ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 4ου Αγώνα ΠΠΤ  Σέρρες 2017, τι θα δούμε …

Στην πίστα των Σερρών, μεταφέρεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το ενδιαφέρον μεγάλο αφού βρισκόμαστε στην μέση του πρωταθλήματος μετά την αναβολή του 4ου αγώνα στα Μέγαρα.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκινά το τριήμερο του αγώνα με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πίστα των Σερρών κατασκευάστηκε το 1998 και φιλοξένησε δυο αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας εκείνη την χρονιά!

Είναι η μόνη πίστα προδιαγραφών στην Ελλάδα! Έχει μήκος 3186 μέτρα, είναι δεξιόστροφη με 16 στροφές συνολικά!

Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην μεγάλη κατηγορία (Superbike-1000cc) το έχει ο Χάρης Παρασκευόπουλος με 1.18.330, από τις 8 Απριλίου 2017 που σημείωσε στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, ενώ το ρεκόρ στην μεσαία κατηγορία (Supersport – 600cc) το έχει ο Massimo Roccoli με 1.19.763, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, που σημείωσε στον 4ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2016!

Η πίστα των Σερρών είναι από τις αγαπημένες πίστες σχεδόν όλων των αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αφού είναι η μόνη πίστα που σε βάζει πραγματικά μέσα στο κλίμα που επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο!

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες για τον 4ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 59 συμμετοχές!*. Οι συμμετοχές του 4ου αγώνα φέτος,  είναι οι περισσότερες φέτος (60).

Η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτόν τον αγώνα είναι η κατηγορία OPEN όπου έχει 23 συμμέτοχες, στην Racing 7 συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που αγωνίζεται μαζί με την Racing έχουμε 2 συμμετοχές. Στην κατηγορία των Νέων έχουμε 6 συμμετοχές, ενώ η SUPERSPORT έχει 11 συμμετοχές ,και η μεγάλη κατηγορία που φέτος έχει γίνει SUPERBIKE έχει 10(11)  συμμετοχές! Πάντα αυτά είναι σύμφωνα με τις συμμετοχές που έχουν περάσει στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, σίγουρα θα δούμε και άλλες συμμετοχές στην πίστα, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο, όπως το έχουμε δει και άλλες φορές, κυρίως στην πίστα των Σερρών, να έχουμε και ξένους αναβάτες από τις γειτονικές χώρες!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE στον 4ο αγώνα θα έχουμε 11 (10 δηλωμένες) συμμετοχές! Δεν έχουμε καμία νέα συμμετοχή, αφού και οι 11 που θα συμμετέχουν έχουν λάβει μέρος στην κατηγορία τουλάχιστον μια φορά φέτος!
Στις συμμετοχές έχουμε τον Σάκη Συνιώρη με τρεις νίκες έχει 75 βαθμούς και είναι μπροστά στην βαθμολογία με 24 βαθμούς, με τον  Χάρη Παρασκευόπουλο να έχει 51 βαθμούς με δυο δευτέρες και μια πέμπτη θέση, ενώ στην 3η θέση με 47 βαθμούς είναι ο Γιώργος Μαρκεσίνης, με μια τρίτη θέση, μια πέμπτη και μια δεύτερη!
Κοντά στους βαθμούς είναι και οι επόμενοι τρεις οδηγοί, με τον Φώτη Τσαλίκη στην 4η θέση και 36 βαθμούς, μπροστά από τους Λευτέρη Πίππο και Σωτήρη Μπεγνη όπου έχουν από 32 βαθμούς και συμπληρώνουν την κορυφαία εξαδα!

Επίσης θα δούμε ξανά τον νέο Ιταλό οδηγό της WOLF RACING – MOTUL,  Roberto Farinelli, που δεν τον είδαμε να αγωνίζεται στα Μέγαρα λόγο της αναβολής, ενώ ο Ιταλός οδηγός θα τρέξει πρώτη φορά στην πιστά των Σερρών!

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε για τον 4ο αγώνα 1 Aprilia RSV4, 2 Honda CBR 1000, 6 Yamaha R1, και ένα GSXR Κ5 1000!

Το ενδιαφέρον για των αγώνα στις Σέρρες είναι μεγάλο και θα περιτέμνουμε να δούμε αν ο Σάκης Συνιωρης μπορεί να απειληθεί στην πορεία του για την κατάκτηση του τίτλου φέτος!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 12 (11δηλωμένες) συμμετοχές, μια κατηγορία με τον υψηλότερο  συναγωνισμό και με τις περισσότερες μάχες θα έχει και πάλι πολύ ενδιαφέρον, αφού στους τρεις πρώτους αγώνες πρόσφερε όμορφο θέαμα, μάχες, και ανταγωνισμό στα κόκκινα!

Στην μεσαία κατηγορία (φωτιά) Supersport, οι τρεις πρώτοι είναι στον πόντο,  επικεφαλής της βαθμολογίας με 57 βαθμούς είναι ο μικρός της κατηγορίας Δημήτρης Καρακώστας με δυο τρίτες θέσεις και μια νίκη, ενώ στην δεύτερη, με μόλις ένα βαθμό πίσω είναι ο Φάνης Μίχας (που δεν φαίνεται στις συμμετοχές της ΑΜΟΤΟΕ) με μια πέμπτη θέση, μια δεύτερη και μια νίκη, και στην τρίτη θέση, με 56 βαθμούς και αυτός είναι ο Μιχάλης Κουτσουμπός με δυο δεύτερες θέσεις και μια τρίτη!

Στην 4η θέση είναι ο Δημήτρης Παπαγγέλου με 36 βαθμούς και δυο τέταρτες θέσεις και μια έκτη, ενώ στην 5ηθέση είναι ο περσινός πρωταθλητής Αλεξ Παπαγεωργίου με 36 βαθμούς και αυτός, με μια νίκη, μια πέμπτη θέση και μια εγκατάλειψη!
Την εξαδα συμπληρώνει ο Σταυρός Τριντης με 32 βαθμούς και μια 4η θέση, μια έκτη και μια 7η θέση!

Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος είναι στην 7η θέση και έρχεται εδώ στις Σέρρες, σε μια πίστα που του αρέσει, για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην βαθμολογία αφού είναι πολύ κοντά με τους  προπορευόμενους!

Στην μεσαία κατηγορία στον 4ο αγώνα θα τρέξουν 3 TRIUMPH 675, 1 KAWASAKI ZX 600, 1 MV AGUSTA F3 675, 3 YAMAHA R6 600 και 4 HONDA CBR 600.

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 7 συμμετοχές, με την εμφάνιση δυο νέων οδηγών από την Ρόδο!

Ο Δημοσθένης Παπαντωνίου, και ο  Βελής Εϊπόγλου είναι δυο νέοι οδηγοί που δεν έχουν συμμετέχει ξανά στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, βάζοντας νέο αίμα στην κατηγορία!

Στην κατηγορία 250 RACING με τρεις νίκες και 75 βαθμούς είναι ο Λέανδρος Ντότσικας, 15 βαθμούς μπροστά από τον 6 φορές πρωταθλητή της κατηγορίας, Γιώργο Κιτσο που έχει τρεις δευτέρες θέσεις, ενώ στην 3η θέση με 32 βαθμούς είναι ο Ανδρέας Λεφέβρ.

Στην 4η θέση της βαθμολογίας είναι ο Βασίλης Στάμου, με δυο αγώνες να έχει κάνει, και 29 βαθμούς!

Ο Βασίλης Ρούσης, με έναν αγώνα βρίσκεται στην 8η θέση!

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην νέα κατηγορία SS300 έχουμε 2 συμμετοχές, όπως και στους προηγούμενους αγώνες.

Στην κατηγορία με τρεις νίκες είναι πρώτος ο Βασίλης Κορωνάκης με 75 βαθμούς, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Παναγιώτης Κόκκινος.

Θα το ξαναγράψω και ας γίνομαι κουραστικός, αυτήν η κατηγορία των μικρών μοτοσυκλετών ίσως να είναι το μέλλον των αγώνων, αφού σε όλο το κόσμο, τα πρωταθλήματα με αυτές τις μοτοσυκλέτες έχουν φοβερή άνοδο, με κυριότερο παράγοντα το χαμηλό κόστος, που σε συνδυασμό με τις δελεαστικές προτάσεις κάποιων εταιριών, είναι μεγάλη ευκαιρία για πολλούς να κάνουν την είσοδο τους στους αγώνες ταχύτητας!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

Η κατηγορία ΝΕΩΝ έχει 6 συμμετοχές, στον 4ο αγώνα, έτσι  θα δούμε 3 KTM 390 RC και 3 YAMAHA R3 320.

Στην κατηγορία ο Νότης Παπαπαύλου είναι πρώτος με 75 βαθμούς αφού έχει κερδίσει και τους τρεις αγώνες, με τον Γιάννη Χάλαρη στην 2η θέση με 46 βαθμούς και τον Γιώργο Μπαξίσογλου στην 3η θέση με 42 βαθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε και πάλι ότι σε αυτή την κατηγορία φέτος έχουμε τον μικρότερο αναβάτη που έχει συμμετέχει ποτέ στο ΠΠΤ, τον μικρό Νίκο Ελευθεριάδη, που είναι μόλις 13 ετών, και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας!

Ελπίζουμε αυτή η κατηγορία να γεμίσει με συμμετοχές με πιτσιρικάδες, κάτι που πρέπει να φροντίζουν οι ιθύνοντες συνεχώς και να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους γιατί είναι το μέλλον των αγώνων.

OPEN

Στην κατηγορία OPEN θα έχουμε την πολυπληθέστερη σχάρα εκκίνησης, αφού στην λίστα βλέπουμε 23 συμμετοχές για τον 4ο αγώνα της σεζόν! Ίσως να είναι και περισσότερες, με δεδομένο ότι οι ξένοι δεν περνούν στο σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ!

Αρκετές οι νέες συμμετοχές σε αυτόν τον αγώνα, με νέα πρόσωπα να μπαίνουν δυναμικά!

Στις Σέρρες έχουμε τις συμμετοχές από την Θεσσαλία, που βλέπουμε συχνά! Επίσης έχουμε συμμετοχές από την Κρήτη, μια περιοχή που έχει αρχίσει να ανεβαίνει αρκετά από συμμετοχές, κυρίως μετά την καλή πορεία του Σκυριανόγλου! Τώρα έχουμε δυο ακόμα νέες συμμετοχές από την Ρόδο.

Επίσης στις νέες συμμετοχές είναι και αυτή του Άρη Καρδασιλάρη που τρέχει με την ομάδα RACE FOR FREEDOM, με τελείως διαφορικό σκοπό, που έκτος εκείνου της ταχύτητας, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους εναντία στην Εμπορία Ανθρώπων (trafficking)! Δείτε εδώ >>>

Να σημειώσουμε εδώ για την OPEN πως με τους νέους κανονισμούς έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως ότι  δεν θα υπάρχει πλέον κύπελλο, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται σε κάθε αγωνιζόμενο ένα μετάλλιο – έπαινος ανά αγώνα! Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τον Γενικός και Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2017

Ραντεβού ΟΛΟΙ στις Σέρρες όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, ακόμα και κατευθείαν στην πίστα, την ήμερα των επίσημων χρονομετρημένων.

SUPERBIKESUPERSPORTRACINGSUPERSPORT 300NEOIOPENΣΥΜΕΤΟΣΧΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Racing
1 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
3 ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
25 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
88 ΕΪΠΟΓΛΟΥ ΒΕΛΗΣ

SUPERSPORT

1 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
47 ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
55 ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
57 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
71 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
81 ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
SUPERSPORT 300
36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
72 ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΝΕΟΙ
27 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
46 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΘΑΝΑΣΙ
55 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΝΟΤΙΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
88 ΛΙΟΥΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
111 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΡΕΝ
12 ΣΕΪΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
14 ΠΕΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
22 ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
23 ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
27 ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
29 ΜΑΓΟΥΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
31 ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ ΑΡΗΣ
34 ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
35 ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
39 ΣΟΥΛΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
46 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
47 ΠΕΛΑΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
52 ΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
58 ΚΑΡΥΩΤΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
61 ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
67 ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
78 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
83 ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
94 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
96 ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
122 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
337 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Λήξη εκπρόθεσμων εγγραφών:   Παρασκευή   15 Σεπτέμβριου        24:00

Έλεγχος εξακρίβωσης:   Παρασκευή   15 Σεπτεμβρίου        15:30 – 19:30

Έλεγχος εξακρίβωσης:  Σάββατο        16 Σεπτέμβριου             08:30 – 10:30

Ενημέρωση αγωνιζομένων: Σάββατο          16 Σεπτέμβριου           11:45

Έναρξη ελεύθερων δοκιμών:   Σάββατο        16 Σεπτέμβριου    10:00

Έναρξη χρονομετρημένων δοκιμών: Σάββατο          16 Σεπτέμβριου           12:10

Warm Up:       Κυριακή  17 Σεπτέμβριου           09:00

Έναρξη αγώνων:  Κυριακή           17 Σεπτέμβριου           11:00

Απονομή:Η απονομή θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη όλων των αγώνων.

– Βαθμολογία

– ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 4ου ΑΓΩΝΑ ΣΕΡΡΕΣ

– Γενικός και Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2017