Συνέντευξη του Marquez: Αυτός ήταν ο πιο ιδιαίτερος τίτλος μου

Ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez έδωσε την Παρακάτω συνέντευξη στο motogp.com, το επίσημο site του MotoGP.

mm93-by-spyros-fiotakis-bs_012Marc Marquez: «Το χειμώνα, μετά τη σεζόν του 2015, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Έκανα προπόνηση και σκεφτόμουν ότι το μόνο που μπορώ να κάνω φέτος, είναι να παλεύω για τη νίκη. Φτάνοντας στην προ-σεζόν  ήταν πολύ δύσκολο, είχα μεγάλο κίνητρο, αλλά η μοτοσυκλέτα δεν δούλευε. Ήμασταν τόσο μακριά από τους άλλους και εκείνη τη στιγμή είπα: “ Εντάξει, αυτό είναι αδύνατο”  Στη συνέχεια, όμως, ξέρετε, η νοοτροπία μου είναι πάντα να πιστέψουμε και να προσπαθήσουμε να πιέσουμε ».

Όταν ήρθε η ώρα και ξεκίνησε η σεζόν δεν ήταν όλα χαμένα.

mm93-by-spyros-fiotakis-bs_001MM93: «Στο Κατάρ, την τελευταία ώρα κάναμε μια μεγάλη αλλαγή στην ισορροπία της μοτοσικλέτας και βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση για αυτήν την πίστα που στο τέλος, ήταν η καλύτερη συμβιβαστική λύση για όλη την σεζόν. Μια από τις σημαντικές στιγμές ήταν στην Αργεντινή και στο Ώστιν, γιατί ξεκινώντας τη σεζόν με ένα βάθρο στο Κατάρ και στη συνέχεια με δύο νίκες, η ψυχολογία είναι καλύτερη! Στη συνέχεια, άλλη μια σημαντική στιγμή ήταν μετά το Le Mans, ήταν η στιγμή που είδα ότι η κατάσταση ήταν πιο περίπλοκη.»

Μετά από μια σεζόν του 2015, που γεμάτη με περιπτώσεις εγκαταλείψεων, ο Ισπανός είχε μια πτώση φέτος στο Le Mans που ήταν η μόνη που είχε μέχρι την ήμερα που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

mm93-by-spyros-fiotakis-bs_006MM93: «Φυσικά αυτός είναι ο πιο ιδιαίτερος τίτλος, λόγω της πίεσης, επειδή πολλοί άνθρωποι με παρακολουθούσαν και περίμεναν να δουν τι θα κάνω. Αυτή είναι η χρονιά που ένιωσα ότι δεν είχα την χειρότερη μοτοσυκλέτα, αλλά σε ορισμένες πίστες η μοτοσικλέτα δεν ήταν έτοιμη. Και μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι πρέπει να τερματίζω στους αγώνες. Ήταν δύσκολο να δεχτώ μερικές φορές ότι κάποιοι αναβάτες με προσπερνούσαν και τερμάτιζαν  μπροστά μου. Αλλά άρχισα να καταλαβαίνω ότι ήταν καλό για το πρωτάθλημα. Ήταν εάν κομμάτι του αγώνα που γίνονταν μέσα στο μυαλό μου!»

Από αυτό τον «αγώνα» προέκυψε ένας νέος νικητής, ο νέος Marquez.

mm93-by-spyros-fiotakis-bs_004MM93: «Είμαι ένας οδηγός, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά ένας άνθρωπος, κάνω τα πάντα με πάθος και δίνω τα πάντα. Παλιότερα, για μένα κάθε  Σαββατοκύριακο ήταν σαν τελικός. Θέλω να πω, πως ήθελα να κερδίζω σε κάθε αγώνα, ξεχνώντας το πρωτάθλημα. Αλλά τώρα έχω καταλάβει ότι κάθε Σαββατοκύριακο είναι ένα μικρό μέρος για να φτάσεις στον τελικό. Αυτό είναι το πρωτάθλημα.»

Ο Marquez έχει κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σαν rookie, ένα δεύτερο με πλήρη κυριαρχία και ένα τρίτο υπό μεγάλη πίεση. Ο Ισπανός είναι πλέον ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία που έχει πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα – αλλά ποιος μετράει;

mm93-by-spyros-fiotakis-bs_016MM93: «Φυσικά, όταν οι άνθρωποι μου λένε: “Είσαι 23 και ήδη έχεις 5 τίτλους”  Σκέφτομαι ότι θα  μπορούσα να έχω ακόμη περισσότερα, πέρυσι έχασα το πρωτάθλημα από κάποια δικά μου λάθη. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να σκέφτομαι. Εντάξει, έχω 5 τίτλους, θα ήθελα να καταλήξουμε σε αυτό τον αριθμό, του χρόνου θα παλέψουμε για το 6ο. Αν το πετύχουμε, θα παλέψουμε για το επόμενο. Αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τους αριθμούς ή του τίτλους γιατί στο τέλος αυτό είναι περισσότερη πίεση. Θα πρέπει να το διασκεδάζεις. Αν σου αρέσει, θα εστιάζεις μόνο στο παρόν, θα είναι πολύ πιο εύκολο.
Φυσικά, τώρα έχουμε το ένα χέρι, «give me five – δώσε πέντε» (που σημαίνει 5 τίτλους), οπότε γιατί να μην έχουμε και ένα δεύτερο;  Αλλά δεν θέλω να πω ότι αυτός είναι ο στόχος μου. Θα δούμε. Έχουμε χρόνο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχουμε το χρόνο.»

Photo: Spyros Fiotakis © Biker Spirit 

mm93-by-spyros-fiotakis-bs_014

Σχετικά Άρθρα