Το World Superbike επιστρέφει στην Ευρώπη στο Aragon – Δείτε 10 σημαντικά δεδομένα

Μετά από δύο αγώνες σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike WSBK επιστρέφει στην Ευρώπη στο Aragon για τον 3ο γύρο τη σεζόν 2019.

Ο αγώνας στο Aragon είναι ο πρώτος από μια σειρά αγώνων στην Ευρώπη.

Με τους οδηγούς να έχουν ήδη βρει το ρυθμό τους και οι ομάδες να έχουν συσσωρεύσει μερικές εβδομάδες εργασίας.

Ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati ) βρίσκεται στην κορυφή, μπροστά από τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), αφού πέρασε νικηφόρα από τους γύρους της Αυστραλίας και της Ταϊλάνδης.

Ο Ισπανός Alvaro Bautista θα είναι στο σπίτι του μετά από έξι συνεχόμενες νίκες!

10 πράγματα που αξίζει να μάθετε πριν τον αγώνα στο Aragon

1. Το 2011 το Aragon έγινεη πέμπτη ισπανική πίστα στην ιστορία του πρωταθλήματος WorldSBK και το 44η πίστα σε γενικές γραμμές.

2. Συνολικά 70 αγώνες έχουν διεξαχθεί στο ισπανικό έδαφος μέχρι στιγμής. Το Aragon με 16 αγώνες μέχρι τώρα, θα ξεπεράσει την Αλμπαθέτε (16 αγώνες από το 1992 έως το 1999) και θα γίνει η δεύτερη ισπανική πίστα με τους περισσότερους αγώνες WorldSBK μετά τη Βαλένθια που εχει 22 αγώνες.

3. Τις τελευταίες 12 νίκες στο Aragon τις έκαναν Βρετανοί αναβάτες : από το 2014  νικητές ήταν ο Chaz Davies (7 φορές), ο Jonathan Rea (3) και ο Tom Sykes (2). Οι Ιταλοί, κέρδισαν τους πρώτους τέσσερις αγώνες εδώ με τους Melandri (2) και Max Biaggi (2).

4. Στα τέσσερα τελευταία Σαββατοκύριακα αγώνων στην Αραγονία (2015-2018),μόνο δύο μη Βρετανοί αναβάτες έφτασαν στο βάθρο : ο Marco Melandri (Ιταλία) 3 φορές και ο Ισπανός Xavi Fores, ο 3ος στον 1ο αγώνα, πέρυσι.

5. Οι τελευταίοι 8 αγώνες στο Aragon (από το 2015) κέρδισαν μόνο δύο αναβάτες: ο Chaz Davies (5 φορές) και ο Jonathan Rea (3).

6. Ο Jonathan Rea ανέβηκε στο βάθρο σε όλους τους οκτώ αγώνες που εχει τρεξει με το Kawasaki εδώ.

7. Ο Chaz Davies έρχεται στο Aragon αυτό το Σαββατοκύριακο με 7 νίκες σε αυτή την πίστα.Μια όγδοη νίκη θα έδινε στον Davies ένα ρεκόρ που θα τον έβαζε σε μια πολύ στενή ελίτ αναβατών που κέρδισαν 8 ή περισσότερες φορές σε μια πίστα: ο Carl Fogarty και ο Jonathan Rea, με 12 νίκες στο Assen και ο Tom Sykes με 9 νίκες στο Donington.

8. Ο Carlos Checa είναι ο μοναδικός ισπανός αναβάτης που κέρδισε pole position ή ταχύτερο γύρο στο Aragon: ο Checa κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο αγώνων στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε εδώ το 2011.

9. Ο ασταμάτητοςAlvaro Bautista έχει καταγράψει έξι νίκες σε έξι αγώνες σε αυτή την αρχή της σεζόν, πλησιάζοντας το ρεκόρ του Troy Bayliss το 2002 και τον Neil Hodgson το 2003: ο τελευταίος κέρδισε τους πρώτους εννέα αγώνες εκείνο το χρόνο. Στο Aragon θα έχει ήδη στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη και να φτάσει τις 9 νίκες, ένα ρεκόρ που καταγράφηκε από τον Colin Edwards από την Laguna Seca / 2, 2002 έως στην Imola / 2, 2002 και επαναλήφθηκε από τον Neil Hodgson στην προαναφερθείσα αρχή της σεζόν του 2003 . Το ρεκόρ όλων των εποχών έχει ο Jonathan Rea στους τελευταίους 11 αγώνες της περασμένης σεζόν.

10. Με τον Alvaro Bautista, η Ducati έχει την πρώτη ευκαιρία να φτάσει στο ορόσημο των 350 WorldSBK νικών στο Aragon. Οι νίκες τους μέχρι τώρα είναι 347.