Παρουσίαση και πρώτη δοκιμή νέων μοντέλων TRIUMPH 2017 – Video – Φωτογραφίες

Η αντιπροσωπεία της Triumph στις αρχές του μήνα Απρίλη έκανε την δημοσιογραφική παρουσίαση στα νέα της μοντέλα, στην Οινότρια Γη, σε ένα πανέμορφο οινοποιείο στο Καπανδρίτι, όπου μέσα στο μοναδικό περιβάλλον του μας περίμεναν πάνω από 10 πανέμορφες και ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες για να τις οδηγήσουμε.

Την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ηλιοφίλ ΑΕ, κύριος Νάσος Ηλιόπουλος, που μας ανέπτυξε το σκεπτικό της εταιρίας, αλλά και πολλές λεπτομερείς για όλα τα νέα μοντέλα!

Η Triumph έχει κάνει εντυπωσιακές παρουσιάσεις νέων μοντέλων τα δυο τελευταία χρόνια, μοντέλα, που τα είδαμε για πρώτη φορά στο Μιλάνο τον Νοέμβριο στην EICMA 2016!
Μετά την λεπτομερή παρουσίαση ακολούθησε ελεύθερο πρόγραμμα οδήγησης σε μια από τις ποιο όμορφες διαδρομές της Αττικής, από Καπανδρίτι μέχρι τον Κάλαμο.

Πρόεδρος της Ηλιοφίλ ΑΕ, Νάσος Ηλιόπουλος

Εγώ προσωπικά οδήγησα μερικές από τις νέες μοτοσυκλέτες, άλλωστε είναι τόσες πολλές που δεν προλαβαίνεις να τις κανείς όλες από μια βόλτα χωρίς να μπερδευτείς από τις «γεύσεις» που σου αφήνει κάθε μια.

Και πράγματι οι γεύσεις ήταν όλες διαφορετικές, καμία δεν ήταν ιδία με την άλλη, κάθε μια ξεχωριστή, όχι μονό από ομορφιά, αλλά από συμπεριφορά, δύναμη και αίσθηση στην οδήγηση!

Το Street Triple RS!!! μια μοτοσυκλέτα που η ομορφιά της δεν με συγκίνησε ποτέ, και κυρίως η μούρη της, με τα δυο φανάρια, από τα παλιότερα μοντέλα, έως σήμερα, αλλά αυτήν την «ομορφιά» ή την λατρεύεις ή δεν την κατανοείς (όπως εγώ), άλλωστε η ομορφιά είναι υποκειμενικό πράγμα. Παρόλα αυτά ήταν μια αποκάλυψη, μια μοτοσυκλέτα που δεν περίμενα πως θα με εντυπωσιάσει τόσο πολύ, δύναμη, γκάζι, απόκριση, ομαλότητα, άγρια, φρένα, κρατήματα, στιβαρότητα, quickshifter που επιτρέπει ανεβάσματα χωρίς συμπλέκτη, ίσως μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες Streetfighter που έχω οδηγήσει! Μια μηχανή που σε κάνει να νιώθεις πολύ νεότερος και να οδηγήσεις γρήγορα, να στρίψεις, και όχι μόνο!
Τώρα περιμένουμε με ανυπομονησία την ώρα όπου θα την πάρουμε από την αντιπροσωπία για να την οδηγήσουμε και να την δούμε ποιο αναλυτικά και να σας παρουσιάσουμε την άποψη μας και την ματιά μας.

Η νέα Bonneville Street Scrambler ήταν μια μοτοσυκλέτα που κατάφερα και οδήγησα προς το τέλος της ημέρας μιας και αυτή η μοτοσυκλέτα είχε γίνει πόλος έλξης για όλους τους δημοσιογράφους. Όταν γύρισα από την βόλτα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «πόσο κάνει αυτή η μοτοσυκλέτα;» Είναι αδύνατον να σε αφήσει ασυγκίνητο μια τέτοια μοτοσυκλέτα, αν είσαι απλά λάτρης των μοτοσυκλετών ανεξάρτητου είδους! Η Scrambler είναι το κλασικότερο είδος αυτού που λέμε μοτοσυκλέτα.

Bonneville Bobber ! με το που ανεβαίνεις σε αυτήν την μοτοσυκλέτα, αυτόματα μεταφέρεσαι σε μια άλλη διάσταση, μια διαφορετική μοτοσυκλέτα σε όλα της, στην στάση οδήγησης, στον κινητήρα, στην δύναμη, στην ροπή της, στην οδήγηση της, στο στήσιμο της, ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σου πάνω στο μονόσελο αυτής της πραγματικά πανέμορφης μοτοσυκλέτας!

Την Tiger XRx 800, όταν την καβάλησα και βγήκα στο δρόμο, ξεχάστηκα και παραλίγο να βγω στην εθνική σαν να με οδήγησε μονή της η μοτοσυκλέτα για να ταξιδέψω χωρίς σταματημό! Μια άνετη μοτοσυκλέτα, που σου δίνει την αίσθηση ότι καβαλάς ένα μικρό «μηχανάκι» αλλά με φοβερό γκάζι και απίστευτο κράτημα!

Οι εντυπωσιακές Bonneville T100 και Τ120, δυο μοτοσυκλέτες με κλασική ομορφιά και όμορφη αίσθηση, που σου δίνει η απλότητα του κινητήρα των 900 κυβικών, με την ήρεμη δύναμη του. Με αρκετά σύγχρονα καλούδια να προσθέτουν στην κλασική εμφάνιση της όλα αυτά που θέλει ένας σύγχρονος αναβάτης όπως το ηλεκτρονικό γκάζι, ABS, traction control που είναι με δυνατότητα απενεργοποίησης, υποβοηθούμενος συμπλέκτης που κάνει τον συμπλέκτη εντελώς «βούτυρο»,  θύρα USB, και διπλά όργανα με πολλές ενδείξεις.

Μπορεί το κείμενο να διακατέχεται από ένα ενθουσιασμό, αλλά είναι η αλήθεια που ένιωσα οδηγώντας αυτές τις μοτοσυκλέτες, είναι η πρώτη αίσθηση που μου άφησαν, χωρίς να καταφέρω να βρω κάτι άσχημο σε όσες από τις μοτοσυκλέτες που οδήγησα, μοτοσυκλέτες που ένιωσα ότι η κάθε μια είχε το χαρακτήρα της.

Σίγουρα θα τις αναλύσουμε μια μια και θα ψάξουμε να βρούμε κάθε τι  που μπορεί να κρύβουν και να το αποκαλύψουμε για να σας τις παρουσιάσουμε αναλυτικότερα με πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Μέχρι τότε ανυπομονούμε!

VIDEO - ΡΕΠΟΡΤΑΖΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Φιωτάκης IGF Production
Φωτογραφίες δράσης: Γιώργος Κούτος