Θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ και ο αγώνας του Sachsenring μετά το “κλείσιμο” της Γερμανία έως τις 31 Αυγούστου

Το ημερολόγιο του MotoGP σύντομα θα ακυρώσει άλλη μια ημερομηνία, αυτή του Sachsenring που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου.

Το ίδιο θα συμβεί και για τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, για τον αγώνα στο Oschersleben, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

Η Γερμανία με σημερινή της απόφαση απαγορεύει όλες τις αθλητικές και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου.

Έτσι αναγκαστικά ο αγώνας MotoGP του Sachsenring, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου, και ο αγώνας WSBK στο Oschersleben, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου θα ακυρωθούν ή θα μεταφερθούν.

Η αναβολή ή η ακύρωση ήταν προβλέψιμη, αλλά η Dorna είχε αφήσει τη δυνατότητα να τρέξει στη Γερμανία ανοικτή.

Ωστόσο μετά την νέα απόφαση, σημαίνει πιθανώς το τέλος του Γερμανικού GP και WSBK για το 2020. Απομένει να δούμε αν το GP του Sachsenring και το WSBK toy Oschersleben θα προγραμματιστούν εκ νέου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2020.

Η Dorna εξετάζει την εκδοχή να οργανώσει Grand Prix χωρίς θεατές , αλλά ακόμη και μια «ελάχιστη» συγκέντρωση 1000 ατόμων στο paddock του MotoGP είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς τους επόμενες μήνες. Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι η θεραπεία ή το εμβόλιο πριν από οποιαδήποτε πρόβλεψη …

Αν η απόφαση την απόφαση της Γερμανίας την ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι πιθανόν, είναι δύσκολο να δούμε να ξεκινάει οποιοδήποτε πρωτάθλημα πριν από τον Σεπτέμβριο.

Βέβαια βλέπουμε τις προσπάθειες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, οπότε αν όντως ξεκινήσουν αγώνες ποδοσφαίρου τότε υπάρχει και η πιθανότητα να δούμε αγώνες μοτοσυκλέτας να ξεκινούν και πάλι μέσα στο καλοκαίρι!

Σχετικά Άρθρα