RACE FOR FREEDOM στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στις Σέρρες

Μια νέα ομάδα θα κάνει το ντεμπούτο της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στις Σέρρες, με τελείως διαφορικό σκοπό, που έκτος εκείνου της ταχύτητας, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους εναντία στην Εμπορία Ανθρώπων (trafficking)!

Οδηγός της ομάδας θα είναι ο Άρης Καρδασιλάρης και θα οδηγήσει μια Aprilia RSV2 1000 στην κατηγορία OPEN!

O Άρης Καρδασιλάρης στέλεχος της Α21 στην Ελλάδα δηλώνει: «Με την συμμετοχή της RACE FOR FREEDOM στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση γύρω από ένα άθλημα που παρακολουθείται κυρίως από άνδρες. Άνδρες που δεν θα βρεθούν απαραίτητα σε μια διάσκεψη ΜΚΟ ή μια ημερίδα ευαισθητοποίησης. Ωστόσο, είναι άνδρες που αντιπροσωπεύουν ευκαιρίες διάσωσης.

Με το RACE FOR FREEDOM στοχεύουμε:

Να ευαισθητοποιήσουμε άνδρες στην Ελλάδα για την Εμπορία Ανθρώπων

Να μειώσουμε την ζήτηση για Σεξουαλική Εκμετάλλευση

Να ενθαρρύνουμε τους άνδρες να καταγγέλλουν ανώνυμα ύποπτα περιστατικά στο 1109

Και τέλος να αυξήσουμε τις διασώσεις θυμάτων με την βοήθεια πελατών.

Ακολουθήστε τα νέα μας και στηρίξτε μας στις παρακάτω διευθύνσεις:

Facebook.com/raceforfreedom.gr

Gofundme.com/raceforfreedom-greece»

VIDEO1.000.000 μάτια
1.000.000 μάτια
 • Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες απο 20.000 γυναίκες παγιδευμένες στην εξαναγκαστική πορνεία εκ των οποίων 1.000 κορίτσια ηλικίας 13 εως 15 ετών.
 • Ενώ συνολικά εξυπηρετούν ζήτηση μεγαλύτερη του 1.000.000 πελατών.
 • 1% των θυμάτων διασώζεται και απο αυτά, λιγότερο από το 2% έλαβαν βοήθεια απο πελάτες.
Τα τελευταία χρόνια με την Α21 έχουμε δουλέψει σκληρά για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία σχετικά με την εμπορία ανθρώπων, προσπαθώντας να ξυπνήσουμε τη συνείδηση απλών καθημερινών ανθρώπων που μπορεί μεν να είναι περίεργοι ως προς τα προϊόντα που προσφέρει η βιομηχανία του σεξ, αλλά έχουν απόλυτη άγνοια για την πραγματικότητας που πολλές γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν παγιδευμένες σε αυτήν. Έχω επανειλημμένα ανθρώπους να μένουν με το στόμα ανοιχτό απο τον τρόμο όταν συνειδητοποιούν ότι μπορεί όντως να έχουν συναντήση κάποιο θύμα Εμπορίας Ανθρώπων και απο άγνοια να το έχουν αφήσει ανήμπορο και αβοήθητο.

Κάθε ένας από τους ENA ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πελάτες στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία εντοπισμού και διάσωσης, δίνοντάς έτσι την ευκαιρία για αποκατάσταση και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ελπίζω ότι η παρακάτω ιστορία θα συλλάβει την προσοχή σας και, όπως και σε εμένα, θα γεννήσει μια νέα επείγουσα ανάγκη να φέρουμε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στους ανθρώπους που την χρειάζονται περισσότερο απο όλλους. Τους πελάτες.
Πριν από περίπου δύο χρόνια, η τηλεφωνική γραμμή 1109 έλαβε ανώνυμη κλήση από έναν πελάτη ο οποίος είχε μόλις βγει από οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Κάλεσε να αναφέρει ότι η νεαρή γυναίκα που εργαζόταν εκεί φαινόταν φοβισμένη, νευρική, δεν φαινόταν να γνωρίζει τη δουλειά, απέφυγε την επαφή με τα μάτια και απλώς «έμοιαζε να μην ανήκει εκεί». Όταν έφτασε σπίτι έψαξε στο διαδίκτυο και μας έστειλε ένα “link” που οδηγούσε σε αγγελία του συγκεκριμένου οίκου ώστε να βοηθήσει τους χειριστές κλήσεων της 1109 να κατευθύνουν την Αστυνομία. Η νεαρή γυναίκα διασώθηκε.
Λίγο παρακάτω στην ίδια σελίδα βρισκόταν μια ενότητα για σχόλια πελατών. Μου έκανε εντύπωση ότι το πιο πρόσφατο σχόλιο ήταν 2 ολόκληρες σελίδες και ποφάσισα να το διαβάσω. Εκεί βρήκα μια πολύ διαφορετική προσέγγιση. Ο πελάτης αυτός είχε μια παρόμοια εμπειρία, αλλά μια πολύ διαφορετική αντιμετώπιση. Το σχόλιο του περιέγραφε την απογοητευτική εμπειρία του και δυσφημούσε τον οίκο αλλά την κοπέλα για την απειρία της, την έλλειψη σύνδεσης, ότι δεν προσπάθησε καν να τον ικανοποιήσει και εν γένη ότι ήταν χάσιμο χρημάτων και χρόνου.
Δύο άνδρες με την ίδια εμπειρία, με το ίδιο άτομο. Ο ένας από τους οποίους οδήγησε στη διάσωση και ο άλλος θυμωμένος την παράτησε στην φυλακή της.
Αξιοσημείωτα είναι ότι:
 • Και οι δύο ήταν τακτικοί πελάτες σεξουαλικών υπηρεσιών
 • Και οι δύο ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την γυναίκα
 • Και οι δύο παρατήρησαν συγκεκριμένες συμπεριφορές και είχαν μια δυσάρεστη εμπειρία
 • Και οι δύο αφιέρωσαν χρόνο για να μιλήσουν σε κάποιον για αυτό.
Αυτή η υπόθεση είναι μια πολύ καλή εξήγηση της επείγουσας ανάγκης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πελατών στην Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο.

Aν βάσει του νόμου της ζήτησης και προσφοράς, η ζήτηση για σεξουαλικές υπηρεσίες είναι αυτή που προκαλεί την προσφορά θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Τότε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ζήτηση αυτή μπορεί να αναγνωρίσει την διαφορά.

1.000.000 μάτια ENA ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευκαιρίες αναγνώρισης και διάσωσης θυμάτων.

ΑΛΛΑ αυτό ισχύει μόνο όταν οι πελάτες είναι ενημερωμένοι σχετικά με την εμπορία ανθρώπων αλλά και τους τρόπους με τους οποίους με ασφάλεια μπορούν να βοηθήσουν.
Με την συμμετοχή της RACE FOR FREEDOM στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση γύρω από ένα άθλημα που παρακολουθείται κυρίως από άνδρες. Άνδρες που δεν θα βρεθούν απαραίτητα σε μια διάσκεψη ΜΚΟ ή μια ημερίδα ευαισθητοποίησης. Ωστόσο, είναι άνδρες που αντιπροσωπεύουν ευκαιρίες διάσωσης.
Με το RACE FOR FREEDOM στοχεύουμε:
 • Να ευαισθητοποιήσουμε άνδρες στην Ελλάδα για την Εμπορία Ανθρώπων
 • Να μειώσουμε την ζήτηση για Σεξουαλική Εκμετάλλευση
 • Να ενθαρρύνουμε τους άνδρες να καταγγέλουν ανώνυμα ύποπτα περιστατικά στο 1109
 • Και τέλος να αυξήσουμε τοις διασώσεις θυμάτων με την βοήθεια πελατών.
Ακολουθήστε τα νέα μας και στηρίξτε μας στις παρακάτω διευθύνσεις: