Οι οδηγοί του HRC, Gajser και Bogers χάνουν τον πρώτο αγώνα MXGP 2018 στην Αργεντινή

Ο Tim Gajser της ομάδας HRC θα χάσει τον εναρκτήριο αγώνα MXGP της σεζόν στην Αργεντινή, λόγω του τραυματισμού στο σαγόνι στον τελευταίο γύρο του «Internazionali d’Italia» στη Μάντοβα την περασμένη Κυριακή. Με τον ομόσταυλό του, Brian Bogers ακόμη να αναρρώνει, ο μοναδικός εκπρόσωπος της ομάδας στο Neuquén θα είναι ο Calvin Vlaanderen με την Honda CRF250RW στην κατηγορία MX2.

Μετά από την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στη Μάντοβα το βράδυ της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, ο Gajser βγήκε από το νοσοκομείο την επόμενη ημέρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην πατρίδα του στη Σλοβενία, όπου έκανε άλλη μια χειρουργική επέμβαση – από τον εξειδικευμένο γναθοχειρουργό Dr Grošeta, – για την περαιτέρω σταθεροποίηση του σπασμένου σαγονιού.

Με τρεις εβδομάδες εκτιμώμενο χρόνο ανάκαμψης και υποχρεωτική ανάπαυση για τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή, ο Gajser στοχεύσει σε πιθανή επιστροφή  στο MXGP της Ευρώπης στο Valkenswaard.

Τim Gajser: «Σε σχέση με αυτό που συνέβη, μπορώ να πω ότι ήμουν αρκετά τυχερός. Γλίστρησα με το δεξί πόδι μου πριν το  άλμα και αυτό με έκανε να ανοίξω ασυναίσθητα το γκάζι και γι ‘αυτό και έκανα μεγαλύτερο άλμα. Προσγειώθηκα αρχή του επόμενου άλματος και χτύπησα το πρόσωπό μου δυνατά στο τιμόνι. Θέλω να κοιτάξω τη θετική πλευρά γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό για την φροντίδα τους, την ομάδα που έμεινε δίπλα μου, τους οπαδούς και όλους όσους ανησυχούσαν για την υγεία μου. Θα χαμογελάω ξανά σε λίγο καιρό και ελπίζω ότι το χαμόγελο μου θα είναι όμορφο!»

Σχετικά Άρθρα