Το Μουσείο της Ducati παρουσιάζει έναν νέο οδηγό πολυμέσων

Το Μουσείο της Ducati είναι ένα από τα τέσσερα πιο δημοφιλή μουσεία της πόλης της Μπολόνια με περισσότερους από 650.000 επισκέπτες από το 1998.

Αναβαθμίστηκε και ανακαινίστηκε για να γιορτάσει την 90ή επέτειο της εταιρείας και τώρα ενισχύεται περαιτέρω από έναν νέο οδηγό πολυμέσων που δημιουργήθηκε για να συνοδεύει τους επισκέπτες κατά τη διαδρομή τους μέσα από τα διάφορα δωμάτια του Μουσείου.

Χρησιμοποιώντας τον ψηφιακό οδηγό, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο για να συμπληρώσουν τις πληροφορίες που υπάρχουν στις πινακίδες του μουσείου και να μάθουν περισσότερα για τις μοτοσικλέτες, χάρη σε μια εντυπωσιακή εμπειρία, όπου ο ήχος, οι εικόνες, το κείμενο και το βίντεο συνοδεύονται για να ολοκληρωθεί η αφήγηση.

Ο οδηγός είναι μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείτε απευθείας από τον επισκέπτη στο  smartphone του.  Συνδέοντας τη συγκεκριμένη διεύθυνση και πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης που παρέχεται στο γραφείο εισιτηρίων, οι χρήστες έχουν πρόσβαση  σε μια πλατφόρμα όπου υπάρχουν δύο επιλογές για την πρόσβαση στο περιεχόμενο:

Η λειτουργία “Guided Tour” είναι μια διαδρομή σε 8 στάδια, η οποία ακολουθεί την προοδευτική σειρά του μουσείου, αναδεικνύοντας την ιστορία της εταιρείας και την ανάπτυξη των μοτοσυκλετών  παραγωγής της Ducati.

Ο τρόπος λειτουργίας “Storytelling” είναι οργανωμένος σε 4 θεματικά τμήματα, δίνοντας λεπτομερείς πληροφορίες για το καθένα: 1ο τα κορυφαία στοιχεία της ιστορίας της Ducati, 2ο την ιστορία των αγώνων, 3ο την ιστορία των μοτοσυκλετών παραγωγής της εταιρείας και 4ο το κοινωνικό-πολιτιστικό πλαίσιο.

Το μουσείο Ducati έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζει κάθε μοτοσυκλέτα ως αυθεντικό έργο τέχνης. Είναι μια ιστορία που λέγεται μέσα από μια γλώσσα που αποτελείται από σχήματα και χρώματα και έφερε στη ζωή με ειδικές εγκαταστάσεις. Τα αντικείμενα που εμφανίζονται, οι εγκαταστάσεις και τα χρώματα λειτουργούν μαζί για να γνωστοποιήσουν τις θεμελιώδεις αξίες της μάρκας: στυλ, πολυπλοκότητα και απόδοση.

Εκτός από την εξερεύνηση του μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση στο εργοστάσιο για να δουν πώς κατασκευάζεται μια Ducati ή για το εργαστήριο Fisica in Moto με ειδικούς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς εφαρμόζονται οι βασικές αρχές της φυσικής στη χρήση μοτοσυκλετών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο εργοστάσιο και στο μουσείο της Ducati, ανατρέξτε στον ειδικό ιστότοπο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Fisica στο Moto, επικοινωνήστε με το [email protected]

Δείτε ένα βίντεο από το Μουσείο της Ducati

Σχετικά Άρθρα