Το πόρισμα κατηγορεί τον οδηγό του αυτοκίνητου για τον θάνατο του Nicky Hayden

Ο οδηγός υπεύθυνος για τον θάνατο του Nicky Hayden βάση του πορίσματος. Το Γραφείο του Εισαγγελέα του Ρίμινι ολοκλήρωσε την έρευνά του για το τροχαίο ατύχημα που ήταν η αιτία θανάτου του Nicky Hayden στις 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Orlando Omicini, του εμπειρογνώμονα με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια σε αυτό το είδος ατυχημάτων , ο οδηγός του Peugeot 206 cc που χτύπησε τον Nicky Hayden έτρεχε με 72,7 χλμ/ώρα  τη στιγμή της σύγκρουσης, υπερβαίνοντας σχεδόν 50% τη μέγιστη ταχύτητα, που είναι 50 χλμ/ώρα .

Για το λόγο αυτό, ο εισαγγελέας του Ρίμινι καταλήγει ότι «το ατύχημα θα μπορούσε να αποφευχθεί τελείως, αφού και οι δύο θα μπορούσαν να αντιδράσουν και να σταματήσουν σε περίπτωση που το όχημα είχε τηρήσει τα όρια ταχύτητας», Έτσι ο εισαγγελέας καταλογίζει την ευθύνη 70% στον οδηγό του αυτοκινήτου και 30% στον Nicky Hayden για παραβίαση του στοπ στη διασταύρωση.

Ο Orlando Omicini έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο Nicky Hayden αγνόησε το στοπ στον κεντρικό δρόμο, διασχίζοντας το με ταχύτητα 20,6 km / h. Εν πάση περιπτώσει, τα συμπεράσματα του Γραφείου του Εισαγγελέα αναφέρουν ότι «ανεξάρτητα από την κακή συμπεριφορά του ποδηλάτη, ο οδηγός προκάλεσε το θάνατό του με αμέλεια και απερισκεψία και είναι αποτέλεσμα της μη τήρησης των κανόνων κυκλοφορίας».

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εισαγγελία στη Ρίμινι αποφάσισε να κατηγορήσει τον 30χρονο οδηγό για ανθρωποκτονία. Τώρα, η υπεράσπιση του νεαρού άνδρα  Morciano di Romagna έχει προθεσμία 30 ημερών για να μπορέσει να παρουσιάσει τις θέσεις της και την δικής της αναφορά εμπειρογνώμονα στον εισαγγελέα. Στην περίπτωση αυτή, ο εμπειρογνώμονας που προσέλαβε η υπεράσπιση είναι ο Alfonso Micucci, ένας μηχανικός που διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Μόλις παραδοθεί και αυτή η αναφορά, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα παραπέμψει τον οδηγό σε δίκη, ή όχι.

– VIDEO – Φωτογραφίες από τον τόπο ατυχήματος του Nicky Hayden

– R.I.P. Nicky Hayden – Καλό ταξίδι Kentucky Kid

Σχετικά Άρθρα