεντάδα και τέλος έπρεπε να παλέψει για τη νίκη, ανεξάρτητος τον αγώνα ή τις συνθήκες.

“Στους τελευταίους αγώνες ήταν πολύ κοντά στο να τα καταφέρει και νομίζω ότι με δύο ακόμα αγώνες ακόμα θα το επιβεβαιώναμε”.

“Αν του χρόνου έχουμε τα ίδια προβλήματα με το 2017, δεν θα έχουμε δικαιολογίες. Μια άλλη σεζόν όπως αυτή θα ήταν απαράδεκτη”.

Ο Gabarrini δήλωσε ότι παρά την δουλειά που έκανε ο Lorenzo για να προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά της Ducati, έχει διατηρήσει το ομαλό του στυλ και την ταχύτητα του.

“Ο Jorge μπόρεσε να προσαρμόσει το στυλ της οδήγησης του ώστε να επωφεληθεί από τα ισχυρά σημεία της νέας μοτοσικλέτας”, εξήγησε ο Gabarrini.

“Κατέβαλε πολύ προσπάθεια να κάνει πράγματα που πολύ γρήγορα”.

«Με το Yamaha, ήξερε τέλεια πώς θα αντιδράσει η μοτοσυκλέτα ανά πάσα στιγμή και έπρεπε να μάθει το ίδιο με τη Ducati.

Ο Gabarrini εκτός από την “σκληρή” κριτική του για τον Ισπανό, δεν αναφέρθηκε καθόλου για τους τελευταίους αγώνες όπου “αναγκασαν” τον Lorenzo να μένει πίσω και να χαρίσει μια νίκη σίγουρη στον ομόσταυλό του.

Related Posts