Ρύζι & Χώμα – Ένα Ταξίδι με Βέσπα στην Αφρική – Βιβλίο

Συναντήσαμε τον Στέργιο Γκόγκο και την Αλεξάνδρα Φεφοπούλου, σε ένα καφέ στην Ηλιούπολη, για να μας μιλήσουν για τα ταξίδια τους και για το βιβλίο τους «Ρύζι & Χώμα – Ένα Ταξίδι με Βέσπα στην Αφρική»

Στην ερώτηση που έρχεται σε καθένα από την πρώτη στιγμή, πως αποφασίσατε να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι, η απάντηση ήρθε αβίαστη. «Αν δεν έχεις τίποτε να χάσεις μπορείς να κάνεις τα πάντα»
Έτσι ξεκίνησε ο Στέριος αρχικά το ταξίδι του από την Θεσσαλονίκη πάνω σε μια βέσπα, όταν έχασε την δουλειά του στην αρχή της κρίσης στην χώρα μας.

Το ταξίδι του Στέργιου το παρακολουθούσα σχεδόν από την αρχή του σε τακτικά χρονικά διαστήματα κυρίως μέσα από το livetrips.gr και αργότερα από την σελίδα του worldvespa.net.

Κάποια στιγμή στο ταξίδι το 2014 γνώρισε την Αλεξάνδρα στο Κονγκό, όπου η Αλεξάνδρα έκανε έρευνα για το διδακτορικό της και ο Στέργιος, περνούσε από εκεί καβάλα πάνω στην βέσπα του (τον Κίτσο).

Έτσι η μοίρα αποφάσισε και αυτοί οι δυο έγιναν συνταξιδιώτες στην πορεία της ζωής τους πάνω στην βέσπα συνεχίζοντας το μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε ο Στέργιος από την Θεσσαλονίκη!

Εδώ και δυο χρόνια περίπου βρίσκονται στην Ελλάδα , όπου εκτός του να ανασυγκροτούνται και να ετοιμάζουν το επόμενο ταξίδι τους έγραψαν και το βιβλίο «Ρύζι & Χώμα – Ένα Ταξίδι με Βέσπα στην Αφρική»

Το «Ρύζι & Χώμα» όπως οι ίδιοι λένε: «είναι δεκαπέντε αξέχαστοι μήνες στην Αφρική μ’ ένα βεσπάκι. Ένα ταξίδι ζωής απ’ τη Θεσσαλονίκη στο Κέιπ Τάουν. Ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ο αναγνώστης, με τα μάτια του Στέργιου -του ταξιδιώτη- περιπλανιέται σε τροπικά δάση και σαβάνες, πάνω στις ροδίτσες της βέσπας ή στις καρότσες φορτηγών, αλλά κυρίως πλάι σε ανθρώπους καθημερινούς, που τελικά, δεν είναι τόσο διαφορετικοί απ’ όσο νομίζουμε»

Το βιβλίο έχει γράψει η Αλεξάνδρα Φεφοπούλου μετά από ατελείωτες ώρες αφήγησης του Στέργιου.
Τα πολλά λογία είναι φτώχια, και για αυτό εμείς σας προτείνουμε να το διαβάσετε αφού το προμηθευτείτε από την Ιστοσελίδα τους (ΕΔΩ >>>)  και να μπείτε στον κόσμο τους στο κόσμο του ταξιδιού και την περιπέτειας άλλα κυρίως στον κόσμο του «ταξιδεύω για να γνωρίσω τον κόσμο»!

Ο Στέργιος επίσης όσο βρίσκεται στην Ελλάδα  ετοιμάζει και μια ταινία φτιαγμένη από τα βίντεο που έχει τραβήξει έως τα τώρα, και εμείς ανυπομονούμε να την δούμε, άλλα και να παρακολουθήσουμε τα νέα τους ταξίδια που θα ξεκινήσουν όπως μας είπαν προς το τέλος της χρονιάς ταξιδεύοντας προς την Λατινική Αμερική όπου τους περιμένει η βέσπα τους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με Highlight από το ταξίδι τους και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα τους  worldvespa.net , όπου μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες Βίντεο άλλα και διάφορες αφηγήσεις από τα ταξίδια τους.

Καλά ταξίδια σε όλους όπου και όπως και αν ταξιδεύετε!