Πορεία διαμαρτυρίας – Γέμισε «γουρούνες» η Αθήνα – Video – Φωτο

Πορεία  στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες «γουρούνων» αλλά και επιχειρηματίες, που πωλούν ή ενοικιάζουν ATV –Γουρούνες από όλη την Ελλάδα, όπως για παραδείγματα από την .

Έφτασαν στο υπουργείο για να ζητήσουν να δουν τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος απουσίαζε και έτσι συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα, Αθανάσιο Βούρδα. Η συνάντηση απέβη άκαρπη, όπως υποστήριξαν οι συγκεντρωμένοι, και ενώ δήλωσαν ότι θα μείνουν στο υπουργείο μέχρι να βρεθεί μια λύση, αργότερα αποχώρησαν.

Όλα αυτά είναι απορία της απόφασης του Υπουργείου να απαγόρευση κυκλοφορίας των γουρούνων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την κατάργηση της σχετικής διάταξης για τα τετράτροχα οχήματα ATV, κυρίως στα νησιά κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης αντίκρουσαν τα επιχειρήματα περί ασφαλείας λέγοντας ότι το επιχείρημα του υπουργείου, ότι η απαγόρευση θα βοηθήσει στην πρόληψη των τροχαίων, δεν ευσταθεί και  ότι πρόκειται για  ασφαλές μέσο, με τα λιγότερα ατυχήματα σε σχέση με άλλα οχήματα, όπως λένε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών πριν λίγες μέρες ο κ. Σπίρτζης  δήλωσε: «Έχει αλλάξει η ρύθμιση. Δεν είναι όλες το ίδιο επικίνδυνες. Υπάρχουν τετράτροχα οχήματα με προδιαγραφές ασφαλείας που μπορούν να κινούνται στο οδικό δίκτυο. Προβλέπουμε ειδική άδεια οδήγησης, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Θα υπάρχει προσωρινή διάταξη για «γουρούνες» κάτω από 125 κυβικά, που έχουν μικρότερες προδιαγραφές ασφαλείας. Αξίζει όμως τον κόπο να δείτε γιατί είχε δημιουργηθεί αυτό το καθεστώς. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να κάνουν ένα ρουσφέτι στις εταιρείες ενοικίασης.

Πολλοί τουρίστες δεν είχαν άδεια οδήγησης δίτροχου και έτσι ανακάλυψαν τις «γουρούνες» για τις οποίες αρκούσε η άδεια οδήγησης Ι.Χ., γιατί έτσι φρόντισαν να το ρυθμίσουν.»

φωτογραφίες © facebook

WordPress Gallery Extra
Δείτε Σχετικά άρθρα