Ο John Mir τιμωρήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση με το Slalom στο Aragon – VIDEO

Με ποινή έξι θέσεων στο σχηματισμό εκκίνησης του αγώνα στο Motegi τιμωρήθηκε ο Joan Mir για επικίνδυνη οδήγηση.

Ο νικητής του αγώνα της Moto3 στο Aragon και ηγέτης της βαθμολογίας, Joan Mir, τιμωρήθηκε για «ακανόνιστη κίνηση – σλάλομ», κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου (δείτε το παρακάτω βίντεο).

Ο αναβάτης της Leopard, Joan Mir έδωσε τα πάντα στον τελευταίο γύρο για να πάρει την νίκη, στην ευθεία πριν την τελευταία στροφή και αφού είχε κολλημένους πίσω του τους Giannantonio και Bastianini, έκανε Slalom για να μην τους αφήσει να του πάρουν το slipstreaming και περάσουν μπροστά του και τα κατάφερε, προκαλώντας αντιδράσεις στους δυο οδηγούς, που την χαρακτήρισαν επικίνδυνη οδήγηση!

Η Διεύθυνση Αγώνα αργότερα αποφάσισε ότι ο Joan Mir έχει πράγματι παραβεί το άρθρο 1.21.2: «Οι αναβάτες πρέπει να οδηγούν με υπεύθυνο τρόπο που δεν προκαλεί κίνδυνο σε άλλους ανταγωνιστές ή συμμετέχοντες»

Ο Joan Mir θα κρατήσει τη νίκη, την όγδοη της χρονιάς, αλλά θα εκκινήσει έξι θέσεις πίσω στην σχάρα στον επόμενο αγώνα στο Motegi, στην Ιαπωνία.

«Το σχέδιό μου ήταν να είμαι ο δεύτερος στην ευθεία και στη συνέχεια να περάσω τον πρώτο στην τελευταία στροφή, αλλά με την πραγματικά επικίνδυνη κίνηση που έκανε ο Mir, ήταν αδύνατο», δήλωσε ο δεύτερος di Giannantonio. «Στην ευθεία έμοιαζε με ένα φίδι. Ο καθένας έκανε κάποια κυματιστή κίνηση, αλλά ήταν πολύ επιθετικός και ήταν πολύ επικίνδυνο σε αυτή την ταχύτητα, δεν ξέρω αν αυτό είναι μέσα στους κανόνες.»

«Στον τελευταίο γύρο, για μένα, ο Mir ήταν επικίνδυνος και ήταν αδύνατο να τον περάσεις», πρόσθεσε ο Bastianini που κέρδισε την τρίτη θέση

Ο Joan Mir, ακούγοντας τις καταγγελίες, επέμενε στην θέση του ότι δεν έκανε κανένα λάθος: «Αυτό ήταν μέρος της στρατηγικής μου, να είμαι μπροστά στον τελευταίο γύρο και να το κάνω αυτό, πολλοί έχουν κάνει το ίδιο, ο τελευταίος ο γύρος στο Moto3 είναι έτσι.»

Δείτε Σχετικά άρθρα