Οι ΜΑΧΕΣ των SUPERBIKE του 2ου αγώνα στην Τρίπολη με Νούμερα και Φωτογραφίες

Στον 2ο αγώνα της σεζόν που έγινε στην Τρίπολη, στην μεγάλη κατηγορία είχαμε αρκετές μάχες για πολλές θέσεις με κυρίαρχη αυτή για την πρώτη θέση μεταξύ του Συνιώρη και του Παρασκευόπουλου, αλλά και εκείνη για την 4η θέση μεταξύ του Τσαλίκη, Μαρκεσίνη και  Μπεγνή.

Στην πρώτη μάχη ο Σάκης Συνιώρης επικρατώντας έναντι του Χάρη Παρασκευόπουλου, έκανε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος!

Ο Συνιώρης μπήκε από την αρχή του αγώνα επικεφαλής και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα όπου και πήρε την καρό σημαία, κάνοντας έναν αγώνα χωρίς λάθη.

Η πρώτη επίθεση του Παρασκευόπουλου έγινε πολύ νωρίς στον Συνιώρη στην Κ9 από εξωτερική, αλλά χωρίς να μπορέσει να καταφέρει να περάσει μπροστά.

Η επόμενη επίθεση έγινε μερικούς γύρους αργότερα στην Κ11 όπου στα φρένα ο Παρασκευόπουλος πέρασε μπροστά, αλλά αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του για να μπορέσει να στρίψει και έτσι ο Συνιωρης πέρασε  από εσωτερική στην μέση της στροφής και βγήκε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και πάλι πρώτος.

Ο Χάρης Παρασκευόπουλος προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Συνιώρη, αλλά χωρίς να τα καταφέρει με αποτέλεσμα στο τέλος να τερματίσει  08.816 δευτερόλεπτα πίσω από τον Συνιώρη!

Από τους 28 γύρους που είχε ο αγώνας, ο Συνιωρης ήταν πιο γρήγορος στους 19 ενώ ο Παρασκευόπουλος στους υπολοίπους 9. Οι διαφορές τους ελάχιστες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά βλέπουμε ότι έκτος του πρώτου γύρου της εκκίνησης ο Συνιωρης έκανε μια φορά κάτω από 0.57 και συγκεκριμένα 00:56.820. που ήταν και ο ταχύτερος γύρος του αγώνα, ενώ ο Παρασκευόπουλος έκανε και αυτός έναν γύρο κάτω από το 0.57 και ήταν ο ταχύτερος του με  00:56.885.

Ο Συνιωρης δεν έκανε κανέναν γύρο πάνω από 0.57, ενώ ο Παρασκευόπουλος στο τέλος του αγώνα έκανε 6 γύρους στο 0.58 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η διάφορα των δυο οδηγών.

Να επισημάνουμε επίσης πως ο Συνιώρης έκανε τον ταχύτερο του γύρο με 00:56.820 στον 21ο γύρο, ενώ ο Παρασκευόπουλος στον ίδιο γύρο έκανε τον τέταρτο πιο αργό του γύρο, με 00:58.275, διαφορά 1:45.5 δευτερόλεπτα, ενώ ο Παρασκευόπουλος τον ταχύτερο του γύρο τον έκανε στον 17ο γύρο με 00:56.885, ενώ ο Συνιωρης στον ίδιο γύρο έγραψε 00:57.214, διαφορά 0.329 εκατοστά!

WordPress Gallery Extra

Για την 4η θέση δόθηκε μια καλή μάχη που διήρκεσε όλο τον αγώνα μεταξύ του Τσαλίκη, Μαρκεσίνη και  Μπεγνή, με νικητή τον Φώτη Τσαλίκη!

Ο Μπεγνής μετά τους πρώτους γύρους αφού ξεκαθάρισε το τοπίο μπροστά με τους 3 πρώτους ήταν μπροστά από τους δυο άλλους οδηγούς για αρκετούς γύρους με τον Τσαλικη να είναι συνεχώς πίσω του και τον Μαρκεσίνη λίγο πιο πίσω.

Μετά το πρώτο μισό του αγώνα ο Τσαλικης άρχισε να ανεβάζει ρυθμό με αποτέλεσμα να καταφέρει να περάσει μπροστά στην 4η θέση και να τερματίσει με 03.378 δευτερόλεπτα διάφορα από τον 5ο Γιώργο Μαρκεσίνη.


Στους τελευταίους γύρους δεν μπόρεσε ο Μπεγνης να κρατήσει το ρυθμό του και έτσι δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην 5η θέση όπου πέρασε ο Γιώργος Μαρκεσσίνης όπου είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό και τερμάτισε με 0.960 εκατοστά μπροστά από τον Σωτήρη Μπεγνη.


Ο Τσαλικης έκανε 12 γύρους πιο γρήγορα από τους υπολοίπους δυο στους 28 γύρους του αγώνα, ενώ ο Μαρκεσσίνης έκανε 10 γύρους ταχυτέρους από τους άλλους δυο και τέλος ο Μπεγνης έκανε 6 γύρους ταχυτέρους!

Κανείς από τους 3 οδηγούς δεν κατέβηκε από το 0.57, ενώ ο Μπεγνης έκανε 9 γύρους πάνω από 0.59, έναντι 4αρων του Μαρκεσίνη και των 5 του Τσαλικη.

WordPress Gallery Extra

Για την 8η θέση έδωσαν μάχη ο Γιάννης Ζεμπίλας και ο Κώστας Φωτιάδης, με τον  Ζεμπίλα να επικρατεί και να κερδίσει την 8η θέση!

Ο  Γιάννης Ζεμπίλας με πολύ καλύτερο γυρολόγιο κατάφερε μετά από μια κακή σχετικά εκκίνηση να περάσει τον Φωτιάδη και στο τέλος να κάνει και μια διαφορά ασφάλειας.

Ο Ζεμπίλας από τους 27 γύρους που έκανε είχε 12 γύρους στο 0.59, ενώ ο Φωτιάδης δεν κατέβηκε από το 1 λεπτό.

Τρίτος τερμάτισε ο Άρης Γκιζίνος σε έναν μοναχικό αγώνα για τους περισσότερους γύρους, μετά την εκκίνηση και το ανέβασμα του σε αυτή την θέση, αφού είχε ξεκινήσει από την 7η θέση.  Ο Άρης Γκιζίνος επανήρθε στο βάθρο στην Τρίπολη, από το 2013, όπου είχε κερδίσει τους δυο αγώνες της χρονιάς εκείνης στην Τρίπολη. Ο Γκιζίνος έκανε έναν καλό αγώνα μετά από απουσία ενός χρόνου περίπου ξεκινώντας από την 7η θέση, καταφέρνοντας να ανέβει τελικά στο βάθρο.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Σταύρος Τριντής που προσπάθησε να κυνηγήσει κάποιες θέσεις πάνω στην Honda του Άκη Γεωργόπουλου, αλλά δεν κατάφερε να παλέψει και έτσι έκανε έναν σχετικά μοναχικό αγώνα!

Στους πρώτους γύρους ο Λευτέρης Πίππος ήταν τρίτος, όμως κάποιο μηχανικό πρόβλημα (τρόμπα βενζίνης) που αντιμετώπισε δεν τον άφησε να διεκδικήσει κάποια θέση στο βάθρο τερματίζοντας 10ος .