Serres Rally 2014, Ανασκόπηση, Φωτογραφίες

Serres Rally 2014, Ανασκόπηση, Φωτογραφίες

serresrally-2014_01

Serres Rally Μέρα 0 “Zero”
Κύριοι ξεκινάμε!

Όλα είναι έτοιμα για την 4η έκδοση του Serres Rally, του μεγαλύτερου Rally Raid που γίνεται στην Ελλάδα. Ένας 7ήμερος αγώνας περιπέτειας, με κέντρο τις Σέρρες και το Elpida Resort & Spa.

To μοναδικό bivouac μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου έχει γεμίσει χρώμα από τις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά των αγωνιστικών ομάδων, τα πληρώματα με τις οικογένειές τους, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο σκηνικό.

70 αγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο, (Αμερική, Αυστραλία, Αλβανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Αγγλία, Τσεχία, Φιλανδία, Τουρκία, Ελλάδα, Σλοβακία και Ιταλία), είναι έτοιμοι να αρχίσουν τον αγώνα Serres Rally 2014, μια περιπέτεια που θα τους ταξιδέψει για περισσότερα από 1650 χιλιόμετρα σε απίθανα τοπία, βουνοκορφές, πλαγιές, ποτάμια, εγκαταλελειμμένους δρόμους, απέραντα καταπράσινα λιβάδια, μονοπάτια, λάσπη, άμμο και πέτρες, πυκνά δάση που σκοτεινιάζουν το δρόμο, παλιά στρατιωτικά ερείπια, συνθέτουν το σκηνικό του Serres Rally.

Το Serres Rally καλύπτει 10 Ειδικές διαδρομές, μεταξύ τους 2 μεγάλες Marathon, διασχίζει 12 βουνά, 4 νομούς mountains, και 3 μεγάλες πόλεις, σε 7 αγωνιστικές ημέρες.

Η μέρα «0» περιλαμβάνει τεχνικό έλεγχο για αναβάτες και μοτοσυκλέτες, την πρώτη ενημέρωση αγωνιζομένων, και αρκετή ξεκούραση στην πισίνα! Άνθρωποι, βουνά και μοτοσυκλέτες σε μια αξέχαστη περιπέτεια…

serresrally-2014_02

Serres Rally 2014 1η Μέρα
Μεγάλη η μάχη της 1ης ημέρας!

Η 1η μέρα του Serres Rally 2014 έδωσε στους αναβάτες μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Δυνατή μάχη για τις πρώτες θέσεις στον πρόλογο, σε έναν καταιγιστικό ρυθμό.

To πρώτο σκέλος περιλάμβανε ένα πρόλογο 17 χιλιομέτρων “Ελαιώνα – Ραχωβίτσα», κοντά στην πόλη των Σερρών, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς θεατές να τους θαυμάσουν. Άμμος, πέτρα και off road περάσματα με στοιχεία endure, και στη συνέχεια μια παρατεταμένη κατηφόρα για τον τερματισμό.

Ξεκινώντας 2ος, ο Pedro Bianchi Prata με HUSQVARNA TE 449 RALLY κέρδισε την ειδική, με χρόνο 21’27’’ ακολουθούμενος από τον Robert Van Pelt Jr. με YAMAHA WR 450 F στην 2η θέση με 22’25’’ και τον Andrea Cosentino με KTM EXC 450 3ο με χρόνο 22’38’’. 1ος στα Buggies, ήταν ο Josef Machacek με χρόνο 27’47’’.

Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα πρώτη

serresrally-2014_08

Serres Rally 2η Μέρα
Ο τολμών νικά!

Η μέρα ξεκίνησε με μια ειδική 70 χιλιομέτρων από το Μετόχι στο Σιδηρόκαστρο, χωρίς προβλήματα για κανέναν. Ο νεαρός Robert Van Pelt Jr. κέρδισε την Ειδική, ακολουθούμενος από τον Perdo Bianchi Parta και τον Sandro Calesini.

Η επόμενη μεγάλη ειδική των 200 χιλιομέτρων, στο Μπέλλες, ήταν και πάλι υπόθεση του νεαρού R. Van Pelt Jr. Που οδήγησε πάρα πολύ γρήγορα. Ο έμπειρος Andrea Consentino άρπαξε την 2η θέση και ο εκπληκτικός Filippo Ciotti με BETA ήρθε 3ος.

Στην ειδική αυτή ξεκίνησαν και τα πρώτα προβλήματα για τους οδηγούς, με αρκετές εγκαταλείψεις από την συγκεκριμένη ειδική.

Llewellyn Sullivan-Pavey και Pedro Prata είχαν προβλήματα, όπως και ο Guillaume Martens.

O Josef Machacek είχε και αυτός τη στιγμή του όταν κόλλησε σε ένα τεράστιο νεροφάγωμα, με το buggy του. Η ομάδα του Serres Rally έδρασε άμεσα σε όλα τα περιστατικά, επαναφέροντας οδηγούς και οχήματα άμεσα στο… σωστό δρόμο.
Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα δεύτερη

serresrally-2014_31

Serres Rally 3η Μέρα.
Η μεγαλύτερη ημέρα!

Η 3η και «φαρμακερή» ημέρα, μετά από μια απλή διαδρομή 80 χιλιομέτρων στην Δράμα, ξεκινούσε μια Μαραθώνια Ειδική διαδρομή 290 χιλιομέτρων από την Καλλίφυτο στον Λαιλιά όπου οι οδηγοί θα έμεναν για διανυκτέρευση.

Μεγάλη μάχη σε κάθε επίπεδο μεταξύ των πρώτων, με τον #51 Filippo Ciotti να τερματίζει νικητής. Μετά από 6h10’26’’ μπροστά από τον #4 Andrea Cosentino για μόλις 24 δευτερόλεπτα διαφοράς! 3ος και πάλι ο Pedro Bianchi Prata. Πίσω τους, οι Sandro Calesini, Robert Van Pelt Jr. και Simon Pavey είχαν την δική τους μάχη.

Τεχνικά προβλήματα με το «καλημέρα» για την τουρκική ομάδα, που έμεινε εκτός της σημερινής ημέρας. Άσχημη ημέρα και για τον #12 Llewellyn Sullivan-Pavey που εγκατέλειψε από μηχανολογικά προβλήματα. Στην αρχή της ημέρας.

Τυχεροί όλοι μας, καθώς με τον τερματισμό, ήρθε και η πολύ δυνατή βροχή!

Παραδοσιακό δείπνο στο καταφύγιο του Λαϊλιά, και μουσική από το «Συνημίτονο» με έντεχνη και Λαϊκή Ελληνική Μουσική πρόσφερε στους ξένους φίλους μας μια αξέχαστη εμπειρία με ελληνικό χορό και παραδοσιακή φιλοξενία και ούζο!

Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα τρίτη

serresrally-2014_32

Serres Rally 4η Μέρα
Δυνατή βροχή με απίστευτο τερέν!

Το υπερβολικό νερό κατά την διάρκεια της νύχτας, έφτιαξε ένα φανταστικό τερέν, στα μαλακά χώματα του Λαϊλιά, ενώ το τοπίο πάνω από την πρωινή ομίχλη έκανε το βουνό πανέμορφο. Οι οδηγοί στάθηκαν και πάλι τυχεροί, αφού η βροχή έπεφτε σιγανά, ίσα ίσα για να μας δροσίζει.

48 μόλις αγωνιστικά χιλιόμετρα, στην Ειδική διαδρομή της Ορεινής, βρήκαν τον άτυχο μέχρι τότε #12 Llewellyn Sullivan-Pavey να ίπταται, αφού φόρεσε καινούργιο κινητήρα, κερδίζοντας με έναν υπερχρόνο: 53’40”. 2ος και πάλι ο #5 Pedro Bianchi Prata και 3ος ο #34 Robert Van Pelt Jr.
Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα τέταρτη

serresrally-2014_24

Serres Rally Day 5
H μεγαλύτερη Ειδική Διαδρομή!

Η 5η μέρα ήταν η μεγαλύτερη και δυσκολότερη του αγώνα, αλλά παρόλα αυτά γέμισε με χαμόγελα όλους τους οδηγούς!

Δυο μέρες νωρίτερα, ο καιρός αποφάσισε να βρέξει στην περιοχή, φτιάχνοντας το τέλειο τερέν για την Ειδική διαδρομή! Μόνο εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια όλων των οδηγών: “Ήταν η καλύτερη ημέρα”, “Αν ήσουν Marquez θα ακούμπαγες αγκώνες…”, “Φανταστικά, πανέμορφα!”, “Το τέλειο κράτημα ” and “Ποτέ δεν έχω ξανατρέξει σε τόσο τέλειο τερέν…!” ήτα μερικά από αυτά…

Η 7η Ειδική Διαδρομή ήταν 313km και ανέβαινε στο Όρος Μενοίκιο (Μπόσδακας) διασχίζοντας την φανταστική του κορυφογραμμή στα 1800m. Μετά πέρασε στον Λαϊλιά, για να συνεχίσει στο Όρος Άγκιστρο με τις Ανεμογεννήτριες. Νικητής ήταν ο #34 Robert Van Pelt, μπροστά από τον #4 Andrea Consentino και τον #5 Pedro Prata. Οι δυο τελευταίοι, πήγαιναν ρόδα-ρόδα σε όλο τον αγώνα!

Άτυχη ημέρα για τους #55 Guillaume Martins, #100 Josef Machacek, #27 Barbaros Kok, #84 Peter Recicar και #68 Fabrizio Di Vincenzo που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σκέλος.
Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα πέμπτη

serresrally-2014_21

Serres Rally Day 6
Μόνο ο καλύτερος θα νικήσει!

Μια ακόμη φανταστική ημέρα, βρίσκει τους πρωταγωνιστές να μάχονται δίπλα δίπλα!

Η 6η ημέρα είναι και η τελευταία για τα Quad-ATV, που βλέπουν τον #100 Josef Machacek νικητή. Οι μικτές καιρικές συνθήκες και η βροχή μετά το μεσημέρι, περιέπλεξαν τα πράγματα, αφού το αρχικά ιδανικό και γρήγορο τερέν της 1ης ειδικής, δυσκόλεψε αρκετά στην 2η!

Τι ιταλικό καθημερινό θρίλερ μεταξύ #51 Filippo Ciotti and #4 Andrea Cosentino συνεχίζεται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, αφού κερδίζει ο καθένας τους μια ειδική αλλά με μικρή διαφορά από τον άλλο! 3ος ο #34 Van Pelt και ο #7 Sandro Calesini ακολουθεί. Άτυχη μέρα και πάλι για τον #5 Pedro Bianchi Prata από τεχνικά προβλήματα. Πιο πίσω, οι νερολακκούβες αναγκάζουν πολλούς να κολλήσουν στη λάσπη! Αλλά η θέα της Λίμνης Κερκίνης από ψηλά, σε κάνει να ξεχνάς όλες τις ατυχίες!

Μια μέρα πριν το τέλος, και η κατάταξη έχει ως εξής: 1ος #4 Cosentino Andrea, 2ος Ciotti Filippo (+1:56), 3ος Robert Van Pelt Jr. (+10:55), 4ος #7 Calesini Sandro (+40:41), 5ος #5 Bianchi Prata Pedro (+43:23), 6ος #9 Gandini Marco (+1:13:07), 7ος #67 Barbieri Roberto (+1:40:10) 8ος #35 Pavey Simon (+1:43:47) 9ος #64 Wijnhoven David (+2:17:46) και 10ος #38 Pedemonte Angelo (+2:40:34).
Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα έκτη

serresrally-2014_14


Serres Rally Day 7
Ο Ιταλικός Θρίαμβος!

Η 7η ημέρα που σήμανε και την λήξη του Serres Rally 2014, άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, παρόλο που ο endure χαρακτήρας της φόβισε πολλούς! Κι όμως, ήταν βατή από όλους, με αρκετό μονοπάτι και ευχάριστες δυσκολίες, σε μια υπέροχη endurο-εδαφική σύνθεση: Ένας μοναδικός επίλογος μέσα από βουνοκορφές, δάσος, ποτάμια, λαγκάδια και ρεματιές… Παράλληλα, οι απαιτήσεις πλοήγησης ήταν μεγάλες χωρίς όμως να προβληματίσουν κανέναν!

Απόλυτος κυρίαρκος τελικά ο Ιταλός #4 Andrea Cosensino με ΚΤΜ που έκανε τον τέλειο αγώνα! Έδωσε δυνατές μάχες καθημερινά, και τελικά επικράτησε χάρη στον καλύτερο συνδυασμό ταχύτητας, εξυπνάδας, εμπειρίας και ικανοτήτων. Νίκησε ολοκληρώνοντας τις ειδικές διαδρομές σε χρόνο 26h33’59”, o μεγαλύτερος χρόνος Ειδικών Διαδρομών που έχει ποτέ σε ελληνικό αγώνα! Η 2η θέση πήγε στον επίσης Ιταλό #51 Ciotti Filippo με Βeta, που προσπάθησε και πίεζε διαρκώς, μένοντας τελικά 2ος για 4 λεπτά.

Η 3η θέση πήγε στον ελπιδοφόρο και ταλαντούχο πιτσιρικά Ολλανδό #34 Robert Van Pelt με Yamaha στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Dakar! 4ος τελικά ο Πορτογάλος #5 Pedro Bianchi-Prata με Husqvarna που ταλαιπωρήθηκε από τεχνικά προβλήματα. Η 5η θέση γενικής πήγε στον #7 Sandro Calesini με ΚΤΜ, που έχασε οριακά την 3η θέση στην κατηγορία του!

Νικητές των κατηγοριών ήταν: A Class και Veteran #14 Massimo Prazzoli, B Class #4 Andrea Cosentino, C Class #51 Ciotti Filippo, Women Class #17 Patsy Quick, C3 Big On-Off #82 Alessio Corradini, και ΑTV-Buggies #100 Josef Machacek. Συγκινητική ήταν η στιγμή των απονομών, με τον μεγάλο νικητή να αφιερώνει την νίκη και το κύπελλό του στον αξέχαστο φίλο μας Άγγελο Παντελίδη…

Όλοι οι συμμετέχοντες διασκέδασαν το Serres Rally 2014, ενώ ο καιρός μας στάθηκε ιδανικός! Ήδη το ραντεβού μας ανανεώνεται για 23-29 Αυγούστου του επόμενου έτους, με τους οδηγούς να ανυπομονούν ήδη!
Διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο της ημέρας Serres Rally 2014 – Μέρα έβδομη

WordPress Gallery Extra

 

Να ευχαριστήσουμε όλους τους παράγοντες που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του Serres Rally 2014:

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η SUPERFAST, το GRC Power Factory, τα ελαστικά MEFO Tires, η MyTrack GPS Tracking, η AURORA Rally Equipment, το ELPIDA Resort & Spa, η VW ΠΟΡΕΙΑ Α.Ε., οι χυμοί ΝΕΚΤΑΡ, η Μπύρα VOREIA, τα γλυκά ΒΑΣΑΚΗ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά MOTO και οι ιστοσελίδες www.dirtbike.gr, www.offroadteam.gr, www.motorsite.gr, www.Bikeit.gr.

Δείτε Σχετικά άρθρα