Ο Maverick Vinales δώρισε 81.000 ευρώ σε αγόρι με καρκίνο

Το αγόρι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το όνομα του ευεργέτη του και να τον ευχαριστήσει μέσω ενός βίντεο στο Facebook

Η πρόθεση του Maverick Vinales ήταν να κάνει μια ανώνυμη δωρεά για να βοηθήσει τον Óscar Fernández, ένα αγόρι που ζει στο Roses, στην επαρχία της Girona, που παλεύει για δύο χρόνια κατά του καρκίνου, αλλά ο 23χρονος αποφάσισε να ευχαριστήσει δημόσια τον πιλότο μέσα από ένα βίντεο στο Facebook.

Λόγω της νόσου είχε ακρωτηριαστεί το πόδι του νεαρού και ο Vinales, εντυπωσιάστηκε από την ιστορία και τη δύναμή του νεαρού να πολεμήσει και αποφάσισε να δωρίσει 81.000 ευρώ για την αγορά προσθέτου ποδιού.

Στο βίντεο, το αγόρι λέει: «Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία να σας πω κάτι πολύ συναρπαστικό ότι ακριβώς συνέβη: ένα πρόσωπο κατέβαλε όλο το κόστος για το προσθετό ορθοπεδικό πόδι μου. Δεν περίμενα ότι θα ήταν ο Maverick Viñales, έχει μια μεγάλη καρδιά, να το πω έτσι, να πληρώσει ολόκληρο το ποσό, 81.000 ευρώ. Τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπός του (Paco Sánchez) ήταν πολύ ευγενικοί. Δεν περίμενα καθόλου κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω, μπορώ να αισθανθώ ότι έχω ένα κανονικό πόδι. Πάλεψα ενάντια στον καρκίνο και με χειρουργικές επεμβάσεις προσπαθώ να τα καταφέρω όπως μπορώ, αλλά οικονομικά είναι μια καταστροφή.»