Στο φως ήρθε μια μοτοσικλέτα θησαυρός του 2ου παγκοσμίου πολέμου που είχε θαφτεί στο δάσος!

Οφείλω να ομολογήσω ότι ζηλεύω αυτούς τους τύπους που έχουν τον χρόνο να περιπλανηθούν σε δάση και παραλίες με ανιχνευτές μετάλλων.  Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν είναι αληθινό κυνήγι θησαυρού πολύ συχνά βρίσκουν καταπληκτικά κομμάτια με ιστορική αξία που καταλήγουν σε μουσεία ή είναι  τρομερά αναμνηστικά του παρελθόντος.

moto-thameni_8

Ωστόσο, η εύρεση μιας μοτοσικλέτας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν θαμμένη στο δάσος, δεν είναι καθημερινή απόλαυση.

moto-thameni_3

Δυστυχώς δεν υπάρχου πληροφορίες, όπως πού βρέθηκε αυτή η μοτοσικλέτα των 80 χρόνων.

moto-thameni_1

Σύμφωνα με πηγές του διαδικτύου, θα έλεγα ότι είναι είτε μια Krasnyi Oktyabr (Κόκκινος Οκτώβρης) L-300, ή το αρχικό DKW 300 Luxus όπου οι Ρώσοι πήραν «έμπνευση» τους από αυτό.  Αν κάποιος από εσάς μπορεί να  εντοπίσει την προέλευση της μοτοσικλέτα, παρακαλώ να το μοιραστεί  μαζί μας!

moto-thameni_2

Όσον αφορά  την ιστορία, η DKW είχε δώσει την άδεια για την παραγωγή του Luxus 300 στους Ρώσους  και αυτοί άρχισαν να χτίζουν τη δική τους εκδοχή σε ένα εργοστάσιο στο Λένινγκραντ (Sankt Petersburg), προσθέτοντας το L που ήταν το όνομα της πόλης.

moto-thameni_4

Η L-300 πήρε το όνομα Krasnyi  Oktyabr, αλλά την ίδια στιγμή, η απόδοση του κινητήρα μειώθηκε δραματικά (περίπου 25%) στους 6 ίππους, λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων στη Ρωσία. Η παραγωγή μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Izh, για να αυξήσει την παραγωγή.

moto-thameni_6

Βλέποντας αυτή την μοτοσικλέτα πιστεύω πως αν ανακατασκευαστεί  θα είναι  πράγματι καταπληκτική!

moto-thameni_5 moto-thameni_7πηγη: http://www.autoevolution.com

πηγη: http://www.autoevolution.com

Σχετικά Άρθρα