Θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ και ο αγώνας του Assen μετά την παράταση απαγόρευσης εκδηλώσεων στην Ολλανδία έως την 1η Σεπτεμβρίου

Το ημερολόγιο του MotoGP σύντομα θα ακυρώσει άλλη μια ημερομηνία, αυτή του Assen που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου.

Το ίδιο θα συμβεί και για τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, για τον αγώνα, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Αυγούστου.

Η απαγόρευση όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στην Ολλανδία έχει παραταθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Mark Rutte, δημιουργεί περαιτέρω συνέπειες για του διεθνείς αγώνες του  μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Ολλανδικό GP στο TT Assen, το οποίο είχε προγραμματιστεί ως το εναρκτήριο γεγονός MotoGP της σεζόν στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, (26-28/6/2020) τώρα θα πέσει θύμα της απόφασης λόγω της πανδημίας COVID-19, όπως και ο γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, που είχε προηγουμένως μετακινηθεί από τον Απρίλιο, τον Αύγουστο.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την απαγόρευση ακολουθεί συμβουλές της Ομάδας Διαχείρισης Επιδημιών (OMT), η οποία δηλώνει ότι «το να επιτρέπεται η εκδήλωση ενέχει πραγματικό κίνδυνο εξάπλωσης του ιού πολύ γρήγορα και πολύ ευρέως». Επειδή το OMT δεν αναμένει ότι αυτό θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα, η συμβουλή ήταν να παραταθεί η απαγόρευση εκδηλώσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Rutte είπε: «Οι εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Επομένως, παρατείνουμε αυτήν την απόφαση κατά τρεις μήνες, από την 1η Ιουνίου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

«Το κάνουμε αυτό επειδή δεν μπορούμε να ριψοκινδυνέψουμε για τους επόμενους τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει επίσης σίγουρα κανένα αγώνα επαγγελματικού ποδόσφαιρου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Με όλες τις συνέπειες που έχει αυτή η κρίση στην υγεία των ανθρώπων, στις εταιρείες και στην κοινωνία συνολικά, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε αυτή τη θυσία. Ελπίζω και περιμένω ότι οι άνθρωποι θα το καταλάβουν αυτό.»

Την Πέμπτη, η πίστα του Assen επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι η 90η διοργάνωση του Ολλανδικού TT θα αναβληθεί έως το φθινόπωρο ή θα ακυρωθεί εντελώς.

«Δυστυχώς, τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σημαίνουν ότι το 90ο TT Assen θα αναβληθεί έως το φθινόπωρο ή μέχρι την επόμενη σεζόν», ανέφερε η δήλωση.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τον διοργανωτή του MotoGP,  την Dorna Sports σχετικά με αυτό. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί θα παραμείνουν σε ισχύ.»

«Φυσικά, ο οργανισμός TT Circuit Assen είναι πολύ απογοητευμένος, αλλά παρόλα αυτά υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση της κυβέρνησης. Η υγεία των οπαδών και όλων των άλλων εμπλεκομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας.»

 

Σχετικά Άρθρα