Τι είπαν οι πρωταγωνιστές του MotoGP στην Συνέντευξη Τύπου του Le Mans

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, δύο εβδομάδες μετά το GP της Ισπανίας, μεταφέρετε στην Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο για τον πέμπτο γύρο της σεζόν στην Ιστορική Γαλλική πίστα του Le Mans!

Ο αγώνας πάντα αρχίζει με την επίσημη συνέντευξη τύπου κάθε Πέμπτη, και αυτή την φορά στην αίθουσα τύπου βρεθήκαν οι Marc Márquez, Álex Rins, Maverick Viñales, Andrea Dovizioso, και οι δύο Γάλλοι οδηγοί, Johann Zarco και Fabio Quartararo και μίλησαν για τις σκέψεις τους.

Marc Márquez: «Η Jerez ήταν ένας σημαντικός αγώνας, αλλά ήταν ακόμα ένας αγώνας. Το σημαντικό ήταν να κερδίσω 25 πόντους και είμαι ικανοποιημένος. Στις δοκιμές τη Δευτέρα είμαστε ανταγωνιστικοί.»

«Τώρα φτάσαμε στο Le Mans που είναι μία διαφορετική πίστα, οπότε πρέπει να δούμε πώς θα είναι οι ανταγωνιστές μας, τα ελαστικά και ο καιρός … Το σημαντικό είναι να είμαι στο βάθρο»

«Την περασμένη χρονιά ο Dovizioso ήταν πολύ γρήγορος, αλλά στο τέλος έκανε ένα λάθος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μετά πάμε στο Mugello και στο Montmeló και πέρυσι ήταν περισσότερο πίστες της Ducati παρά πίστες του Lorenzo. Φέτος έχουμε μία διαφορετική μοτοσυκλέτα και είναι σημαντικό να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί εδώ ».

Αlex Rins: «Όπως λέτε χωρίς καμία αμφιβολία, είχαμε καλή αρχή της σεζόν, δοκιμάσαμε νέα πράγματα και είχαμε πολύ θετικές δοκιμές. Βρήκαμε καλά πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε αυτόν τον αγώνα, μπορεί στη μέση της σεζόν »

«Στην πρώτη μου χρονιά στο MotoGP δεν μου άρεσε να κάνω δοκιμές, αλλά όταν παίζεις για τις πρώτες θέσεις δεν είναι πλέον δύσκολο να οδηγήσεις την μηχανή μια μέρα μετά τον αγώνα»

Andrea Dovizioso: «Η κατάσταση του πρωταθλήματος είναι πολύ ανοιχτή, ελπίζω ότι θα βελτιωθεί, αλλά το Le Mans συνήθως πηγαίνει καλά και ελπίζω να είμαι πιο γρήγορος.  Αυτή τη σεζόν οι ανταγωνιστές μας είναι διαφορετικοί και πρέπει να βρισκόμαστε στις κορυφαίες θέσεις, εκτός από τις καιρικές συνθήκες εδώ είναι πάντα άγνωστο. Πρέπει να αγωνιστούμε για να επιστρέψουμε στο βάθρο»

Επιπλέον ο Dovizioso μίλησε για την ευκαιρία του να τρέξει το DTM με την Audi: «Ήταν μια καλή εμπειρία. Είχα την ευκαιρία και ήθελα να το δοκιμάσω.»

Maverick Viñales: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες. Χάσαμε πολλά δευτερόλεπτα στο Κατάρ και την Αργεντινή. Έτσι, η επίτευξη του στόχου στη Χερέθ ήταν σημαντική. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και έχουμε βελτιωθεί πολύ. Μου αρέσει πολύ το Le Mans και ο στόχος είναι να είμαι στο βάθρο. Θα αγωνιστούμε για να είμαστε στην πρώτη γραμμή της σχάρας»
«Σε αυτή την πίστα αισθάνομαι πάντα πολύ καλά, γι ‘αυτό θέλω πραγματικά να πάω καλά αυτό το Σαββατοκύριακο»

Fabio Quartararo: «Στην Jerez ήταν καλός αγώνας για εμάς γιατί δεν περίμενε κανείς να πάρω την pole. Η πρόοδος ήταν θετική. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν δύσκολο να ακολουθήσω τους Morbidelli και  Márquez, αλλά ένιωσα πολύ καλός στην μηχανή, στο τέλος συνέβη αυτό που συνέβη, αλλά ήταν θετικό το Σαββατοκύριακο »

«Αυτό που έχει επιτευχθεί στην Jerez έχει κάνει μερικούς οπαδούς να φτάσουν εδώ ενθουσιασμένοι, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε και να το απολαύσουμε»

Johann Zarco: «Η ενέργεια των φιλάθλων, παρά την δύσκολη αρχή, πάντα με ενθαρρύνει πολύ και μου δίνει ενέργεια. Μετά την Jerez είχαμε δύο ημέρες δοκιμής όπου μπορούσαμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά στοιχεία της μοτοσικλέτας. Μερικές φορές είναι δύσκολο επειδή δοκιμάζεις 20 διαφορετικά πράγματα και στη συνέχεια μόνο ένα project. Είμαι έτοιμος για αύριο, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τις καιρικές συνθήκες, αλλά ελπίζω να είμαι δυνατός αυτό το Σαββατοκύριακο ».

Πρόγραμμα και ώρες του MotoGP στο Le Mans

Σχετικά Άρθρα