Ο Valentino Rossi γιορτάζει 25 σεζόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο MotoGP

Στις 31 Μαρτίου 1996, ένα νεαρό ξανθό αγόρι, λίγο πάνω από 17 ετών, γιος ενός γνωστούς τότε οδηγού, του Graziano Rossi, έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc στο Shah Alam στην Μαλαισία.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε ο θρύλος του Valentino Rossi, όπου τερμάτισε στην 6η θέση.

Σε αυτή την πρώτη σεζόν ο αναβάτης από την Tavullia κατάφερε να πάρει την πρώτη του pole position και την πρώτη του νίκη στο Μπρνο. Το 1996 τελείωσε με 111 βαθμούς και στην 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Το 1997, όταν μετακόμισε από την ιδιωτική ομάδα AGV στην επίσημη Aprilia, κυριάρχησε κυριολεκτικά στην σεζόν κερδίζοντας 11 Grand Prix και κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 321 βαθμούς. Ήταν το πρώτο τούβλο προς την ένδοξη καριέρα του γιατρού που σήμερα αριθμεί: 9 παγκόσμιους τίτλους, 115 νίκες, 234 βάθρα και 65 pole position. Σημαντικά κατορθώματα και αριθμοί που τον καθιστούν έναν από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στην ιστορία της μοτοσικλέτας. Ο Rossi έχει ακόμα 96 γρήγορους γύρους αγώνα. Έχει κερδίσει 5.737 βαθμούς. Έχει κάνει 9.420 γύρους σε όλα αυτά τα χρόνια και έχει καλύψει 43.293 χιλιόμετρα.

Σε αυτές τις 25 σεζόν, έχει πάρει νίκη σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες έχει αγωνιστεί και με όλες τις μοτοσικλέτες: 125cc, 250, 500 και MotoGP.

Σήμερα, 25 σεζόν αργότερα, το 17χρονο αγόρι έχει γίνει 41χρονων, έχει γίνει ο Valentino Rossi , ένα όνομα γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ο γιατρός δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο για την 26η του σεζόν, αλλά έχει ήδη συμφωνήσει στην πλάκα που περιμένει μόνο την υπογραφή του με την ομάδα πελατών της Yamaha Petronas .

Ο Rossi έχει πει ότι εάν αποδείξει για άλλη μια φορά ότι είναι ανταγωνιστικός στους πρώτους αγώνες του 2020, τότε θα υπογράψει την ανανέωση, με την πιθανότερη ομάδα που τον περιμένει, την Yamaha Petronas.

Αλλά πάνω απ ‘όλα, ο Rossi είναι ήδη ένας μύθος, ένας ζωντανός μύθος για την ποιότητά του και το χαρισματικό του ταλέντο, και  κανείς στον κόσμο της μοτοσικλέτας δεν είχε τόσους πολλούς οπαδούς.

Αλλά το αστέρι του δεν δύει. Κάθε χρόνο τον ρωτούν για τη συνταξιοδότησή του και απαντά: «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν,” Ποιο είναι το μυστικό σου; ” Για μένα, είναι μόνο το πάθος για τις μοτοσικλέτες».

Σχετικά Άρθρα