Θετικό και το 2ο τεστ ντόπινγκ του Andrea Iannone 

Ο Ιταλός οδηγός της Aprilia, ήταν και πάλι θετικός στην 2η ανάλυση που έγινε στο εργαστήριο της WADA στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Η εξέταση του δείγματος Β επιβεβαίωσε την παρουσία της Drostanolone στα ούρα του Andrea Iannone, που ελήφθησαν από τους Επιτρόπους της Wada στο τέλος του GP της Μαλαισίας στις 3 Νοεμβρίου.

Ο αναβάτης της Aprilia, με ανακοίνωση στις 17 Δεκεμβρίου 2019, αποκλείστηκε προσωρινά από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών, σύμφωνα με το άρθρο. 7.9.1 του κώδικα αντί-ντόπινγκ της Fim, για τη θετικότητα στην Drostanolone, ένα αναβολικό εξωγενές ανδρογόνο στεροειδές, που περιλαμβάνεται στον απαγορευμένο κατάλογο 1.1a της Wada και βρέθηκε στα ούρα του στο τεστ  της 3ης Νοεμβρίου 2019 μετά τον GP της Μαλαισίας.

Ο Andrea Iannone, είχε δικαίωμα σε μια δεύτερη ανάλυση, η οποία έγινε και ήταν παρών μαζί με τον δικηγόρο του. Αυτή η δεύτερη δοκιμή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υπήρχαν αναβολικά, αλλά σε χαμηλές τιμές, κάτι που η υπεράσπιση του θα χρησιμοποιήσει για  να ζητήσει την άρση της κύρωσης.

Η υπεράσπιση του Andrea Iannone πρέπει να πείσει τη Διεθνή Πειθαρχική Επιτροπή για την καλή πίστη του οδηγού. Ο Iannone μπορεί να προσφύγει ενώπιον του Tas (Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου) στη Λοζάνη.

Είναι σχεδόν αδύνατο ο Andrea Iannone να είναι διαθέσιμος για τις δοκιμές Sepang (7 Φεβρουαρίου). Ο στόχος του οδηγού και της ομάδας είναι να επιλύσει το λεπτό ζήτημα πριν από το GP του Κατάρ (8 Μαρτίου). Αλλά είναι μια πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη. Ο Andrea Iannone κινδυνεύει με τιμωρία μιας απλής επίπληξης έως και τεσσάρων ετών αποκλεισμού.

Ο Iannone μίλησε στο La Gazzetta dello Sport και επανέλαβε τα όσα είπε μετά την πρώτη ανάλυση και ότι έχει καθαρή την συνείδηση του. «Η μοτοσικλέτα είναι η ζωή μου, θα ήμουν ανόητος να παίζω έτσι» είπε.

Η ελπίδα του είναι ότι όλα θα ακυρωθούν και θα μπορέσει να ξεκινήσει στον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, στις αρχές Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα