Valentino Rossi: «Το να είμαι το πρόσωπο του MotoGP είναι κάτι που με κάνει περήφανο»

Ο Valentino Rossi μόλις έχει ξεκινήσει την 24 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο «Γιατρός» ήταν ο καλύτερος αναβάτης της Yamaha, τερματίζοντας στην 5η θέση και αυτό παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 14η θέση.

Σε μια συνέντευξη με Speedweek μίλησε ανοιχτά για τη σκοτεινή πλευρά της φήμης, το τέλος της σταδιοδρομίας του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Το πρόσωπο του MotoGP

Ο Ιταλός, μόλις έγινε 40 χρονών στις 16 Φεβρουαρίου και όμως για πολλούς οπαδούς του MotoGP παγκοσμίως, είναι δύσκολο να φανταστούν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP χωρίς τον “Γιατρό”. «Από τη μία πλευρά, αισθάνομαι την πίεση που είμαι τόσο μεγάλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά η μεγαλύτερη πίεση που πάντα αισθάνομαι είναι η δίψα για νίκη», δήλωσε ο 40χρονος. «Το να είσαι το πρόσωπο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP είναι κάτι που με κάνει περήφανο, είναι καλό. Νομίζω ότι βοήθησα το μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο, επειδή πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συμμετέχουν σε αγώνες εξαιτίας μου – αυτό είναι πραγματικά θετικό.»

«Όταν σταματήσω, δεν θα αλλάξει τίποτα, και το MotoGP θα παραμείνει το MotoGP, αλλά είμαι χαρούμενος που το πρωτάθλημα εχει γίνει ποιο  γνωστό από ό, τι ήταν πριν από μένα ήταν. Ίσως ο Ezpeleta [ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna] πρέπει να μου δώσει κάποια χρήματα γι ‘αυτό», ανέφερε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Η ζωή μου είναι ξεχωριστή

«Συχνά συμβαίνει να σκέφτομαι πόσο μακριά έχω φτάσει. Υπάρχουν μέρες που αισθάνομαι λυπημένος γιατί πρέπει να ξανασκεφτώ όλη τη ζωή μου, ακόμα και εδώ στην Ταβουλία. Πρέπει να ζήσεις μια άλλη ζωή, που ονομάζεται η σκοτεινή πλευρά της φήμης. “Αλλά στο τέλος έχω πολλά πλεονεκτήματα, η ζωή μου είναι ξεχωριστή. Ήθελα να αγωνιστώ με μοτοσυκλέτες και αν η διασημότητα ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσω, αυτό είναι εντάξει.»

«Ήμουν τυχερός σε αυτά τα 20 χρόνια που μπορούσα πάντα να ζήσω όσο το δυνατόν μια απλή ζωή. Έμεινα στην Ταβουλία – ακόμα ένα μικρό χωριό – και εξακολουθώ να έχω τους παλιούς μου φίλους – το 75 τοις εκατό από αυτούς ήταν φίλοι μου από όταν ήμουν ακόμα στο σχολείο. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, αισθάνεται πιο αληθινός. Εάν αλλάξεις πολύ τη ζωή σου, όταν γίνεις πλούσιος και διάσημος, μπορεί να το απολαύσεις, αλλά λιγότερο από μια κανονική ζωή. Ο καθένας είναι λίγο διαφορετικός, αλλά είμαι ακριβώς έτσι και εκτιμώ αυτό που έχω », πρόσθεσε ο Rossi.

Ανανέωση με την Yamaha μετά το 2020

«Έπρεπε να σκεφτώ προσεκτικά για αυτό το συμβόλαιο, ήταν μια σημαντική απόφαση. Δεν ήμουν 100% σίγουρος. Εξακολουθεί να μένει πολύς χρόνος μέχρι να το ξανασκεφτώ, για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο 40χρονος. «Θα προτιμούσα να ασχοληθώ με τους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν του 2019 και έπειτα με τους επόμενους έξι, έτσι συνήθως δουλεύω. Τον επόμενο χρόνο, όταν πρέπει να πάρω μια απόφαση, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς νιώθω για την απόδοση της μοτοσικλέτας, και αν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να πω ότι δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα.»

Θέλω μια οικογένεια

Αν και ο Rossi δεν θέλει να δεσμευτεί όταν θα τελειώσει τη μεγάλη του καριέρα, είναι ήδη απασχολημένος με το σχεδιασμό για το μέλλον: «Θέλω μια οικογένεια, θέλω τουλάχιστον ένα παιδί – θα δούμε! Νομίζω ότι έχω μερικά ακόμη χρόνια, αλλά όχι τόσα πολλά – δύο ή ίσως τρία. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι μετά από αυτό, αλλά με αυτοκίνητα. Έχω ήδη σκεφτεί τι θα μπορούσα να κάνω και υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες γιατί θέλω να συνεχίσω να είμαι οδηγός αγώνων. Δεν είναι στο ίδιο επίπεδο και προσπάθεια, γιατί η ζωή σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ αγχωτική, αλλά δεν θέλω να σταματήσω. Θέλω να οδηγώ με αυτοκίνητα, αλλά περισσότερο στην πίστα από το ράλι, γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο να φτάσεις σε καλό επίπεδο εκεί. Οι αγώνες στην πίστα είναι ο φυσικός μου χώρος.»

Στόχος ο δέκατος τίτλος

Προς το παρόν, ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, είναι πλήρως προσηλωμένος στην σεζόν 2019: «Φυσικά, ο κύριος στόχος είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε για το δέκατο τίτλο. Ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Το σημαντικό είναι τώρα να είμαι ισχυρότερος από ό, τι τα τελευταία δύο χρόνια για να προσπαθήσουμε κάθε Σαββατοκύριακο να είμαι στο βάθρο και να παλέψω για να κερδίσω αγώνες. Είναι σίγουρα δύσκολο να κερδίσω τον τίτλο, αλλά όπως πάντα θα είναι ο στόχος μου. Αν η μοτοσικλέτα είναι τόσο καλή όσο το 2015, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αν το Μ1 είναι ανταγωνιστικό, τότε μπορεί να είναι δυνατόν.»

SKY RACING TEAM VR46

Όταν ο Rossi θα τελειώσει την καριέρα του, θα εξακολουθεί να είναι στους αγώνες με ένα διαφορετικό τρόπο, με την Ακαδημία VR46, η οποία έφερε στο προσκήνιο τον Franco Morbidelli και Francesco Bagnaia. «Έχουμε την σχολή οδηγών στην Ιταλία, την οποία αναπτύσσουμε και  μπορούν να παρακολουθούν οι οπαδούς μου, επίσης να παρακολουθούν για παράδειγμα τον Franco [Morbidelli] τον Pecco [Bagnaia] και τον αδελφό μου [Luca Marini]. Αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να με ακολούθου όλοι οι φίλαθλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου MotoGP», τόνισε ο σούπερ σταρ.

Ως ιδιοκτήτης της ομάδας θα μείνει με την Sky Racing Team VR46 στη Moto2 και Moto3, αλλά ίσως και στην μεγάλη κατηγορία: «Έχουμε ήδη μιλήσει με το Sky, ώστε για δύο ή τρία χρόνια να συνεχίσουμε. Καταρχήν, θέλουμε να συνεχίσουμε με την ομάδα. Είναι μια πολύ καλή δομή, πολλοί άνθρωποι θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. Σε ποια κατηγορία; Ο Carmelo [Ezpeleta] πιέζει δυνατά προς το MotoGP, αλλά δεν ξέρω. Μου αρέσει να δουλεύω με νέους οδηγούς, γι ‘αυτό είναι καλύτερα το Moto2 ή το Moto3 World Championship για μένα.»

Δείτε Σχετικά άρθρα