Ο Valentino Rossi ελπίζει το αρνητικό ρεκόρ ηττών να ξυπνήσει την Yamaha

Ο Valentino Rossi λέει ότι ελπίζει το νέο ρεκόρ ηττών της Yamaha στο MotoGP  θα ξυπνήσει την Yamaha μετά από το άσχημο Σαββατοκύριακο στην Αραγονία.

Ο Rossi κατάφερε να τερματίσει την 8η θέση, ανεβαίνοντας εννέα θέσεις από την 17η θέση της εκκίνησης στο Aragon, δύο θέσεις μπροστά από την Yamaha του ομόσταβλου του Maverick Vinales.

Στην Tech 3, οι δορυφορικοί αναβάτες Johann Zarco και Hafizh Syahrin είχαν επίσης ένα άσχημο Σαββατοκύριακο, τερματίζοντας στην 14η και 18η αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι η Yamaha έχει ήδη περάσει 23 αγώνες χωρίς νίκη στην μεγάλη κατηγορία, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με περασμένο αρνητικό ρεκόρ τους 22 αγώνες χωρίς νίκη κατά την περίοδο 1996-98.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό το ορόσημο, ο Rossi απάντησε: «Ελπίζω ότι είναι σημαντικό για την Yamaha να αντιδράσει

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες μεγάλες αλλαγές στην μοτοσυκλέτα  και αισθανόμουν πολύ καλύτερα, ήδη από την προθέρμανση. Στο τέλος, ο αγώνας ήταν καλύτερος από αυτό που περίμενα, γιατί δεν ήμουν ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά ο ρυθμός μου ήταν συνεπής. Ήμουν σε θέση να κερδίσω πολλές θέσεις, επειδή ξεκίνησα από το πίσω μέρος της σχάρας και να πάρω κάποιους βαθμούς για το πρωτάθλημα.»

«Από μια άποψη, ήταν καλύτερα από ό, τι ήταν χθες, αλλά από την άλλη, η τεχνική μας κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, γιατί πρέπει να αγωνιστούμε στο μέγιστο για να είμαστε στο top-10 αυτή τη στιγμή.»

«Αυτό είναι το δυναμικό μας τώρα. Ελπίζουμε να βελτιωθεί.»

Δείτε Σχετικά άρθρα